Corina Chiriac și Paula Seling cântă cu "Lăutarii" la Sala Palatului

Ultima actualizare:

    Corina Chiriac va cânta la Sala Palatului, în cadrul concertului organizat de Nicolae Botgros
Corina Chiriac va cânta la Sala Palatului, în cadrul concertului organizat de Nicolae Botgros

Regalul vocilor de aur din muzica ușoară și din muzica populară are loc sambătă, 23 februarie 2019, de la ora 20:00, la Sala Palatului. Biletele s-au pus deja în vânzare, iar până pe 7 ianuarie, au preț redus.

Cu o seară înainte de Dragobete, românii de pretutindeni sunt invitați la un concert de neratat, pe ritmuri tradiționale, clasice dar și  de muzică populară. Artiști cunoscuți ai muzicii ușoare dar și maeștri ai muzicii populare românești vor aduce un omagiu muzicii și maestrului Nicolae Botgros printr-un spectacol inedit în care vor auzi cântece din toate zonele. Așadar, în preajma Sărbătorii iubirii la români, publicul este invitat la o adevărată incursiune culturală și spirituală, printr-o inedită plimbare  prin lumea fascinantă a muzicii de pretutindeni!

12 13 vedete 2 col corina chiriac jpeg

Au răspuns deja la invitația unui concert denumit sugestiv „Alfel”, artiști de marcă ai scenei românești, precum Marcel Pavel, Monica Anghel, Paula Seling, Corina Chiriac, Natalia Barbu, Sofia Vicoveanca, Petrica Mâțu Stoian, Ionuț Fulea, Nicușor Iordan, Ion Paladi, Ana Dabija, Lilia Roșca și Tatiana Jacotă, colaboratori  și prieteni de o viață ai maestrului Nicolae Botgros.

Nicolae Botgros s-a născut pe 25 ianuarie 1953 în satul Badicul Moldovenesc, raionul Cahul, într-o familie de lăutari. A studiat la Școală de Arte din Soroca și la Conservatorul „G. Musicescu” din Chisinău. Prima orchestră dirijată de Nicolae Botgros a fost „Ciocarlia” de la Edinet. În 1973 este violonist în Orchestra „Mugurel” a Filarmonicii, apoi la „Joc”, ca în 1978 să devină director artistic și prim-violonist la „Lăutarii”.

În 1982, maestrul a fost distins cu titlul Artist emerit și în 1988-cu cel de Artist al Poporului. În 1993 a fost decorat cu Ordinul Republicii. În 2014, i s-a conferit Ordinul „Meritul Cultural” al României, în grad de comandor. În 2002, postul de Televiziune „Romania International” l-a declarat pe Nicolae Botgros drept dirijorul celei mai bune orchestre din întreg spațiul românesc. Printr-o hotărare de guvern din ianuarie 2014, numele lui Nicolae Botgros îl poartă Școala de Arte din Soroca, unde marele maestru a invătat în anii 1968-1972. Orchestra „Lăutarii” a fost fondată în 1970, iar pe parcursul acestor ani, a susținut mii de spectacole de mare rezonantă în toată Moldova, dar și pe cele mai prestigioase scene din lume – Grecia, Italia, Germania, Franța, Turcia, Danemarca, SUA, Austria, Mongolia și alte tări.

Afișul spectacolului
Afișul spectacolului

Biletele s-au pus deja în vânzare în rețelele specializate
Biletele s-au pus deja în vânzare în rețelele specializate

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
lavinia si banica jpg
Artista s-a aflat în pragul anorexiei
vedete la un pas de moarte jpg
monica tatoiu
Alexandru Ciucu jpg
tania popa colaj facebook jpg
„Singurul om cu care probabil voi ține legătura este Zmărăndescu",  a spus Ana Maria Pal
image
actualitate.net
image
actualitate.net