Dana Deac, nevoită să stea într-un buncăr după ce a fost tratată de cancer! Imagini filmate de jurnalistă

dana.jpg

dana deac boala tratament istanbul
Dana Deac s-a operat de cancer tiroidian în Turcia şi tot acolo s-a tratat
Foto: arhivă personală

După operaţia din august în care medicii turci i-au scos tiroida, Dana Deac s-a întors recent la spitalul din Istanbul unde a suferit intervenţia chirurgicală, pentru a sesiune de raze. Iradierea cu iod a venit la pachet nu doar cu promisiuni de vindecare, ci şi cu obligaţia de a nu intra în contact cu nimeni. Această condiţie nu a demoralizat-o pe jurnalistă, care a filmat camera în care a stat izolată nouă zile.

Dana Deac trece din nou printr-o perioadă grea, după ce boala cumplită de care suferă a recidivat. Jurnalista s-a confruntat cu un cancer la sân, diagnostic care i-a fost pus în urmă cu aproape 10 ani, dar de atunci a mai auzit de încă cinci ori acest verdict dur de la medici. Ultima intervenţie pe care jurnalista a suferit-o a fost în luna august, la un spital din Turcia, unde medicii i-au înlăturat tirorida. A doua zi după intervenţie, Dana Deac putea să vorbească fără probleme şi să meargă singură. 

dana deac spital istanbul izolataZoom
Dana Deac are jumătate din faţă umflată din cauza iradierii cu iod
foto: captură video

“Acum este a cincea oara când am făcut cancer. E frisonant când auzi. Şi nu sunt singura. După acele iradieri din 2008 nu m-am gândit niciodată că voi mai face cancer şi că ele vor cauza un nou cancer. Nimeni nu mi-a spus că ar putea exista posibilitatea de a face cancer tiroidian. Acum, dupa ce l-am făcut, toţi au fost convinşi şi fermi că l-am făcut din cauza iradierilor de la prima operaţie. Am întrebat de ce mă pun să fac din nou iradieri şi mi-au spus că există posibilitatea să fac un cancer în gât, unul la glanda salivară sau o leucemie”, spunea Dana Deac.

 

Jurnalista  a surprins imagini din buncărul în care a stat şi a explicat că muzica clasică şi revistele cu integrame au ajutat-o să treacă peste perioada grea în care a stat izolată de restul lumii într-un buncăr. 

"Din cele zece zile petrecute la Istanbul, numai în cea de-a noua am putut ieşi în lume. După buncăr a urmat izolarea într-o cameră de hotel. Revenind la cea de-a noua zi, singura ploioasă şi rece din cele zece, a fost intensă, plină de mici descoperiri culturale. Am putut vizită doar două spaţii ale Bienalei de artă", a notat Dana Deac pe blogul personal.

 

loading...

Citește și