INTERVIU Corina Dănilă: «Am făcut vitiligo pe fond emoţional». Actriţa a vorbit deschis despre problemele sale de sănătate

foto1-corina_danila_1.jpg

Simpatica actriţă şi prezentatoare revine din octombrie la TVR2 cu un nou sezon «Gala umorului»

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Anul viitor, în ianuarie, actriţa va face 50 de ani, pe care, însă, nu-i arată. Este vorba de Corina Dănilă, una dintre gazdele emisiunii „Gala umorului” de pe TVR2 şi fosta actriţă din serialele de succes „Numai iubirea” sau „Primăverii”. Vedeta vorbeşte rar despre problemele ei de sănătate sau despre viaţa de familie. Cel mai des acceptă discuţiile despre carieră.

Click!: S-a terminat vara, ai apucat să ai vacanţă? Deja te-ai întors la muncă pentru filmările noului sezon al emisiunii de umor de la TVR 2? 

Corina Dănilă: A fost o vară atipică, dar interesantă! Nu am avut vacanţă propriu-zisă, au fost reprezentaţii de teatru în aer liber sau în deplasări, nu s-a „legat” nici un fel de plecare mai lungă. Am avut evadări de câte două sau trei zile la noi, în România, ceea ce m-a făcut să (re)descopăr locuri frumoase şi oameni primitori, chiar dacă parcurgem încă o perioadă grea. Noi deja am încheiat filmările la noul sezon al emisiunii „Gala umorului” de pe TVR 2. Telespectatorii vor urmări din luna octombrie un sezon nou-nouţ, cel cu numărul şaisprezece. 

foto2-corina_danila_fiica_1.jpg

Corina Dănilă şi fiica ei, Rianna

Te consideri o femeie puternică? 

Nu am timp şi nici „disponibilitate” să analizez dacă sunt sau cât sunt de puternică. Pur şi simplu, iau lucrurile aşa cum sunt, fiecare problemă în parte şi încerc să o soluţionez, fără să uit să mă bucur de viaţă!  

Ai avut probleme cu casa. Cum ai rezolvat? 

De multă vreme, voi - jurnaliştii din presa scrisă v-aţi obişnuit cu decizia mea de a păstra o discreţie decentă legată de viaţa personală. Şi am apreciere faţă de cei care înţeleg încăpăţânarea mea de a nu-mi expune copilul, familia. Chiar dacă sunt persoană publică! Nu am comentat decizii ale instanţelor din România şi n-o voi face nici acum, chiar dacă parcursul unui proces se poate întinde pe mulţi ani, în sistemul nostru juridic. 

corina-danila-primaverii_1.jpg

A jucat în serialul "Primăverii"

Dar peste problemele de sănătate cum ai trecut?  

Nu am ascuns că am avut probleme legate de coloană, de articulaţii, odată cu luarea în greutate şi că am urmat programul „Good life” la Clinica Bioterra, sub îndrumarea unor specialişti în nutriţie, psihologie, kinetoterapie, fizioterapie şi că încerc să păstrez această nouă modalitate de a trăi sănătos. Urmez în prezent terapia cu oxigen hiperbar (HBOT), la Centrul Medical Naturalia, pentru că oxigenul respirat difuzează din capilare în ţesuturi şi ajunge în zonele slab perfuzate, ajutându-mă la ameliorarea durerilor de coloană şi articulaţii.

Tot voi aţi sesizat, la un moment dat, petele de pe mâinile mele şi v-aţi întrebat dacă sufăr de vreo boală anume. Da, e vorba despre vitiligo, o afecţiune dermatologică auto-imună, care se declanşează pe fond emoţional, în condiţii de slăbire a sistemului imunitar şi pe care o duci toată viaţa. Petele albe de pe mâini sunt vizibile mai ales în sezonul cald, când mă bronzez. Din respect pentru publicul spectator şi telespectator, folosesc machiaj şi pe faţă şi pe mâini, atât la teatru cât şi la televiziune, pentru ca omul să fie atent la ce fac şi la ce transmit, nu la petele mele de pe mâini. Încerc, de ceva vreme, să ţin sub control evoluţia şi să ameliorez efectele, cu ajutorul fototerapiei cu ultraviolete Excilite, sub atenta îndrumare a domnului doctor Lucian Russu. Deci, toate cele cu care m-am confruntat şi mă confrunt încă, fac parte din viaţă şi încerc să le fac faţă atât cât pot şi cum pot. 

Anul viitor împlineşti 50 de ani însă nu se vede acest lucru. Care îţi e secretul? 

Genetica bună? De la mama... Mulţumesc pentru compliment, dar e firesc să se vadă anii. Nu am „îmbunătăţiri” de nici un fel. De curând, prietena mea, doctoriţa Ina Petrescu m-a convins să-mi „umple” ridurile de expresie cu puţin acid hialuronic. Nu sunt împotriva reparaţiilor pe care le poate face zona de chirurgie estetică şi probabil că voi apela şi eu la ele. Când va fi cazul! 

Copilul tău a crescut şi a devenit o adevărată domnişoară. Sunteţi bune prietene? 

Rianna se apropie de vârsta majoratului şi mă bucur enorm să o simt atât de deschisă faţă de mine. E marea mea bucurie şi sunt foarte mândră de ea! 

Ce îţi doreşti în următoarea perioadă? 

Să depăşim perioada asta cruntă pe care o trăim cu toţii şi să revenim la normalul unei strângeri de mână sau al unei îmbrăţişări! Să fim sănătoşi!  

Despre «Numai iubirea» 

Serialul „Numai iubirea” ţi-a adus doar popularitate sau şi probleme? 

Serialul m-a propulsat pe plan naţional şi nu numai, fiind urmărit şi de românii din diaspora. Poate că singurul neajuns e cel legat de faptul că, în principal, regizorii de film mă percep în continuare ca pe o actriţă care a jucat în telenovele, deşi eu nu am mai lucrat în alte proiecte de gen în afară de „Numai iubirea”, şi astfel nu am mai continuat să fac film, deşi mi-aş fi dorit foarte mult. Şi încă îmi doresc! 

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5