Dan Balan de la O-Zone, expulzat din Rusia? Ce s-a întâmplat

dan_balan.jpg

Cel mai important succes al lui Dan Bălan în ultimii ani a fost piesa "Chica Bomb"
Foto: Arhiva personală

Numele liderului trupei O-Zone, singurul artist din Republica Moldova care a fost nominalizat vreodată la premiile Grammy se află în aceste zile în centrul unui scandal diplomatic. După ce autoritățile de la Chișinău au întors de pe aeroport mai mulți jurnaliști și experți din Rusia, analistul rus Alexei Martînov propune expulzarea din Rusia a lui Dan Balan, fiul șefului Serviciului de Informaţii şi Securitate Mihai Balan.

Martînov propune expulzarea lui Dan Balan din Rusia, în condițiile în care Mihai Balan, tatăl său, a semnat decrete de expulzare din țara noastră a mai multor jurnaliști și experți ruși.

„Nu cumva fiul directorului SIS este artistul popular Dan Balan, care câștigă aici milioane de dolari. De ce până acum nu a fost expulzat? E un lucru simplu. El este fiul legitim al directorului SIS, care a semnat fiecare decret de expulzare a jurnaliștilor și analiștilor rus”, a spus Martînov.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe video între Moscova și Chișinău organizate de către Agenția rusească Sputnik.

Tatăl solistului a fost numit în octombrie 2015 director al Serviciului de Informații și Securitate după ce fusese anterior, consilier al Președintelui Republicii Moldova în problemele de politică externă și integrare europeană, în perioada în care interimatul funcției de președinte al Moldovei era asigurat de Mihai Ghimpu.

Dan Balan a cunoscut succesul în muzică alături de trupa O-Zone. Hitul ”Dragostea din tei” s-a situat pe prima poziție în topurile muzicale din mai bine de 30 de țări și a fost vândut în peste 12 milioane de exemplare în toată lumea. Artistul moldovean, fiul vedetei de televiziune Ludmila Balan și al diplomatului Dan Balan, a fost nominalizat la premiile Grammy în calitate de co-autor al hitului „Live Your Life”, interpretat de cântăreaţa americană Rihanna şi rapper-ul T.I.

loading...
Loading...

Citește și