Cum a slăbit "mama" Găştii Zurlii 12 kg în jumătate de an

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ştiţi care e persoana pe care o iubesc cei mai mulţi copii din România? Răspunsul e evident, dacă ne luăm după numărul enorm de prichindei care se îngrămădesc să o vadă – Mirela Retegan, „mama” Găştii Zurli. La spectacolele pe care le organizează îi învaţă, prin cântece şi joc, o mulţime de lucruri bune care ţin atât de dezvoltarea lor personală, cât şi de adoptarea unui stil de viaţă sănătos. Nu ar putea să-i convingă dacă nu ar fi început schimbarea în propria casă, în propria „bucătărie”.

Tura Vura e vrăjitoarea care mănâncă la orice oră cartofi şi ciocolată, la grădiniţa de legume, puiul de broccoli trece printr-o dramă că nu vrea nimeni să se joace cu el, dar pătrunjelul îl consolează pentru că înţelege foarte bine „cum e să fii dat la o parte”. Sunt doar câteva mici exemple despre cum Mirela Retegan îi învaţă pe cei mici să vadă cu alţi ochi mâncarea sănătoasă. Ea însăşi şi-a schimbat stilul alimentar şi a slăbit 12 kg.

„Ca să pot da altora sfaturi bune, a trebuit mai întâi să-mi fac ordine la mine în casă. Tot ce se întâmplă în Zurli am testat mai întâi pe copilul meu. Inclusiv schimbarea din frigider şi din cămară. Am împrietenit-o pe fiica mea cu toate legumele şi fructele inventând poveşti, pe care mai târziu le-am pus pe hârtie şi le-am transformat în spectacole”, spune Mirela Retegan. 

Unele dintre schimbările despre care vorbeşte sunt eliminarea prăjelilor, a „celor trei prafuri albe” (zahărul, sarea şi făina); fructele, legumele, lactatele, peştele şi fructele de mare sunt nelipsite din frigiderul ei, iar micul dejun e cea mai importantă masă a zilei. „Mâncăm orice, de la clătite din făină integrală până la ciorbă şi fasole. Eu gătesc rar acasă, pentru că Maya (fiica ei de 16 ani) mănâncă la şcoală. Însă micul dejun îmi place să îl pregătesc zilnic pentru amândouă”, mai spune ea. 


    Mirela Retegan vrea să fie un  exemplu pentru miile de copii  care vin la spectacolele ei
Mirela Retegan vrea să fie un exemplu pentru miile de copii care vin la spectacolele ei

A început să fie interesată de alimentaţia sănătoasă în urmă cu 10 ani, când s-a îmbolnăvit tatăl ei. A citit şi citeşte tot ce-i pică în mână, ştiind că totul în organismul nostru e legat de ce consumăm. Din toamna anului trecut, a început o dietă specială, numită „dieta minune”, ce presupune doar mâncatul la aceleaşi ore fixe în fiecare zi.

„O ştiu de la jurnalista Anca Bejan, ea m-a inspirat. Mănânc orice, singura condiţie este să respect orele fixe: 7.00, 10.00, 13.00, 17.00 şi 19.00. O numesc o recalibrare a stilului de viaţă, mă face să mănânc conştient, nu haotic. Spre exemplu, acum sunt la repetiţii, au venit nişte supe bune, dar eu nu mă ating de a mea pentru că nu e încă ora de masă. Am slăbit astfel  12 kg fără să renunţ la nimic. Dacă sunt în timpul spectacolului de seară şi nu pot mânca la ora 19.00, sar peste cină şi mai mănânc abia a doua zi dimineaţa. Însă atunci sunt prima în restaurantul hotelului, spre disperarea chelnerilor. Îmi e foame peste noapte, dar nu sunt frustrată pentru că ştiu că voi mânca bine la următoarea masă. Acum mă simt eu stăpâna mâncării, o aduc în viaţa mea atunci când vreau eu, nu când o primesc”, explică ea. 

simeon stalpnicul png

Ce se întâmplă dacă, spre exemplu, o prinde ora de masă când e în trafic, sau într-o întâlnire? Pentru situaţiile acestea, are în permanenţă în geantă o banană, un baton de cereale, un pumn de migdale. Părinţii copiilor şi grupul online pe care l-a creat ştiu despre acest nou regim alimentar al ei şi chiar încearcă să o ajute. „Mămicile îmi aduc aminte că e 19 fără un sfert şi îmi oferă ba un iaurt, ba un baton de cereale”, mai povesteşte „mama” Găştii Zurli. 


    Mirela are  o relaţie  specială cu  fiica ei, Maya
Mirela are o relaţie specială cu fiica ei, Maya

Mănâncă guacamole la micul dejun

simeon stalpnicul png

Guacamole este una dintre reţetele preferate ale Mirelei Retegan. O prepară dimineaţa, la micul dejun, pentru că e sănătoasă, gustoasă şi se face rapid. Are nevoie de un avocado bine copt, o roşie, un fir de ceapă verde, puţin sos iute, sare şi piper. Miezul de avocado îl ia cu o lingură şi îl pune în blender, alături de restul ingredientelor, şi îl pasează până rezultă o pastă. Se mănâncă pe pâine prăjită, alături de ouă Benedict. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
monica tatoiu
Alexandru Ciucu jpg
tania popa colaj facebook jpg
„Singurul om cu care probabil voi ține legătura este Zmărăndescu",  a spus Ana Maria Pal
banner dana nălbaru png
banner adrian cristea png
Au trecut 12 ani de când a murit Gil Dobrică  I s a spus Ray Charles al României jpeg
lora
image
actualitate.net
image
actualitate.net