Dan Helciug a trăit spaima vieţii în Grecia. Şi-a pierdut fiica într-un magazin din Salonic

15_4.-2col-_0.jpg

Brenciu a trecut prin coșmarul vieții lui
Foto: Arhiva personală

Dan Helciug nu s-a plictisit deloc în vacanţa de două săptămâni petrecută vara aceasta în Grecia, cu familia. Copiii făceau boroboaţe una după alta, distracţia şi râsetele erau la ordinea zilei, însă nu au lipsit nici peripeţiile. Într-o zi obişnuită, cu soare, solistul de la „Spitalul de Urgenţă” a simţit că-i fuge pământul de sub picioare. Fiica lui a dispărut de sub ochii lui, ca într-un film Horror-SF.

„Eram toţi patru într-un micuţ magazin de haine din Salonic. Elena, soţia mea, a vrut să probeze o rochiţă şi a intrat cu Ruxandra (6 ani) în cabina de probă. Eu păzeam uşa, Luca (12 ani) lângă mine. La un moment dat, Elena iese pe jumătate din cabină şi mă roagă să îi aduc o altă mărime de rochiţă. Am vorbit preţ de câteva secunde. În acest timp, Ruxandra a dispărut din cabina de probă. Nu am înţeles pe unde şi cum, mi-au venit în minte toate filmele paranormale de groază, m-am gândit că a răpit-o cineva. O strigam şi nu răspundea, am căutat-o absolut peste tot, inclusiv în biroul şefei de magazin. Vânzătoarea transpirase toată. Când eram la un pas să cedăm şi să chemăm poliţia, vânzătoarea o găseşte. Ghici unde era?! Cabina de probă respectivă comunica printr-un perete fals cu depozitul lor, era o uşă pe care Ruxandra a descoperit-o şi a intrat dincolo, unde se distra probând hăinuţe. Nimeni nu a auzit nimic că era muzică în magazin”, povesteşte Dan Helciug. Totul a durat maximum două minute, însă părinţilor li s-au părut ore. De bucurie că şi-au găsit fiica vie şi nevătămată, i-au luat o îngheţată uriaşă. „Ne-am g]ndit inclusiv că poate s-a furişat pe lângă mama ei, căci ea mai face glume din astea şi se ascunde de noi. Am trăit spaima vieţii, ce mai!”, spune Helciug.

15_2.-1col-.jpg

După ce a fost găsită, Ruxandra a primit o îngheţată uriaşă

asta.jpg

Soţia Elena, alături de cei doi copii, Luca şi Ruxandra
Soţia Elena, alături de cei doi copii, Luca şi Ruxandra

Vacanţa a continuat cu multă distracţie, veselie şi râsete, într-un periplu  cu maşina prin Thassos, Asprovalta, Stavros şi Salonic. În fiecare loc stăteau câte 3-4 zile. Fără hoteluri de fiţe şi pretenţii deosebite. „Suntem o familie normală, în vacanţe închiriem apartamente, căsuţe, pensiuni din locuri rustice... Anul viitor vrem să mergem cu rulota. Suntem mai hipioţi aşa, ne place să descoperit locuri sălbatice, să ne plimbăm, să vizităm. Când sunt şi copiii cu noi, ne distrăm maxim, ei fac atâtea prostii pe metru pătrat, că râdem încontinuu”, povesteşte artistul. În multe dintre destinaţiile lor de vacanţă au prieteni de familie, unii dintre ei muzicieni.

15_5.-1col-.jpg

Dan Helciug a cântat cu prietenii pe stradă, în Asprovalta

 

„Prietenii din Asprovalta cântă într-o trupă şi într-o seară am ieşit cu toţii cu chitările în faţa magazinului pe care-l deţin şi am cântat în aer liber, de plăcere. Ne-am distrat şi ne-am simţit ca în studenţie”, mai spune Dan Helciug.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1