Corina Chiriac și Florin Piersic, sărutări pasionale pe micul ecran

f18_foto-2-2-col-aventuri-l.jpg

1972. “Aventuri la Marea Neagră“. Scenele de amor dintre Corina Chiriac și Florin Piersic au fost vizionate de peste șase milioane de români, conform unui studiu

Toată lumea îi fredonează celebrele piese ”Strada speranţei”, “Vino, iubire, înapoi”, ”O clipă de sinceritate” sau ”Inimă nebună”, însă vestita solistă Corina Chiriac, care arată impecabil şi la 68 de ani, are în palmares şi câteva roluri de succes în pelicule cu distribuţii de cinci stele. A jucat roluri de cântăreaţă, de spioană, de zugrav şi de femeie fatală.

Corina Chiriac este solistă de top, are reale calităţi de prezentatoare tv, ea fiind, de câţiva ani, gazda emisiunii ”Opriţi timpul!”, de la Naţional TV, dar a cochetat, în anii tinereţii, şi cu actoria. Ea a povestit despre acea perioadă, într-un interviu pentru adevărul. ro.

Am început să merg la teatru cu părinţii când eram elevă şi am fost fascinată de personalitatea doamnei Carmen Stănescu. Am început să-mi închipui ce minunat ar fi să mă fac artistă, lucru pe care şi-l doresc foarte mulţi tineri. Aproape în ultima clipă i-am anunţat pe ai mei că vreau să dau la Teatru, am dat examen şi am intrat. Am fost convinsă că voi fi actriţă, n-am avut nici un dubiu.” 

f28_foto-1-4-col.jpg

1972. “Aventuri la Marea Neagră“. Scenele de amor dintre Corina Chiriac și Florin Piersic au fost vizionate de peste șase milioane de români, conform unui studiu

 

Zilele trecute, fanii ei au admirat-o în “Roşcovanul”, pe Antena Stars, în care a interpretat rolul unei cântăreţe, alături de Costel Băloiu, Sebastian Papaiani şi de Ştefan Tapalagă. 

Dar primul rol l-a primit în 1972, în pelicula “Cu mâinile curate”, în regia lui Sergiu Nicolaescu, unde cântă o piesă cu versuri de inimă albastră, îmbrăcată într-o rochie cu un decolteu adânc. 

f38_foto-3-2-col.jpg

1976. Corina a avut rol de cântăreață, în ”Roșcovanul”

 

Iată însă că, în acelaşi an, ea a fost distribuită şi în pelicula  “Aventuri la Marea Neagră”, în rolul spioanei Barbara, alături de Florin Piersic, care l-a interpretat pe George Martin, un căpitan de contrainformaţii care trebuie să anihileze o reţea de spioni economici. 

Cei doi se îndrăgostesc, iar scenele în care se pupă cu foc au făcut deliciul fanilor, pelicula fiind vizionată de peste şase milioane de persoane, până în 2014, conform Centrului Naţional al Cinematografiei. Artista a mai dat culoare şi filmului ”Domnişoara Nastasia”, dar şi serialului ”Un trio formidabil” (1985), unde i-a avut parteneri pe Marius Ţeicu şi pe Radu Gheorghe. 

f48_foto-5-2-col-cu-mainile.jpg

1972. A cântat în filmul de succes ”Cu mâinile curate”

 

În 1970, Corina  a devenit o colaboratoare permanentă a TVR,  unde a realizat mai multe scenete, cuplete muzicale sau videoclipuri. A participat şi la concursul “Steaua fără Nume”, în regia cunoscutului realizator Sorin Grigorescu. 

Corina Chiriac a fost elevă timp de 10 ani la Şcoala de muzică Nr.1 şi a urmat clasa a XII-a la liceul „Nicolae Bălcescu”. În 1967, a fost admisă la IATC „I.L. Caragiale” (Academia de Teatru şi Film) din Bucureşti, la clasa profesorilor Constantin Moruzan şi Mihai Mireuţă. 

Fostă colegă cu actori precum George Mihăiţă, Florin Zamfirescu sau Ştefan Velniciuc, ea a debutat la Teatrul de comedie din Bucureşti cu un rol secundar în piesa „Sfântul” de Eugen Barbu, în regia Sandei Manu. 

f58_foto-6-2-col.jpg

1985. A fost zugrav în serialul ”Un trio formidabil”

 

Corina Chiriac provine dintr-o familie de artişti, tatăl ei, Mircea Chiriac, decedat în 1994 fiind fost compozitor, iar mama ei, Elisabeta Chiriac, care a încetat din viaţă în 2002, fiind fost profesor de pian, la Conservatorul de Muzică “Ciprian Porumbescu” din Bucureşti. 

Revine pe scenă, după ce şi-a luxat piciorul

Corina Chiriac (68 ani) se întoarce pe scenă, după o absență de mai bine de două luni. Interpreta  va cânta, la sfârșitul lunii, la Zilele Municipiului Codlea, eveniment care se va desfășura în perioada 29 iunie-1 iulie.

Artista a fost nevoită să anuleze concertele, după ce și-a luxat piciorul, în timp ce cobora treptele.  Ea a filmat emisiunea ”Opriți timpul” cu piciorul bandajat şi sprijinit pe o pernă: “E neplăcut. Sunt pierderi, frustrări, trebuie anulate concerte. Eu sunt mai distrată, car valize, ud flori, mă mir că nu mi-am spart capul până acum. Eu cred că încă mai am 16 ani şi mai am încă 200 de ani de trăit. Mă descurc cu un cadru. Am piciorul într-o faşă elastică, pe care seara o scot. Cu spălatul e mai greu. Mi-am adus aminte de vremurile în care mă spălam cu cana. În câteva săptămâni mă refac.”, a povestit cântăreaţa uşor îngrijorată.

Loading...

Citește și

  • corina chiriac

    Un accident aparent banal i-a dat de furcă la propriu Corinei Chiriac. Celebra cântăreaţă, care este şi moderatoarea unei emisiuni la National Tv, a căzut pe scări şi merge cu ajutorul unui cadru. Ea a filmat cu piciorul bandajat şi sprijinit pe o pernă şi deşi a încercat să-şi păstreze starea de optimism a povestit că trece prin cele mai grele clipe.

  • Timpul nu i-a ştirbit cu nimic farmecul. Una dintre cele mai fermecătoare actriţe din cinematografia românească, Anna Szeles, care va împlini în august 76 de ani, a povestit, într-un interviu pentru adevarul.ro, despre cei 50 de ani pe care i-a dedicat teatrului şi filmului şi despre relaţia cu fostul ei soţ, Florin Piersic.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1