Cum și-au luat artiștii rămas bun de la Leo Iorga. Ce mesaj a transmis trupa Cargo, din care solistul a făcut parte

leo-iorga1.jpg

Artiștii români și-au luat adio de la Leo Iorga prin intermediul mesajelor publicate în mediul online
Foto: Arhivă Click

Lumea muzicii românești a rămas îndoliată după aflarea veștii că Leo Iorga s-a stins din viață, la doar 54 de ani, după mai multe lupte cu cancerul.

Deși suferea de grave probleme de sănătate, artistul nu s-a îndepărtat de scenă, găsind refugiul în muzica pe care a iubit-o și pentru care spunea că a primit har divin. La auzul veștii despre decesul regretatului solist, muzicieni din trupe precum Cargo, Iris şi Holograf şi-au exprimat regretul și i-au transmis acestuia ultimele mesaje. 

Mesajele artiștilor români după moartea lui Leo Iorga

Sâmbătă, 2 noiembrie, cântărețul și compozitorul Adrian Ordean a fost cel care a anunțat, pe pagina personală de Facebook, că Leo Iorga, fostul său coleg de trupă, a murit. „Acum cinci minute, colegul meu de trupă Leo Iorga a plecat spre o lume mai bună... Dumnezeu să-l ierte. Va rămâne în inimile noastre pentru totdeauna", a scris acesta.

Mesajele de adio nu au întârziat să apară nici din partea trupei Cargo, din care Leo Iorga a făcut parte. „Dumnezeu să te odihnească Leo Iorga! De astăzi lumea muzicală va fi mai săracă fără vocea ta! Drum lin spre Lumină!”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina trupei Cargo. 

De asemenea, trupa Iris a scris în mediul online: „Ne va fi dor de tine, luptătorule! De vocea ta, de voința ta, de căldura ta...de tot! Drum lin, Leo Iorga!".

leo-iorga.jpg

Foto: Arhivă personală

Şi cântăreaţa Silvia Dumitrescu a scris un mesaj de condoleanţe: „Offf...Doamne...ce trist...condoleanțe familiei. Dumnezeu să-l odihnească! Cât de mult s-a luptat cu boala, cât de mult și-a dorit să trăiască ...Frumușelu', drum lin spre stele...”.

Şi-au mai exprimat regretul Edi Petroşel, bateristul formaţiei Holograf, Mihai Pocorschi, formaţia Trooper, Eugen Mihăescu de la Krypton, dar şi Adi Bărar de la Cargo, care a scris: „RIP, Leo Iorga! Am vrut să scriu mai multe..dar în momentul ăsta nu pot. Drum lin spre Lumină, Leo!”. 

Leo Iorga a fost inițial toboșar, iar mai apoi solist vocal

Leo Iorga a debutat inițial ca toboşar în trupa Liceului „Ioan Slavici” din localitate. Între anii 1984 şi 1985 a fost solist al grupului Pacific, iar, din 1985 până în 1988, a fost toboşar şi solist pentru Sui-Generis. Ulterior, el a devenit solistul trupei Cargo, după care, din 1988 până în 1996 a fost solist al Compact B, formată după scindarea Compact.

După plecarea din Compact B, în 1996, a fondat trupa Schimbul 3, împreună cu Adi Ordean, apoi a fost solist al trupei Pacifica. În 2012, el a fondat, împreună cu Adrian Ordean, trupa Pact, care a lansat, în aprilie 2014, albumul „Numărul Unu”.

Încă din 2011, când i-a fost descoperit cancerul la plămâni, Leo Iorga s-a tot luptat cu această boală necruțătoare. În 2014, artistul a fost operat pentru extirparea unei tumori cerebrale, iar, în 2011, a suferit o intervenție chirurgicală pentru eliminarea tumorei canceroase găsite la plămâni.

Anul acesta, la începutul lunii februarie, Leo Iorga a primit vestea recidivării tumorii la singurul plămân rămas. De asemenea, acesta a fost operat de cancer și la picior. 

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1