Cum trăiește actrița care dă viață personajului principal feminin din serialul-fenomen „Umbre”

maria-obretin-umbre-3-foto-adi-marineci-hbo.jpg

maria obretin umbre hbo
Maria Obretin o interpretează pe Gina, soția lui Relu, în serialul produs de HBO România, „Umbre”
foto: Adi Marineci / HBO

V-o prezentăm pe Maria Obretin, actrița care o interpretează pe Gina în serialul de mare succes de la HBO, „Umbre”. Producția revine din 20 noiembrie pe micile ecrane cu un nou sezon, cel de-al treilea (care poate fi urmărit integral și pe aplicația HBO GO, chiar din ziua lansării). Cu această ocazie am „descusut-o” de secrete pe una dintre vedetele producției.

Maria Obretin este o actriță foarte ocupată, cu multe roluri în spectacole de teatru, și la activ, dar și în repertoriul actual, și este din ce în ce mai des prezentă și pe marile ecrane sau în producții pentru televiziune. Serialul „Umbre” (în care joacă foarte mulți actori în vogă, precum Șerban Pavlu, Dorel Vișan, Doru Ana, Ștefan Velniciuc, Andreea Vasile etc) i-a schimbat cu totul viața artistică și îi poartă mult noroc. Ne-a povestit, cu mare generozitate, multe amănunte atât din culisele meseriei sale pe care o adoră, cât și din culisele îndrăgitului serial marca HBO.

 • Cum ai fost cooptată pentru serialul “Umbre”?

Maria Obretin: Cred că a fost săptămâna cea mai norocoasă din viața mea! Universul a deschis porțile și a zis „Treci, Obretin!”. Am fost la casting și pentru „Umbre”, și pentru „6,9 Pe Scara Richter” (în regia lui Nae Caranfil) în aceeași săptămână. M-am bucurat că am fost chemată la două castinguri atât de importante. Iar Universul nu doar a deschis ușile, a dat cu ele de pereți - am luat ambele castinguri. Deci, pe scurt, la „Umbre” am nimerit prin bunăvoința Universului, dar mai ales datorită Domnicăi Cârciumaru, care m-a considerat potrivită pentru Gina și m-a chemat la casting. A durat ceva preselecția asta, am dat probe cu mai mulți parteneri, au fost multe emoții, stres, dar s-a terminat frumos pentru mine, iată.

 • Ce ai în comun cu personajul?

Maria Obretin: Și eu sunt temperamentală, pasională și apucată.

 • Ce-ți place cel mai mult la Gina?

Maria Obretin: Că e neîmblânzită!

Primele imagini din cel de-al treilea sezon „Umbre”

 

 • Dar ce te diferențiază de Gina?

Maria Obretin: Nu-s atât de curajoasă, de frustă, de hotărâtă ca ea. Am muncit mult la primul sezon să o descopăr pe Gina și să mă așez în personaj. Practic, m-am trezit pe platouri cu o familie, cu doi copii măricei, într-o lume diferită de a mea, cu un tip de limbaj diferit și cu atâtea probleme grave pe cap. E incitant să fii provocat așa ca actor. Și faptul că am filmat deja trei sezoane e o experiență teribilă. Gina a evoluat, s-a shimbat de la sezon la sezon. Gina din sezonul al treilea nu mai este soția care făcea musaca în bucătărie, în primul sezon.

 • Câte episode are nou sezon?

Maria Obretin: 7. Am filmat anul trecut în perioada toamnă-iarnă. Filmările au durat 67 de zile.

 • Când ți-ai dat seama că vrei să fii actriță?

Maria Obretin: În copilărie! Eram destul de convinsă de atunci că vreau să mă fac actriță. Puneam în scenă toate poveștile auzite sau citite, organizam spectacole în curte sau pe stradă. Sigur, toți copiii se joacă de-a ceva, de-a altcineva! Pe mine plăcerea de a face asta nu m-a părăsit niciodată. Joaca a devenit din ce în ce mai serioasă și mă bucur că am ajuns să trăiesc din ceea ce îmi place cel mai mult să fac.

 • Filmul a apărut mai târziu în viața ta artistică? De ce?

Maria Obretin: Până se obișnuiește breasla cu gândul că exiști, până te obișnuiești tu cu gândul că ești actor (eu în primii ani nu prea îndrăzneam să spun că sunt actriță, jucam în vreo două spectacole, nu mi se părea că-mi fac meseria), până te cheamă cineva la un casting, până se ivește un rol potrivit, durează. Desigur, poți să ai noroc și să-ți iasă încă din facultate. Nu a fost cazul la mine.

