Cu cine s-a iubit Adela Mărculescu, una dintre cele mai frumoase actrițe din România

_ee_1227.jpg

adela marculescu
La 78 de ani, Adela Mărculescu urcă în continuare pe scena Teatrului Național din București
foto: Eduard Enea

Adela Mărculescu umple sălile de teatru și acum, la 78 de ani. Zâmbetul cald, aerul nobil și trăsăturile fin conturate ale actriței sunt doar câteva din motivele pentru care Adela Mărculescu este considerată în continuare una dintre cele mai frumoase apariții de pe scena românească. Din păcate, în dragoste norocul n-a fost de partea ei.

Îndrăgostită iremediabil de actorie, Adela Mărculescu a recunoscut că își trăiește singură actul al treilea a vieții, după două căsnicii eșuate. Chiar dacă n-a vorbit niciodată despre motivele profunde ale celor două divorțuri, actrița a lăsat să se înțeleagă că lucrul pentru care este admirată atât de mult, frumusețea, i-a adus mai mul necazuri decât bucurii. ”Frumusețea contează cel mai puțin într-o iubire”, a declarat Adela Mărculescu într-un interviu pentru revista ”Formula As”.

Cert este că legendele despre iubirile înfiripate în culisele teatrelor au prea puțină legătură cu realitatea. “Ce se spune sunt, de multe ori, legende. Frumoase sau nu! Şi noi, care suntem în faţa oamenilor, noi, care deseori îi ajutăm prin ceea ce facem să-şi aleagă propriile visuri, noi suntem, aşadar, principalii eroi. Atât vreau să spun: nu am făcut şi nu fac compromisuri cu viaţa mea, cu scena mea. E una şi aceeaşi pentru un actor! Nu ne discreditaţi, oameni buni, nu ne desfiinţaţi! Amoruri în lumea teatrului n-am avut! Prietenii adevărate, puternice… da. Carmen Stănescu şi Damian Crâşmaru – eternul meu partener de succese! S-or fi ţesut poveşti pe lângă? Nu ştiu, dar m-ar amuza. Ne-ar amuza! Pe toţi trei”, a povestit actrița pentru ”Q Magazine”.

4-imagini.jpg

oana pellea, cezara dafinescu, tora vasilescu, irina petrescu
Oana Pellea, Tora Vasilescu, Cezara Dafinescu, Irina Petrescu
foto: arhiva Click!, Mediafax

Cu primul soț, regizorul Miron Niculescu, Adela s-a măritat după ce s-a angajat la Teatrul Național din București. ”De ce s-a destrămat? Simplu… Cum se întâmplă toate în viaţă. Simplu… Atât”, a spus, enigmatic, actriţa.

_ee_1288.jpg

adela marculescu
Adela Mărculescu, pe scenă, în tinerețe
foto: arhivă personală

 

Cu cel de-al doilea soț, actorul Emerich Schaffer, actrița din ”Take, Ianke și Cadîr”a trăit o poveste de iubire adevărată, despre care a crezut că va rezista până la sfârșitul zilelor. “A fost o iubire profundă, cu multă, multă prietenie la mijloc – făcută parcă să reziste. Erau vremurile prea tulburi şi greu de suportat pentru un neamţ născut şi crescut în România, cu fraţi dincolo. Nebunia şi vraja Occidentului l-au cuprins. A plecat. Eu n-aş fi făcut-o pentru nimic în lume. Ce s-a întâmplat acolo nu ştiu. Atâta pot să spun: bolnav, pe patul de moarte chiar, a venit în ţară. Ne-am văzut, ne-am vorbit, ne-am bucurat şi întristat totodată. Era regretul unei vieţi risipite”, a mai povestit fermecătoarea actriţă pentru “Q Magazine”.

Loading...

Citește și