Cum se pregăteşte Adina Halas pentru vacanţă, ca să profite la maximum de destinaţie

15-1.-3col-.jpg

De pe terasa vilei în care s-a cazat avea o super privelişte
Citeste tot despre: 

Nu merge foarte des în vacanţă, însă atunci când o face, caută să profite la maximum de toate frumuseţile locului. Împreună cu soţul ei, Adina Halas se documentează, citeşte review-uri şi recomandări, îşi stabileşte foarte bine traseul şi îşi notează ce e de văzut, care e cel mai avantajos loc de cazare, unde se mănâncă bine şi care sunt cele mai frumoase obiective turistice. Aşa a făcut în vacanţa avută luna trecută în Lefkada.

„Am decis să mergem cu maşina şi ne-am organizat astfel încât să stăm o noapte la Salonic la dus, 7 nopţi în Lefkada şi să înnoptăm la întoarcere la Meteora. Ca de fiecare dată, împreună cu Lucian, mi-am făcut temele şi am notat tot ce ar trebui să bifăm odată ajunşi aici”, a povestit Adina pe site-ul ei. Zis şi făcut.

15-2.-2col-.jpg

Apa, în Lefkada, este de un turcoaz incredibil de frumos

Au plecat la drum cu fiul lor, Serghei (8 ani), şi cu încă un cuplu de prieteni şi fiul acestora. În Salonic au mâncat la o tavernă grozavă, unde totul era proaspăt şi bine gătit. Nu au ratat vizita la Nut Factory, „un paradis al celor îndrăgostiţi de nuci şi seminţe în toate formele lor, simple, dulci, sărate, afumate, combinate cu ciocolată etc. Am decis să le luăm copiilor diverse sortimente de nuci cu ciocolată şi fructe uscate. Eu nu m-am atins de ele… până a doua zi. Nu mi-a părut rău, deşi veneam după o perioadă de aproape 3 săptămâni fără zahăr”.

Şi-au făcut de cap, din punct de vedere culinar, şi a doua zi dimineaţă, când au luat micul dejun la o braserie despre care aflase tot de pe internet. Au mâncat clătite cu ciocolată şi îngheţată de la care îţi ploua în gură numai privindu-le. “Evităm acest mic dejun acasă, dar în vacanţă are un farmec aparte”, se scuză Adina.

A mâncat numai bunătăţi

În Lefkada au închiriat un apartament cu trei dormitoare, living şi bucătărie imensă, într-o vilă cu două etaje şi piscină. De pe terasa lor se vedea cel mai frumos apus de pe insulă. “Veneau turişti din toate zonele insulei seara, la un restaurant foarte bine cotat din apropiere, special ca să vadă acest apus”, spune bloggeriţa.

15-3.-2col.jpg

Plaja Kathisma nu a dat-o pe spate, ba chiar i s-a părut aglomerată şi gălăgioasă

 “Tot în apropierea vilei era o brutărie. Dacă ar fi fost o simplă brutărie ar fi fost cum ar fi fost, însă era mult mai mult decât atât! Aveau acolo nişte cannoli umplute cu îngheţată şi nişte baclavale demenţiale pe care le-am testat aproape zilnic”. Şi-a permis, căci zi de zi ardea calorii - înota în mare, se plimba şi se juca alături de copii. Nu au lipsit nici peripeţiile. Pe plaja Kathisma, cum apa se adâncea destul de repede, un val a lovit-o şi i-a “furat” ochelarii de soare preferaţi.

“Din multitudinea de perechi de ochelari de soare pe care i-am achiziţionat de-a lungul timpului, aceştia, luaţi în urmă cu 10 ani, erau pe locul 1 şi au fost cu mine peste tot de atunci, indiferent de anotimp. Întâmplarea a făcut ca în următoarele minute să îşi piardă şi copilul din dotare ochelarii de înot”, povesteşte Adina Halas.

15-6.-1col.jpg

A mâncat fructe oleaginoase în ciocolată şi multe alte bunătăţi greceşti

În continuare, a vizitat toate plajele, a făcut sute, mii de poze, a mâncat numai bunătăţi şi au plecat spre casă cu promisiunea să revină în acele locuri, căci multe au rămas de văzut şi de descoperit. 

Loading...