De ce a divorțat George Motoi de Cezara Dafinescu. Actorul ar fi împlinit 84 de ani

george_motoi-actor_roman.jpg

george_motoi-actor_roman
Pe 22 ianuarie, actorul George Motoi ar fi împlinit vârsta de 84 de ani
FOTO: cinemagia.ro
Citeste tot despre: 

Pe 4 martie 2015, marele actor George Motoi se stingea din viață la vârsta de 79 de ani. Astăzi, 22 ianuarie, ar fi împlinit 84 de ani. A făcut parte din Generația de Aur și ne-a bucurat mulți ani cu roluri excepționale, pe scena teatrului sau în filme de referință. A fost căsătorit cu actrița Cezara Dafinescu de care a divorțat.

Un bărbat arătos, cu o voce inconfundabilă. Marele actor George Motoi a murit pe 4 martie 2015, dar ne-a lăsat multe filme de referință în cinematografia noastră în care a interpretat magistral roluri importante. A fost ”Alexandru Lăpușneanu”, Spionul X, inginerul horticultor Nicolae Moromete, căpitan de navă, dar a avut roluri și în seria ”Mărgelatu”.

De ce a divorțat George Motoi de Cezara Dafinescu

George Motoi a fost căsătorit cu superba actriță Cezara Dafinescu (acum în vârstă de 71 de ani), alături de care a stat 23 de ani. Cei doi au divorţat după ce aceasta s-a îndrăgostit de un alt bărbat.

george_motoi-cezara_dafinescu.jpg

actori romani george_motoi-cezara_dafinescu
George Motoi a fost căsătorit cu superba actriță Cezara Dafinescu, alături de care a stat 23 de ani. Cei doi au divorţat după ce aceasta s-a îndrăgostit de un alt bărbat
FOTO: cinemagia.ro

Cei doi o au împreună pe Raluca. “Sigur că l-am iubit pe George într-un fel anume. Eram mai tânără decât el. Căsnicia a fost extraordinară, dar a fost acea căsnicie dintre doi oameni cu temperamente diferite, pentru că George este foarte sobru, foarte rece, cel puţin cu mine”, a povestit Cezara Dafinescu în urmă cu mulți ani.

”De George m-am îndrăgostit în anul doi de facultate. Mai întâi, văzându-l în filme! Apoi, destinul a făcut să ne întâlnim și aievea și să formăm un cuplu, în viață și mai târziu, și pe scenă. El a fost «Făt Frumosul» pe care îl așteaptă orice fată să vină pe un cal alb. Îi voi fi mereu recunoscătoare, pentru tot ce mi-a dat. Nu știu când și cum s-a stins dragostea noastră. Cu George am rămas prietenă. Suntem doi oameni care s-au iubit cândva, au un copil împreună. A-l renega pe George ar însemna să mă reneg pe mine”, mărturisea Cezara Dafinescu într-un interviu mai vechi.

După divorţ, George Motoi s-a îndrăgostit de o altă actriţă, Giliola Brăileanu, care a murit în 2017, la doar 47de ani.

dupa_divort_george_motoi_s-a_indragostit_de_o_alta_actrita_giliola_braileanu_care_a_murit_in_2017_la_doar_47de_ani.jpg

dupa_divort_george_motoi_s-a_indragostit_de_o_alta_actrita_giliola_braileanu
După divorţ, George Motoi s-a îndrăgostit de o altă actriţă, Giliola Brăileanu
FOTO: cinemagia.ro

George Motoi, biografia

  • Actor de teatru şi film, regizor şi scriitor, George Motoi s-a născut în 22 ianuarie 1936 la Caliacra, Bulgaria. A terminat IATC în 1958, la clasa Irinei Răchiţeanu. A lăsat în urma sa zeci de roluri memorabile. George Motoi a fost distins cu numeroase premii şi decoraţii, printre care marele premiu al Festivalului de la San Remo pentru filmul „Adela”, după Garabet Ibrăileanu (1984), diploma „Artist de Onoare al Filmului Românesc” (2001), Premiul de Excelenţă pentru contribuţia adusă la afirmarea filmului românesc (2002), Ordinul Meritul Cultural în rang de Cavaler (2002), premiul pentru întreaga activitate din partea Festivalului de film TIFF (2011).
  • ”De 30 de ani nu am avut vacanță pentru ca eram foarte solicitat de cinematografie și de televiziune. Am făcut peste 45 de filme cu roluri principale. În timpul stagiunii, eram distribuit la teatru", a povestit George Motoi, la aniversarea sa din 2008.
  • După absolvirea IATC, pleacă cu repartiție la Piatra Neamt, dar joacă și la Teatrul din Bacău, din Cluj. Este remarcat de către Radu Beligan care îl invită la Teatrul Național București, unde George Motoi ajunge în 1970.
  • A jucat în patru filme importante: "Serata" (1971), "Trecătoarele iubiri" (1974), "Întoarcerea lui Voda-Lăpușneanu" (1979), "Liniștea din adâncuri" (1982).
  • George Motoi a primit premiul pentru întreaga activitate din partea Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) în 2011.

Citește și:

Cezara Dafinescu, splendidă la 71 de ani. «Tragedia pe care am trăit-o m-a făcut bulimică, grasă»

Cezara Dafinescu, răpusă de dor. Îi plânge și acum pe bărbații vieții ei

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1