Dan Negru, despre Radu Beligan și felul în care se promova. ”Mergea prin tutungerii”

radu-beligan_2-465x390.jpg

Radu Beligan a știut mereu ce să facă și cum să facă, astfel încât să aducă publicului doza necesară de cultură și divertisment

Radu Beligan este o istorie a cinematografiei și televiziunii. De-a lungul celor 97 de ani a văzut și a făcut multe, iar una dintre metodele prin care își promova piesele de teatru a fost dezvăluită de Dan Negru.

Tehnologia și mijloacele de promovare de care ne bucurăm astăzi erau lipsite anilor 40, însă de cultură s-au bucurat zeci de generații. Așa se face că, în anul 1940, Radu Beligan găsea mereu diferite căi de a aduce la cunoștință publicului piesele lui de teatru.

Dan Negru a dezvăluit una dintre aceste căi la care a apelat marele actor. În perioada în care începuse să se comercializeze țigările la bucată, acesta mergea din tutungerie în tutungerie și scria pe fiecare țigară numele piesei, teatrul și ora la care urma să se joace.

20294227_1591265230914936_8380015712042772513_n.jpg

Într-una din discuțiile pecare dan Negru le-a purtat cu Radu Beligan, marele actor i-a dezvăluit un lucru impresionant, la care nimeni nu s-ar fi gândit
foto: Facebook

”Totuși, luna iulie e și despre Radu Beligan... Mi-a povestit cândva despre cum a ales să-și promoveze o piesă de teatru în care juca în anii 40: mergea prin tutungerii, era vremea când țigările se vindeau la bucată și scria pe fiecare țigară numele piesei, teatrul și ora la care urma să se joace. Țigară după țigară, bucată după bucată... Marketingul anilor 40...”, a scris Dan Negru pe pagina lui de Facebook.

Inima lui Radu Beligan a încetat să mai bată pe 20 iulie 2016 la vârsta de 97 de ani. Marele artist a lăsat moștenire o carieră impresionantă cu care și astăzi oamenii se delectează, unde îl privesc cu drag și admirație.

radu-beligan.jpg

Radu Beligan a lăsat moștenire lumii o impresionantă carieră în teatru și cinematografie

 „Iubiţi ce vreţi, dar iubiţi! Nu există dezastru mai mare ca infirmitatea inimii!”, spunea marele artist Radu Beligan

Loading...
 
 

Citește și

  • Maestrul Radu Beligan, a cărui inimă a încetat să mai bată pe 20 iulie 2016, a avut trei soţii şi patru copii. Click! a aflat însă că altcineva, din afara familiei, l-a îngrijit ca pe un tată, în ultimii lui 10 ani de viaţă. Numele ”eroinei”: Mona Radu (41 de ani), o scriitoare de succes care îl adora pe artist încă din copilărie.

  • Radu Beligan a murit, Radu Beligan inmormantat cu onoruri, Radu Beligan inmormantat Bellu

    Radu Beligan a murit miercuri, 20 iulie, la vârsta de 97 de ani. Unul dintre cei mai iubiți și, cu siguranță, cel mai longeviv actor român, Beligan a fost foarte discret în ceea ce privește viața lui din afara scenei. A iubit însă cu pasiune, chiar dacă a recunoscut, spre sfârșitul vieții, că ”nu a fost cel mai bun soţ şi nici cel mai bun tată din lume”.