Dan Helciug şi Daniel Niţoiu, la un pas să se facă păpușari. Au terminat aceeași facultate

1.jpg

Dan Helciug: ”Am lucrat ca actor păpuşar în anii tinereţii, dar am renunţat când am intrat în showbiz!”
Citeste tot despre: 

Primul e cântăreţ de top, iar cel de-al doilea, prezentator tv. Nu mulţi ştiu, dar solistul Dan Helciug şi ştiristul Daniel Niţoiu mânuiesc cu talent păpuşile din cârpă, deşi au lucrat foarte puţin în acest domeniu. Dan, care este şi tătic, şi-a distrat adesea micuţii, cu spectacolele organizate în sufragerie.

Dan Helciug (45 de ani)  a povestit despre dragostea pentru marionete: „Am dat la actorie în 1995, iar după un an, m-am îmbolnăvit de plăcerea de a fi păpuşar. Nu am renunţat la idee şi am mers pe acest drum, fiind fermecat de păpuşari şi de toată arta asta teatrală. Am jucat în timpul facultăţii, însă am renunţat după ce am intrat în show-biz. De când a apărut pe lume fiul meu, am avut un motiv întemeiat de a pune mâna iar pe păpuşi. I-am făcut un teatru acasă, însă el era prea mic să înţeleagă ce se întâmplă cu marionetele astea care la mine în mână prind viaţă, pe când la el nu prea. Oricum, râdea cu poftă ori de câte ori mă joc cu el, arunca jucăriile de pereţi, le rupea”, povesteşte Dan Helciug. 

12.jpg

Dan Helciug a ajuns un solist de top

El ne-a mai dezvăluit că i-a avut profesori pe Mihai Gruia Sandu, dar şi pe Brânduşa Zaiţa Silvestru şi că a jucat la Teatrul Podul. “Din generaţia mea au mai fost Dragoş Bucur şi Geanina Corondan. M-am bucurat că am descoperit arta însufleţirii obiectelor neînsufleţite”.

234.jpg

Ştiristul, as în manevrarea marionetelor

Şi Daniel Niţoiu (34 de ani) are aceeaşi pasiune: “Trupa de teatru AHA a fost prima şi singura alături de care am jucat pe o scenă de teatru. Am mers împreună în festivaluri, am făcut spectacole pentru copii şi am câştigat primii bani din viaţa mea. Experienţa alături de ei m-a făcut să aleg această profesie. Atunci când am dat admitere la UNATC, concurenţa era foarte mare, iar eu nu m-am pregătit cu un profesor de teatru. Eram gata să renunţ şi să mă întorc în Petroşani, dar mama m-a încurajat să încerc. Între timp, am aflat de secţia actorului mânuitor de păpuşi şi marionete, «păpuşarii» cum sunt numiţi în lumea actorilor.  Am decis să dau admitere direct acolo şi am reuşit. Nu ştiu cum ar fi fost viaţa mea dacă aveam curaj să dau admitere la Arta Actorului, dar cu siguranţă nu îmi pare rău”, povesteşte el.

Soarta i-a pregătit însă alt drum: „Au trecut 14 ani de la acel moment în care am simţit că norocul îmi surâde, că ar putea fi un loc şi pentru mine la televizor. Cred că a fost primul casting luat de actorul în devenire Daniel Niţoiu. Eram încă student la UNATC când am avut şansa să joc într-un serial la PROTV. Era un rol episodic în «Om bogat, om sărac». Am avut doar câteva replici, dar experienţa a cântărit mult mai târziu. Episodul a fost difuzat după ce am dat o probă pentru postul de prezentator la ştirile Sport.ro, acum ProX. Nu ştiu sigur în ce fel a ajutat, dar l-au ales pe ăla care a jucat în «Om bogat, om sărac»”. 

222.jpg

Dan a fost fascinat, în studenţie, de marionete

Dan a făcut show în sufragerie

daniel_nitoiu.jpg

Daniel Niţoiu e gazda ştirilor PRO TV

Pe Daniel l-aţi mai văzut în “Regina”, la “Dansez pentru tine”: ”Sunt şi reporter în cadrul ştirilor, pun voci pe materiale, de câţiva ani prezint Vremea şi am prezentat emisiunea «Ninja Warior». Omul bun la toate spun mulţi, eu cred că sunt omul care vrea să înveţe de toate”.

Întrebat ce îi place mai mult, vedeta tv spune: „Mi-am dorit o carieră în teatru şi film, aşa că e evident că îmi place mai mult în faţa camerelor. În spatele lor la propriu, am fost atunci când am realizat materiale cu o cameră ascunsă. Dacă mă întrebaţi ce îmi place mai mult, să iau interviuri sau să fiu intervievat, atunci cred că prefer să fiu în spatele camerei, pentru că mi se pare mai important şi mai frumos să ştii ce întrebare să pui, decât să răspunzi la ea”, a încheiat Daniel Niţoiu, care îl ia adesea, la eveniment, pe ”Ciorăpel”, păpuşa lui preferată. 

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1