Maria Obretin: „Suntem mulți actori pe piață, dar rolurile nu sunt atât de multe”

maria-obretin.jpg

maria obretin
Maria Obretin a făcut dezvăluiri în exclusivitate pentru revista „Click! TV”, cel mai citit ghid tv din România
foto: Zoltan Lorencz / Click!

 

 • Și acum curg pe bandă rulantă proiectele de film?

Maria Obretin: Filmul e mai degrabă o întâmplare în viața mea. Suntem mulți actori pe piață, nu avem o industrie atât de mare, dar rolurile de femei nu sunt atât de multe. Însă, între timp, am avut o experiență hollywood-iana! Am filmat pentru „The Nun”, un thriller care a apărut anul trecut și care s-a bucurat de o popularitate uriașă.

 • Pe viitor în ce film te mai vedem?

Maria Obretin: În această toamnă am filmat câteva zile pentru un film care probabil o să apară anul viitor, „Eroii de la Podul Jiului” (acesta este titlul provizoriu). Am un rol mic, dar frumos, într-o poveste interesantă care pornește de la un fapt real.

 • Se câștigă mai bine din film?

Maria Obretin: Filmul e ceva ce se întâmplă rar în viața unui actor român, cel puțin într-a mea. Poți trăi și din teatru, dacă ai spectacole multe și bune în contexte financiare cât de cât fericite.

 • Până la film ai putut trăi din leafa de actriță?

Maria Obretin: Nu sunt angajată, așa că nu am leafă. Joc în teatre independente sau de stat, în diferite proiecte. Altfel, am avut tot felul de joburi - cursuri de teatru pentru copii în grădinițe, evenimente, petreceri pentru copii, am colaborat mulți ani cu cei de la Zurli. Au fost experiențe foarte frumoase și interesante. Nu am vrut să intru în proiecte (de teatru sau de film) în care nu credeam, doar pentru a avea o siguranță financiară. Toate joburile pe care le-am avut mi-au dat această siguranță și așa am avut libertatea de a alege proiectele în care să mă implic.

 • În câte spectacole de teatru joci acum?

Maria Obretin: „Carousel” la Teatrul Bulandra, „Melcul” și „7 dintr-o lovitură” la Teatrul Metropolis, „Noi 4” în Green Hours, „Viața X 3” la Teatrul de Comedie - Sala Nouă și „Cadranul Plus Plus” la Teatrul Apropo. Și în prezent lucrez alături de mulți colegi tineri și foarte tineri la un nou spectacol, „Portocala Mecanică”, în regia lui Matei Lucaci-Grundberg.

Maria Obretin a dezvălui că s-a apucat de fumat la filmări

maria_obretin_fumeaza_tigari.jpg

maria obretin
Maria Obretin nu obișnuia să fumeze până când nu a fost cooptată în serialul „Umbre” (2014-2018) de la HBO și în filmul „6,9 pe scara Richter” (2016) regizat de Nae Caranfil
foto: HBO

 

 • Te-ai apucat de fumat pentru „Umbre”? Cum de ai reușit să te ții departe de acest viciu până în 2014?

Maria Obretin: În primul sezon din „Umbre”, doar Gina fuma, eu nu! Îmi dădeau băieții țigara deja aprinsă la cadru. Eram destul de nepricepută la acest viciu, într-o dublă îmi ieșea continuu fum pe nas, nici nu înțelegeam cum puteam face asta! M-am păstrat departe de viciu, pentru că eram profund alergică la fumul de țigară. Mi-am învins alergia în 2015, când am filmat cu Nae Caranfil pentru filmul „6,9 pe scara Richter”. Aveam 30 de zile de filmare și în vreo 27 dintre ele fumam. Deci nu am mai făcut fițe, am îmbrățișat viciul, întru veridicitatea rolului.

 • Și acum îți este greu să-l lași?

Maria Obretin: Am zile în care nu fumez dar, cum ies în lume, cum mă dedau țigărilor. Cred, totuși, că o să renunț, nu am plămâni să susțin acest dezmăț.

 • Cum e viața de actriță? Ce-ți place la ea, ce nu și de ce?

Maria Obretin: E greu, mai ales la început. Îngrozitor de greu. Trebuie să ai multă credință ca să reziști. Îmi place că nu faci niciodată aceleași lucruri, apar tot timpul oameni noi, experiențe diferite, provocări de tot felul, își tot împingi limitele. E o meserie care te păstrează viu, atent, sensibil. Ce nu îmi place - când nu sună telefonul. Tăcerea dintre două proiecte, asta nu-mi place. Sigur, e bine să-ți mai tragi și sufletul, să te liniștești câteva zile, o săptămână. Mai mult de atât, însă, devine neplăcut.

