Dan Rădulescu, în rol de mare seducător: "Dacă poţi să o faci, de ce nu?"

938a4194_resize_resize.jpg

Dan Rădulescu, alături de Adela Popescu
Foto: Arhiva personală

Personajul principal negativ al filmelor din mintea oricărei femei, un bărbat născut, educat şi antrenat să cucerească femei: acesta este Tommy, personajul interpretat de Dan Rădulescu în “Nunta perfectă” de Alan Ball, o comedie despre sex şi prietenie care va avea premiera pe 11 şi 12 mai, la Teatrul Elisabeta, din Bucureşti.

Deşi este singura apariţie masculină dintr-o distribuţie din care mai fac parte Adela Popescu, Alina Chivulescu, Adina Galupa, Jojo Cătălina Grama şi Laura Cosoi, Dan Rădulescu mărturiseşte că acest lucru nu i s-a părut dificil: “Mie mi-a fost mai uşor pentru că îmi revine finalul piesei, care se desfăşoară în două personaje. Adevăratul erou al repetiţiilor pentru «Nunta perfectă» este regizorul, Eugen Gyemant, care a avut de coordonat cinci fete pe parcursul întregii piese. Fete cu personalitate. Fete frumoase. Fete cu întrebări. Fete cu păreri. Fete cu energie. Fete cu nesiguranţe. Fete!”

Personajul lui Dan Rădulescu, Tommy, se construieşte pe parcursul piesei din poveştile celor cinci femei, pentru ca în final să răstoarne în câteva minute toate prejudecăţile pe care spectatorii şi le-ar fi putut forma despre el. În final, imaginea despre acest personaj este cel mai bine sintetizată de cuvintele Narcisei: “Ori eşti cel mai mare escroc din lume, ori eşti cel mai mare fraier!”

938a3910_resize_resize.jpg

Dan Rădulescu şi Jojo, în "Nunta perfectă"
Foto: Arhiva personală

În ciuda reputaţiei proaste, Dan Rădulescu ia apărarea personajului său, pe care îl descrie ca pe un “tip destul de relaxat, absolut inofensiv, acuzat mult prea des că, vezi-Doamne, se dă la toata lumea doar fiindcă îi place să le zâmbeasca fetelor şi să le însenineze ziua! Dar dacă poţi să o faci, de ce nu? În fond, nu costă nimic! Acuzaţia pe care o aude cel mai frecvent de la sexul opus este că întotdeauna îşi lasă loc de bună-ziua, la care el raspunde întotdeauna prompt cu: «Politețea a devenit un lucru atât de rar, încât din ce în ce mai multă lume o confundă cu flirtul!»”.

938a3937_resize_resize.jpg

Dan Rădulescu şi Laura Cosoi
Foto: Arhiva personală

Alături de cele cinci actriţe din “Nunta perfectă”, Dan Rădulescu recunoaşte că s-a simţit “masculul alfa din distribuţie! Bine, asta fiindcă eram singurul mascul. Am câştigat prin neprezentarea celorlalţi, cum ar veni. Oricum, în contextul ăsta se poate aplica vorba «Ai grijă ce îţi doreşti». Cinci femei frumoase adunate în acelaşi loc pot fi, pe cat de atrăgătoare, pe atât de obositoare: odată ce se porneşte o discuţie aprinsă despre tot felul de subiecte irelevante unui bărbat. Nici măcar o calamitate naturală nu le mai poate opri!”, spune actorul.

Ca şi în cazul celorlalte personaje, costumul lui Dan Rădulescu aduce cu el o poveste şi îi completează personajul. "Tematica nuntii la care participam cu totii e data de costumele de epoca. Eu sunt imbracat ca Mozart", dezvăluie Dan Rădulescu.

Ce mai pot vedea spectatorii, pe scena Teatrului Elisabeta, la premiera “Nunţii perfecte”? “Cinci actriţe frumoase, care au acceptat pariul cu sine de a face (poate) puţin altceva decât ce au făcut până acum. Şi cred că şi altceva decât s-ar aştepta oamenii de la ele. Pariu pe care eu unul cred că l-au căştigat!”, spune Dan Rădulescu.

 

 

 

Loading...