De ce a plecat Gyuri Pascu din grupul „Divertis”? Motivul conflictului dintre el și Toni Grecu

divertis.jpg

ioan gyuri pascu divertis
Actorul a părăsit grupul umoristic în 2007
Foto: Arhiva Click!

Regretatul artist Ioan Gyuri Pascu a părăsit „DIvertis” în anul 2007. Motivul ar fi fost că actorului nu îi plăceau glumele cu tentă politică ale lui Toni Grecu, liderul îndrăgitului grup umoristic. Plecarea lui Gyuri a șocat pe toată lumea.

Ioan Gyuri Pascu a cocheat cu grupul „Divertis” încă din anii '80 și părea că lucrurile merg ceas. Îi plăcea ceea ce face și se înțelegea cu colegii lui. Prima reprezentaţie cu Divertis a avut loc în 1987, la staţiunea Izvoru Mureşului din judeţul Harghita. 

„După spectacol m-am întâlnit cu băieţii de la Divertis. Le-a plăcut de mine, mi-au propus să intru în grup şi, în 1987, în februarie, am avut primul spectacol cu ei.”, spunea artistul. 

După ce a plecat din grup, Ioan Gyuri Pascu a explicat la acea vreme că nu mai putea face faţă ritmului susţinut de trupă. A continuat să dubleze voci pentru serialul satiric „Animat Planet”. Într-un interviu din 2007, reflectând asupra impactului pe care l-a avut serialul, a menţionat unul dintre motivele pentru care a părăsit „Divertis”: „Nu sunt un foarte mare amator al umorului politic. Îmi place umorul aşa, din piatră-seacă, pur şi simplu, îmi plac glumele făcute, să fie glume, să fie umor frumos. Dacă se mai nimereşte să fie politică este din cauza că asta trebuie să facem noi în serial”.

În 2012, Gyuri a menţionat că ruptura era definitivă, neagreând umorul politic impus de Toni Grecu. După plecarea sa de la „Divertis”, confictul dintre Grecu şi ceilalţi actori din grup a dus la despărţirea formaţiei în două. Mai târziu, artistul a revenit la „Land of Jokes,” seria de comedie produsă de o jumătate a distribuţiei de la Divertis, pentru Pro TV. Întoarcerea sa a amplificat conflictul cu Toni Grecu, care producea o satiră politică pentru acelaşi post TV. În iunie 2013, Pascu şi restul echipei Land of Jokes a anunţat despărţirea definitivă de Divertis, ajungând la finalul contractului cu Pro TV. 

loading...
Loading...

Citește și