Costel Busuioc a împlinit 44 de ani. Cine l-a felicitat pe zidarul-tenor

costel_busuioc-zidarul-tenor-44_de_ani.jpg

costel busuioc, ziadrul tenor, a implinit 44 de ani
Costel Busuioc, supranumit acum zece ani ”Pavarotti din Carpați”, a împlinit 44 de ani
FOTO: Facebook

Acum zece ani, Costel Busuioc a devenit vedetă peste noapte. Dintr-un muncitor aflat în Spania, a devenit vedetă după ce în 2008 a câștigat concursul ”Hijos de Babel” cu vocea sa de tenor. Zece ani mai târziu, de ziua lui, 21 octombrie, când a împlinit 44 de ani, puțini și-au amintit de ”Pavarotti din Carpați”.

Costel Busuioc, un muncitor român aflat în Spania, a devenit cunoscut în toată lumea după ce în 2008 a câștigat cu vocea sa de tenor concursul ”Hijos de Babel”, organizat de televiziunea spaniolă, pentru muncitorii emigranţi. 

În urma competiției, românul, care până atunci lucra ca zidar pentru a-și întreține familia numeroasă, a primit un premiu de 100.000 de euro și a încheiat un contract cu o casă de discuri și a început să călătorească în toată lumea pentru a cânta operă.

Zece ani mai târziu, de ziua lui, pe 21 octombrie, când a împlinit 44 de ani, puțini și-au amintit de Costel Busuioc și l-au felicitat.

Cine este Costel Busuioc

Costel Busuioc, supranumit ”Pavarotti din Carpați”, s-a născut într-o familie modestă, la 21 octombrie 1974, în localitatea Goruni, județul Iași. A fost al doilea copil a lui Constantin și al Georgetei. Au fost 11 copii în familie. Tatăl a fost șofer și era mai mult plecat de acasă. Costel Busuioc a copilărit într-o casă izolată, fără apă curentă și fără curent electric. El a povestit că tatăl era violent și îl bătea. De aceea, la vârsta de 14 ani (terminase doar 8 clase), Costel Busuioc fuge de acasă și se refugiază în cealaltă parte a țării, în satul Reea, județul Hunedoara, unde găsește adăpost la o misiune ”Oastea Domnului”. A lucrat la o firmă de curățenie, a fost cioban și cantor la capela spitalului de bătrâni din orașul Ciacova. În 2006, a plecat în Spania, ca zidar.

În 1998, la 24 de ani, o cunoaște pe Daniela cu care se va căsători în același an. Se vor stabili în localitatea Ghilad, județul Timiș. Cei doi au împreună patru copii: Tabita, Daniel, Sara şi Rebecca.

Costel Busuioc după concursul „Hijos de Babel"

Viaţa lui Costel Busuioc nu s-a schimbat atât de mult cum a sperat, după ce a câştigat în martie 2008 concursul „Hijos de Babel".  Povestea lui, a unui zugrav emigrant care cântă pe schele cu o voce de excepţie, a impresionat publicul spaniol care l-a votat ca fiind cel mai bun din concurs. Se ocupau de el stilişti, o armată de profesionişti. După doi ani de la momentul incredibilului succes, a mai slăbit, şi-a schimbat frizura şi a luat lecții pentru a cânta profesionist.

Din banii câştigaţi după concurs, sub 100.000 de euro, după cum a declarat, Costel Busuioc şi-a cumpărat un teren de 5.000 mp lângă Arad, o maşină Opel Zafira de 19.000 de euro, dar a locuit cu chirie în Timişoara. El a povestit că a achiziţionat terenul nu pentru a construi o casă -ar fi fost prima din viaţa familiei lui- ci ca o investiţie din care să câştige mai mulţi bani. Asta gândea Costel Busuioc în 2008, dar criza l-a lovit în plin şi nu a putut vinde terenul care i-ar fi adus bani pentru un trai decent.

Costel Busuioc spunea că „nişte bani" vin constant de la casa de discuri şi aceştia merg spre familie.

Costel Busuioc, familia

Maria Ioana Tabita, unul dintre cei patru copii ai lui ”Pavarotti din Carpați”, încearcă să îi calce pe urme tatălui său și, anul trecut, s-a înscris la audițiile X Factor. Maria Busuioc şi fratele ei, Daniel, au moştenit talentul tatălui. Pentru că nu au avut însă norocul tatălui, cei doi copii cântă trecătorilor de pe străzile Timişoarei, pentru ceva mărunţiş.

Costel Busuioc, tenorul cu opt clase primare care uimit Europa cu vocea lui, a fost acuzat de propriul tată că l-ar fi abandonat și nu a fost nici la înmormântarea mamei. Pe de altă parte, Costel Busuioc a spus că tatăl a fost cel care și-a abandonat familia și are alți patru copii cu o altă femeie. În plus, era violent cu familia lui.

Soarta a făcut ca și Costel Busuioc să procedeze la fel: acum este plecat în Statele Unite unde speră să câștige bani pentru familia sa.

Costel Busuioc a fost condamnat

Costel Busuioc a fost condamnat, la finalul anului 2016 la un an de închisoare cu suspendare și plata a 3.000 euro către un bărbat care a susținut că a fost bătut de acesta în trafic. Busuioc i-a dat un pumn pentru care victima a avut nevoie de 18 zile de ingrijiri medicale după acest incident. Victima nu s-a mulțumit doar cu atât, ci a făcut apel și a cerut 5.000 euro.

loading...
Loading...