Cum supravieţuieşte o româncă frumoasă într-o lume arabă

alina_nine_2.jpg

Alina Nine este manechin şi femeie de afaceri
Alina Nine este manechin şi femeie de afaceri
Citeste tot despre: 

Luna viitoare împlinește 30 de ani, iar Alina Nine se poate considera o femeie fericită și împlinită. Cel mai cunoscut manechin de la noi a lăsat deoparte podiumul de prezentare, pentru o cariera în business. Are o căsnicie frumoasă, este mamică de trei ani și s-a stabilit definitiv în Dubai.

Stai de ceva vreme în Dubai, alături de familia ta. Te-ai mutat definitiv sau pentru o perioadă de timp?

 Alina Nine: Locuiesc în Dubai de aproape 3 ani cu familia mea. M-am mutat definitiv aici, însă călătoresc des la Paris, unde locuiesc de asemenea. Parisul rămâne totuși locul de care mă leaga foarte multe amintiri.

 Care este motivul care te-a determinat să îți muți domiciliul într-o țară bogată, caldă, dar cu multe tradiții și reguli?

 A.N.: Dubai este un loc al contrastelor fascinante, o combinație care evidențiaza orasul modern și desertul atemporal, estul și vestul, vechiul și nou. Și, de fapt, principalul motiv pentru care m-am mutat la Dubai ca să nu ne mințim totuși. Este, bineînțeles, sistemul social foarte generos, aproape fără taxe până la începutul acestui an când s-a decis introducerea TVA-ului de 5%.

 Ești o femeie frumoasă. Ai întâmpinat probleme? Te-ai adaptat cu regulile lor?

 A.N.: Nu am întâmpinat probleme, din contra, a fost totul mult mai usor de realizat aici decât la Paris. Cât despre reguli, mă adaptez la orice situație, știi proverbul englezesc "îndreaptă corabia după cum bate vântul". Şi, ca să nu se spună că am uitat de unde am plecat, că nu cunoaștem proverbele românești,  uite unul de la bunica "cu câinii când stai de vorbă, trebuie ca ei să latri".

 Ești pe propriile picioare și urmează să avansezi într-o funcție extrem de importantă. Spune-ne despre ce e vorba.

 A. N.: Muncesc de la vârsta de 16 ani, provin dintr-o familie modestă, am avut o copilărie grea, dar nu mi-a plăcut niciodată să mă plâng. La vârsta de 16 ani am plecat la Paris unde am lucrat ca model pentru a putea  plăti studiile. Am terminat Scoala de Management IESEG, dețin un bachelor's Degree, International Mnagement, Vatel Switzerland și Finante la HEC Paris. Deci, timpul meu s-a împărțit între studii și job, a fost un contrast frumos între finanțe și modă. Am lucrat în Dubai timp de 2 ani pentru Bracknor Hedge Fund, având funcția de CEO, eram responsabilă pentru structurarea până la executare pentru piețele emergente și gestionarea operațiunilor firmei (front-back office) și planificarea financiară. Mi-am deschis propriul hedge fund, este un SFO (single family office) încorporat în Dubai, cu 100 M Euro sub conducere. Facilitățile noastre de finanțare, investiții și capitalizare a companiilor se constituie din următoarele componenete majore: finanțare prin capital propriu (equity finance), finanțare prin îndatorare (debt finance), finanțare prin piața de capital (debt and equity capital market finance). Investim în companiile cu capitalizare mică și medie, listate pe piața de valori.

Și cum ți-am spus că mă adaptez destul de ușor și repede, investim de asemenea în ICO, în așa-numitele contracte inteligente. Este foarte simplu, căutăm proiecte promițătoare, cumpărăm fișele scoase la vânzare pe care le vindem după lansarea produsului la un preț mai mare pe piață liberă.

 Mai ai timp și de modă? Ți-e dor de meseria care te-a lansat? Ai prezentat pentru Armani și pentru designer renumiți în lume.

 A.N.: Nu am mai avut timp de modă și sincer nu îmi este dor. Am lăsat în spate această lume iluzorie.

 Cum te descurci în rol de afaceristă, dar și de mamă. Ai ajutoare?

 A.N.: Nu aș fi reușit fără ajutoare. Nu sunt Wonder Woman. Eu nu reușesc să înțeleg încă cum toate aceste afaceriste reușesc să își facă timp să fie mereu aranjate, pe tocuri, last collections etc. Să mă vezi pe mine. Părul meu nu este niciodată perfect, machiajul mi-l face Maya în fiecare dimineață, crede-mă că într-o zi am plecat cu ruj pe frunte și nu înțelegeam de ce toată lumea se uita ciudat la mine pe stradă. Deci dacă vedeți o fată alergând cu Financial Times si Gulf news  pe străzile din Dubai, cu părul răvășit, machiaj bizar, cu brațele pline de contracte, și cu un espresso take away în fugă fără zahăr, bineînteles, EU SUNT!

 Fetița ta a crescut, e o minunăție. Cum îți petreci timpul cu Maya? Ai spus că face yoga?

Alina, alături de fetiţa ei, MayaZoom
Alina, alături de fetiţa ei, Maya

 A.N.: Maya este foarte conectată la natură, este un spirit rebel, curios și noi o încurajăm și susținem pe deplin. Facem yoga împreună, pictam, plantăm, avem proiecte de știință adaptate pentru vârsta ei. Maya este de asemenea vegan ca și noi, nu a consumat niciodată sare, zahăr sau produse împachetate, din comerț.  Consuma numai produse organice, crude sau gătite la vapori. Programul ei zilnic este foarte diversificat și nu are timp să se plictisească: ia lecții de înot, de engleză, franceză, yoga și pictura, în curând pian și matematică vedică.

 Pe cine urmează în carieră? Pe mami sau pe tati?

 A.N.:  Cred ca ne urmează pe amândoi. Atât eu cât și tatăl ei, împărtășim aceeași pasiune pentru business iar Maya este deja înclinată spre numere, geometrie. 

Când revii în țară?

A.N.: Voi veni la nunta surorii mele în vara aceasta cu ocazia nunții ei, sunt foarte nerăbdătoare.

loading...
Loading...