 • Spunea că ai început de nevoie să predai teatru. Mai faci asta acum?

Maria Obretin: Am început imediat după terminarea facultății, am făcut mulți ani actorie în grădinițe, e o experiență foarte bună pentru copii, le dezvoltă abilitățile, îi face mai curajoși, îi educă într-un fel special și frumos, prin ceva ce le place, joaca. Aș aproba imediat un plan educațional care include actoria în grădinițe, școli și licee. Desigur, nu vor deveni toți actori, dar îi ajută mult în dezvoltare. Acum am cursuri de actorie pentru adulți în cadrul Dallesgo. E o bucurie foarte mare pentru mine să văd cum oameni care au meserii diferite (IT-iști, doctori, judecători, avocați), se aruncă în această aventură, cu pasiune și curaj. Desigur, cu unii muncesc mai mult să se deschidă, să-și schimbe filtrele prin care văd lumea, dar satisfacția este imensă de ambele părți.

Imagini senzaționale din cel de-al treilea sezon al serialului „Umbre”

 • maria obretin umbre hbo
  Maria Obretin o interpretează pe Gina, soția lui Relu, în serialul produs de HBO România, „Umbre”
  foto: Adi Marineci / HBO
 • serban pavlu umbre hbo
  Șerban Pavlu îl interpretează pe interlopul Relu în serialul „Umbre” produs de HBO România
  foto: Adi Marineci / HBO
 • andreea vasile serban pavlu umbre
  Andreea Vasile este Nico, o „fată rea” care îi face avansuri lui Relu (Șerban Pavlu)
  foto: Adi Marineci / HBO
 • Doru Ana Umbre HBO
  Doru Ana îl interpretează pe Căpitanu', șeful unui clan mafiot
  foto: Adi Marineci / HBO
 • madalina craiu Gabriel Huian umbre HBO
  Mădălina Craiu și Gabriel Huian îi interpretează pe Magda și Teddy, doi tineri care trebuie să lupte mult pentru iubirea lor
  foto: Adi Marineci / HBO
 • Laurentiu Banescu umbre hbo
  Laurențiu Bănescu îl interpretează pe procurorul Emilian, unul dintre cele mai controversate personaje
  foto: Adi Marineci / HBO
 • augustin viziru romica umbre hbo
  Augustin Viziru este Romică, un „băiat rău” care lucrează pentru un clan mafiot
  foto: Adi Marineci / HBO
 • Maximize

1/7

 

 • Ce calități trebuie să aibă un om ca să devină actor?

Maria Obretin: Pe lângă talent, inteligență, umor, credință în ceea ce face, cred că importantă este și rezistența fizică și psihică. Da, trebuie să ai un trup antrenat, care să te ajute să faci ce îți propui. Trebuie să fii în formă la orice oră, indiferent dacă te trezești la 04.00 dimineața într-o zi de filmare sau dacă ai spectacol la ora 22.00. Uneori le ai pe ambele în aceeași zi. Trebuie să te păstrezi viu, proaspăt, antrenat. Și atunci când ai de lucru, și în pauzele dintre proiecte.

 • Ce te-a ajutat pe tine să devii din civil în actor?

Maria Obretin: Întâi anii petrecuți în teatrul studențesc „Podul”, al domnului Cătălin Naum. Apoi, întâlnirea cu cea mai bună profesoară de Actorie pe care o puteam avea, doamna Sanda Manu. O profesoară exigentă, profund profesionistă, inventivă, pretențioasă.

 • Care e cea mai mare realizare a vieții tale de până acum?

Maria Obretin: Sunt mulțumită că am o viață frumoasă, că fac ceea ce-mi place, că trăiesc din asta, că sunt înconjurată de oameni interesanți, talentați, că am prieteni iubitori, atenți și sensibili, că ne putem baza unii pe ceilalți. Ceea ce fac este marea mea pasiune și cred că sunt un om norocos până la urmă, deși am muncit mult pentru acest noroc.

 

Citește și:

 1. Motivul pentru care Augustin Viziru a fost obligat să slăbească urgent 16 kg
 2. Dorel Vișan, în rol de mafiot-șef, la 79 de ani
 3. Andi Vasluianu este din nou vedetă Pro TV! Ce proiect va avea
 4. FOTO Mărturisirea unui actor celebru: “Aș vrea să fiu șofer de taxi!”
 5. Îl știți pe Văru', dar uite ce copii frumoși are actorul Șerban Pavlu!
Loading...

Citește și