Cum a reacţionat Joshua Castellano când a văzut clubul în flăcări

castellano.jpg

joshua castellano bamboo club incendiu
Joshua Castellano se afla în club la momentul producerii incendiului
foto: arhiva personală

Joshua Castellano, patronul clubului Bamboo şi unchiul lui Vicenzo Castellano, tatăl fetiţei Antoniei, a fost de faţă în momentul în care flăcările au izbucnit în clubul Bamboo. Bărbatul, asociatul lui Cătălin Botezatu în această afacere, nu a stat cu mâinile în sân şi a acţionat imediat. Deşi părea că a reuşit să lichideze incendiul, martorii spun că totul s-a reaprins şi a provocat o imensă pagubă.

Clubul Bamboo este istorie, iar patronii lui devastaţi de paguba materială uriaşă. Joshua Castellano era asociat cu designerul Cătălin Botezatu la acest club, iar vineri noapte se afla şi el printre petrecăreţi. Din informaţiile martorilor, incendiul ar fi izbucnit de lângă club, iar patronul a sesizat imediat pericolul şi a încercat să stingă focul.

bote_si_joshua.jpg

catalin botezatu joshua castellano club bamboo incendiu
Cătălin Botezatu şi Joshua Castellano erau parteneri în această afacere
foto: arhiva personală

"Joshua, patronul clubului, era chiar la barul din spate. Era foarte speriat, a luat extinctorul şi a încercat să oprească flăcarile. La un moment dat chiar se stinseseră. Nu se ma vedea nimic, era doar un fum foarte puternic, dar din pacate s-a extins în partea in faţă. Eu eram la toaleta barului din spate. Vorbeam la telefon. Deodată am sesizat că se vede ceva foarte luminos în partea stângă a ballroom-ului care se afla perpedicular cu clubul" a spus un bărbat care a fost la faţa locului, într-o interevţie telefonică la Antena Stars.

Clubul Bamboo a ars din temelii în noaptea de vineri spre sâmbătă. Pompierii au fost alertaţi în jurul orei 03.30 şi s-au luptat cu flcările mai bine de şapte ore. Martorii au spus că s-a simţit un miros puternic de fum şi au ieşit în momentul în care s-a oprit muzica. 41 de persoane au ajuns la spital şi au avut nevoie de îngrijiri medicale. 

Cine e Joshua Castellano

Proprietarul clubului Bamboo, italianul Joshua Castellano (51 de ani), este cunoscut drept „regele nightlife-ului din România“, iar numele lui a fost asociat cu acuzaţii de trafic de stupefiante, iar alţi membri ai familiei sale, alintată „clanul Castellano“, au avut la rândul lor probleme cu legea. Joshua se descrie drept un om muncitor, al cărui singur viciu este trabucul, şi crede că fără el nu ar exista viaţă de noapte în Bucureşti. Italianul Joshua Castellano este originar din Napoli şi a venit în România în anii ’90, unde a deschis mai multe restaurante, cluburi şi cafenele exclusiviste precum Zerillos, Divino, Bonsai, Morgano, Le Gaga şi Bamboo, acesta din urmă fiind şi localul care l-a făcut celebru. Despre Joshua şi fratele său, Ciro, s-a vehiculat că ar fi nepoţii faimoasei Pupetta Maresca, prima femeie care ar fi preluat frâiele temutei organizaţii mafiote Camorra, scrie HotNews. Presa italiană a speculat chiar că mama celor doi Castellano ar fi rudă cu Pupetta, însă aceste lucruri nu au fost niciodată confirmate. Reţinut într-un dosar ce viza traficul de stupefiante Joshua Castellano, pe numele adevărat Giosue, nu are un trecut lipsit de pată, el fiind „reţinut în Italia, la data de 12 mai 1992, într-un dosar care viza traficul de stupefiante“, însă a fost eliberat. "E o epidemie. Nu înţeleg de ce îl denigrează lumea, în general presa are un defect: denigrează ceva cu care ar trebui să se mândrească. Asta pentru că există un dement ca mine care investeşte bani şi munceşte în continuare. Dacă Joshua pleacă din România mai există oare viaţă de noapte? Faceţi o medie şi veţi vedea că toate sunt nişte cocini. Toate investiţiile din ţară puse împreună nu fac nici cât 30% din cât am investit eu în Bamboo. Când am cumpărat eu aici nu exista nimic, era o zonă în paragină, iar acum metrul pătrat în această zonă costa de 50 de ori mai mult. De ce? Pentru că a venit Bamboo, Turabo, Gaia. Un teren care costa 50 de euro metrul acum costă 2000 de euro metrul. De ce presa şi Bucureştiul nu se mândreşte? De ce denigrează acest brand? Bamboo este o modă, noi suntem unii dintre cei care dau trendul. Dacă noi nu le dăm subiecte timp de o lună, două, ei încep să atace“, declara într-un interviu, din 2010, Joshua.
Joshua Castellano a inaugurat clubul Bamboo din Capitală în anul 2002 şi a mai deschis astfel de localuri în Cluj, Braşov, Mamaia şi Miami Beach. De-a lungul timpului, în Bamboo au concertat nume celebre pe plan mondial precum Missy Elliott, Busta Rhymes, Pussycat Dolls, Fat Joe, Ciara, Bob Sinclair. 

 

Loading...

Citește și

 • incendiu bamboo

  Flăcările au mistuit clubul Bamboo, care mai arde şi la această oră. Incendiul a izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă la ora 3.30, iar la şapte ore după producerea lui, pompierii încă se mai luptă să stingă mici focare. Pagubele sunt uriaşe, clădirea fiind o ruină din imaginile surprinse sâmbătă dimineaţă.

 • incendiu bamboo

  Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă dimineață (21 ianuarie), în jurul orei 03.30, la clubul Bamboo din Capitală. 41 de persoane au ajuns la spital, intoxicați cu fum, dar și cu atacuri de panică și hipotermie. Martorii spun că au simțit miros de fum și au fost îndrumați spre ieșirea clubului. Cauzele incendiului încă nu au fost identicate, dar cel mai probabil s-a produs de la un scurtcircuit, la una dintre sălile de eveniment a clubului, potrivit mărturiilor unuia dintre administratorii de la Bamboo.

 • incendiu bamboo

  S-a dezlănţuit infernul vineri noapte la clubul Bamboo, unde sute de oameni petreceau. Printre ei multe vedete,obişnuite ale locului. Simona Traşcă şi Loredana Chivu s-au fotografiat toată seara pe canapele, semn că nimic nu anunţa ce avea să se întâmple. Cele două tinere au reuşit să se salveze, dar sunt în stare de şoc.

 • valeria de monaco incendiu bamboo

  Aniversare cu ghinion pentru Valeria de Monaco, posesoarea celor mai mari silicoane din showbiz! Focoasa blondă a terminat seara cu un atac de panică şi într-un fum înecăcios după ce îşi invitase prietenii, vineri noapte, să petreacă alături de ea în club Bamboo. Speriată, vedeta a plecat pe fugă spre ieşire, doar cu hainele de pe ea şi telefonul mobil pe care îl avea în mână.