Cosmin Tudoran, ieri solist în Ca$$a Loco, azi regele vinurilor, jurat Masterchef și student la Horticultură

cosmin-tudoran-masterchef-pro-tv.jpg

Cosmin Tudoran, fost membru al trupei Cassa Loco, în vie, langa struguri asezati pe un butoi din lemn
Cosmin Tudoran va fi specialistul în vinuri de la MasterChef

Cosmin Tudoran (40 de ani), fost solist în trupa Ca$$a Loco şi fost prezentator al show-ului PRO TV „Vara ispitelor” (2001), revine la PRO TV din 9 septembrie într-un nou sezon MasterChef, în rol de jurat.

Cosmin Tudoran şi-a schimbat radical viaţa, a renunțat la muzică şi s-a dedicate unei alte pasiuni despre care ne-a vorbit într-un interviu exclusiv pentru Click!. Din 9 septembrie, MasterChef se difuzează la PRO TV de luni până joi, de la ora 22.30.

Click!: Eşti o surpriză ca jurat la MasterChef. Cum ai primit propunerea?

Cosmin Tudoran: Recunosc, așa e. N-aș fi crezut că veleitățile mele de degustător în ale vinului mă pot aduce la un astfel de show. Am primit propunerea cu surprindere, evident. Sunt tare bucuros şi în acelaşi timp mândru de această poziție. Mă bucur nespus de mult că mă înham la o astfel de producţie care m-a montat şi mi-a dat un impuls uriaş de energie.

Cosmin Tudoran: «Sunt un personaj calm, simpatic și ferm»

Care va fi rolul tău la MasterChef?

Rolul meu la MasterChef este de a evalua, degusta, juriza și completa formula de audit. Sunt un personaj calm, simpatic și ferm. Vreau să văd sclipirea din ochii concurenților și evoluția lor în cadrul showului.

Care este legătura între gătit, muzică, televiziune şi vin?

Pasiunea este singurul ingredient. Pasiunea dusă spre obsesie, repetatul și reinterpretatul. Toate cele de mai sus fac parte din artă, iar pentru orice segment în parte îți trebuie mii de ore de repetat și construit. Fie că vorbim despre un cântec, fie că vorbim despre un preparat sau un vin, ai nevoie de cunoștințe în domeniu și de perseverență.

Cosmin Tudoran este student în ultimul an la Horticultură

Ai mai prezentat cu colegii din trupa Ca$$a Loco emisiunea „Vara ispitelor” la PRO TV. Te-ai fi văzut vreodată jurat la MasterChef?

Mi-am dorit să mai trăiec energia și experiența unei astfel de producții. Mă simt în acest platou ca ceilalți doi chefi în bucătărie, ca acasă. Proiectul e unul reinventat, cu o altfel de abordare și energie, iar ce va ieși, din 9 septembrie, la PRO TV, se va vedea diferit. Va avea alt „gust”.

Ce ai făcut după ce ai renunţat la muzică? Care este legătura ta cu licorile bahice?

Am făcut multe cursuri în domeniul vinului, plecând de la curiozitate spre hobby, ca mai apoi să-mi construiesc o meserie. Sunt degustător autorizat, jurat în concursuri naționale si internaționale de vinuri, ambasador, producător al unui serial intitulat #profudevin și student în an final la Horticultură. Ținta mea este să devin oenolog (specialist în studiul şi metodele de preparare, condiţionare şi păstrare a vinurilor şi a produselor derivate din struguri, must sau vin în scopul realizării unor produse finite conform cerinţelor pieţei – n.r.).

juriu-masterchef-pro-tv.jpg

Jurații Masterchef 2019: chefii Silviu Chelaru și Joseph Hadad şi expertul în vinuri Cosmin Tudoran, în studio, poză de grup
Juriul Masterchef 2019: chefii Silviu Chelaru și Joseph Hadad şi expertul în vinuri Cosmin Tudoran

Cum te inţelegi cu ceilalţi doi juraţi? Îi cunoşteai dinainte?

Excelent. Sunt surprins plăcut de chimia pe care o avem, ne înțelegem și completăm minunat. Pe Chef Hadad il știam, dar pe chef Silviu, nu. Însă a fost nevoie de foarte puţin timp astfel încât să devenim prieteni.

Te ai uitat până acum la MasterChef?

Da, de câte ori MasterChef mă prindea acasă. Sunt prieten cu mai mulți foști jurați, așa că interesul pentru MasterChef era dublu.

Cosmin Tudoran preferă mâncărurile simple și colorate

Care este reţeta care îţi iese cel mai bine şi pe care ai găti-o persoanei iubite?

Pe măsura sticlei de vin din seara respectivă. La mine tronează vinul și apoi preparatul. Dar sigur aș merge pe ceva simplu, mediteraneean.

Găteşti des?

Destul de des în ultima vreme, mai ales că de la filmări plec acasă cu un bagaj de reţete. Am învăţat chiar foarte multe secrete, iar de câte ori am ocazia, încerc să gătesc şi să-i suprind pe cei dragi. Chiar îmi iese.

Ce îţi place să mănânci?

Îmi plac pastele, mâncărurile simple, dar colorate, îmi plac brânzeturile și, recunosc, sunt atașat al grătarelor și al fripturilor maturate.

Cosmin Tudoran a debutat în muzică acum 20 de ani

În 1999 s-a lansat pe piaţa muzicală din România trupa Ca$$a Loco, din care făceau parte Leonard Muha, Bogdan Mureşan şi Cosmin Tudoran. Ei au lansat hituri precum „Vând fân”, „Sorel” și „Făt-Frumos”. Leonard Muha, Bogdan Mureşan şi Cosmin Tudoran au rezistat în peisaj până în 2013, iar în 2001 au fost prezentatorii reality-showului „Vara ispitelor” de la PRO TV, primul de acest gen din istoria televiziunii de le noi. Ca$$a Loco şi piesele lor parodie au rămas în istoria muzicii şi unele dintre ele se mai cântă şi acum, după 20 de ani.

Citește și:

Cosmin de la Ca$$a Loco este un tătic de nota zece

Cine sunt noii jurați de la MasterChef. O combinație extraordinară de pasiune și experiență definește noua echipă

Loading...
 
 

Citește și

  • Cosmin Tudoran (37 de ani) nu mai seamănă deloc cu puştiul care, la începutul anilor 2000, alături de colegii lui din trupa Ca$$a Loco, cânta “Ce bine-mi pare că ai luat ţeapă” şi “Făt Frumos cu paloşul gros”.

  • cosmin, cassa locco

    În vârstă de 34 de ani, Cosmin Tudoran, fostul solist al trupei Ca$$a Locco, a ajuns de nerecunoscut: şi-a lăsat barbă şi s-a îngrăşat câteva kilograme bune!