Cum și-a împlinit Raluca Moianu marele vis din copilărie

Citeste tot despre: 

Fosta vedetă din emisiunea “Iartă-mă” visa în copilărie să devină balerină. Raluca Moianu a cochetat cu școala de balet însă a renunţat prea repede, iar acum I s-a ivit ocazia de a lucra într-o şcoală de balet.

De cele mai multe ori, visele devin relitate când te aştepţi mai puţin. Raluca Moianu a făcut o vreme balet, însă a renunţat. Paiunea pentru balet a avut-o şi fiica ei, care o vreme a făcut cursuri. Zilele trecute, vedeta a primit o ofertă greu de refuzat şi a acceptat-o pe loc.

Propunerea maestrei Lorelei Bari de a mă avea alături la conducerea Academiei de balet La Sylphide mă onoreaza şi mă face să cred că împreună, prin fantastica ei pricepere în materie de coregrafie şi cu abilităţile mele de comunicator vom reuşi să arătăm lumii că în şcoala noastră avem cele mai bune profesoare şi elevi excepţionali care vor dansa în anii care vin  pe marile scene ale lumii. Visul meu din copilărie prinde contur sub o altă formă. La 4 ani mama m-a înscris la Academia de ballet Gloria de Lozano, o prestigioasă şcoală din Bogota (Colombia) despre care se spunea că pregăteşte balerine pentru scena de la Metropolitan (New York). Acolo am urmat 6 ani de cursuri. Mi-amintesc că greutatea era atât de importantă încât maestra îmi interzisese la un moment dat să mănânc pâine. Baletul înseamnă muncă multă, studii zilnice şi sacrificii. Întoarsă la Bucureşti am continuat să dansez până la 14 ani când brusc am ales alt drum. De ce? Nu am putut să mă împac cu ideea că arta înseamnă mult subiectivism şi că depinzi de alegerile unui coregraf, regizor, unui producător de spectacol. Aşa că am ales matematica şi drumul meu a continuat nu la coregrafie ci la colegiul Sf Sava”, și-a amintit Raluca Moianu. 

raluca_moianu_si_fiica_ei.png

Raluca Moianu și fiica ei

Omul de radio ne-a mai povestit că atunci „când fata mea a câştigat primul ei premiu la un concurs internaţional de balet (în 2015, în Croaţia) atunci am crezut că visul mamei mele, dar şi al meu se va împlini la a 3 -a generaţie. Între timp, Mara mea a ales să facă sport şi îşi doreste să intre într-o echipă de handbal cu care să ajungă la rezultate despre care să merite să se vorbească. Ar merita să se vorbeasca mai mult despre rezultatele excepţionale ale acestor mici balerine. De exemplu, în această vară, după mai bine de 50 de ani, o româncă, Mara Tudose, eleva La Sylphide, a fost admisă la Academia Vaganova din  Skt.Petersburg. Nu cred că exagerez daca spun că în ziua aceea cu ea ar fi trebuit să înceapa jurnalul de ştiri. Sunt convinsă că o să mai auziţi despre ea şi despre alte balerine române excepţionale. Pentru că am de gând să fiu purtător de cuvânt pentru arta lor”, a povestit Raluca Moianu pentru Click!.”

Loading...

Citește și

  • raluca moianu

    Au divorțat în 2013, după 15 ani de căsnicie, însă dorul unul de celălalt i-a adus din nou împreună. Raluca Moianu (47 de ani) și Marius Ancuța (49 de ani) au fost prezenți, marți seară (27 septembrie), la decernarea Premiilor Radar de Media, de la Ambasad'Or Events. După gesturile lor, se pare că bărbatul i-a iertat infidelitatea Ralucăi, care l-a înșelat în 2012, cu un cameraman.

  • Raluca Moianu

    O veste tristă a primit, marţi, Raluca Moianu, fosta prezentatoare a emisiunii "Iartă-mă". Vedeta se află în doliu după ce tatăl ei s-a stins din viaţă. Anunţul a fost făcut chiar de ea pe reţeaua de socializare.