Dan Bălan îşi pregăteşte revenirea în topuri cu doi muzicieni celebri

dan_balan.jpg

dan balan
Cel mai important succes al lui Dan Bălan în ultimii ani a fost piesa "Chica Bomb"
Foto: arhiva personală
Citeste tot despre: 

Vă mai aduceţi aminte de moldovenii de la O-Zone? Cei trei băieţi au lansat piesa „Dragostea din tei” şi au dat lovitura în toată lumea. Până s-au despărţit şi au luat-o pe drumuri separate. Dan Bălan a avut succes în cariera solo şi are planuri mari în continuare.

După ce anul trecut, pe 14 octombrie, Dan Bălan a lansat un videoclip la piesa “Funny Love”, acum s-ar părea că lucrează cu echipa de la Kazibo Music. Solistul, Ovidiu Baciu şi Alex Pelin au postat fotografii din studioul de înregistrare semn că ar colabora la nişte piese.

ovidiu baciuZoom
Dan Bălan, alături de Ovidiu Baciu de la Kazibo Music
Foto: arhiva personală

Cariera solo a solistului a început din 2007, când Dan Bălan a lansat proiectul Crazy Loop pentru care a filmat câteva videoclipuri. În acelaşi an, în decembrie, Bălan lansează albumul “The Power of Shower”. În primăvara anului 2008 a fost lansat cel de-al doilea single de pe acest album piesa  „Johanna, shut up!”, de altfel şi ultima piesă lansată oficial sub pseudonimul Crazy Loop. Pentru ambele single-uri, au fost filmate la Los Angeles videoclipuri de regizorul american Marc Klasfeld care a lucrat pe parcursul timpului cu artişti precum Bon Jovi, Backstreet Boys, Jay Z, N'Sync, Enrique Iglesias şi alţii.  

În aprilie 2010, a fost prezentat oficial noul single "Chica Bomb". La înregistrarea piesei a participat şi solista americană Katie DiCicco şi DJ-ul italian Andrea Bertolini.

Pe 31 iulie 2010, în cadrul festivalului Europa Plus Live din Moscova, Dan Bălan şi-a lansat noua sa piesă, "Justify Sex", care, la fel ca şi single-ul anterior, a urcat până pe locul întâi în chart-ul rusesc, menţinându-se în top timp de 43 săptămâni. Regizorul clipului a fost Jesse Dylan, fiul faimosului artist Bob Dylan, care a semnat şi regia filmelor “American Wedding” sau “Kicking and Screaming”.

În primăvara anului 2011 are loc lansarea oficială a piesei, "Freedom". La înregistrarea piesei au mai participat solistul american Corey Gibson şi DJ Andrea Bertolini, cu care Dan mai lucrase până atunci la înregistrarea melodiilor "Chica Bomb" şi "Justify Sex".

În mai 2013, Dan a lansat un nou single, "Lendo Calendo". Piesa a fost înregistrată împreună cu solista Tany Vander şi cu raperul american Brasco, al cărui producător e Timbaland.

 

loading...

Citește și