Crede în miracole! Motivul special pentru care Cotabiţă a ales biserica unde a făcut nunta

icoana-nunta.jpg

Alina şi Gabriel Cotabiţă au avut emoţii mari în timpul slujbei

Gabriel Cotabiţă şi proaspăta lui soţie, Alina, s-au cununat religios într-o biserică ce are o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Se spune că oameni cu boli incurabile care au venit să se roage aici s-au vindecat ca prin minune.

S-a cununat civil în secret, pe 29 septembrie, la Primăria Sectorului 1, iar duminică, Gabriel Cotabiţă (61 ani) a dus-o la altar pe soţia lui, Alina Gabriela Munteanu (31 de ani), de profesie jurist. 

biserica-nunta1.jpg

În biserica unde s-au cununat se mai află o părticică din brâul Maicii Domnului şi părticele din moaştele mai multor sfinţi

După trei ani de relaţie, cuplul s-a decis să-şi oficieze legătura, iar naşi le-au fost cântăreaţa Delia şi soţul ei, Răzvan Munteanu. Mirii au fost extrem de emoţionaţi.

Evenimentul a avut loc în prezenţa celor dragi, la Biserica Mihai Vodă din Capitală, unde se află duhovnicul artistului. Aici există o icoană făcătoare de minuni, cunoscută pentru minunile pe care le face credincioşilor care vin să se roage la ea. Conform apropiaţilor, aici s-au rugat Alina şi fetele lui Cotabiţă anul trecut, în timp ce tatăl lor se afla în spital, în comă.

tort.jpg

Mirii au tăiat tortul în aplauzele invitaților

Icoana a fost pictată de Sf. Apostol şi Evanghelist Luca, iar pictura originală a fost mutată dintr-un oraş în altul, iar acum nu se mai ştie unde se află. În timp, s-au făcut mai multe copii, iar una dintre ele a fost dăruită domnitorului român Mihai Viteazul de un călugăr de la Muntele Athos, care a adus-o în această biserică.

marcel-pavel.jpg

Familia Cotabiţă, alături de Marcel Pavel şi soţia acestuia

Cei care s-au rugat la icoană 40 de zile, aşa cum s-au rugat fetele lui Cotabiţă, au primit ajutor nesperat: unii s-au vindecat de cancer şi de alte boli incurabile, femeile care doreau să aibă copii au născut copii sănătoşi, iar alţii au reuşit să se căsătorească.

sanda-delia.jpg

Sanda Ladoşi şi Corina Chiriac, alături de naşa Delia şi mama ei

Sunt şi minuni vizibile pentru toată lumea, mai ales în zilele de prăznuire, când Maica Domnului din icoană îşi schimbă faţa, se îmbujorează, îşi mişcă buzele şi pare că priveşte pe fiecare credincios în parte.

antonia.jpg

Antonia şi Velea, alături de mama Deliei
Loading...

Citește și