Confesiunile realizatorului Radu Andrei Tudor: "Dorul de casă m-a învăţat să gătesc"

11-bucatarie-1.-6col-.jpg

Radu Tudor ia „Pulsul zilei” la TVR 1 şi aduce o mulţime de ştiri atât pe micul ecran, cât şi la radio

Nevoia te învaţă şi chiar te ajută să-ţi descoperi pasiuni. Este şi cazul prezentatorului TVR 1, Radu Andrei Tudor, care a început să gătească în momentul în care a plecat din casa părintească şi s-a mutat în Bucureşti.

Despre Radu Andrei Tudor (28 de ani), care prezintă ştiri la radio şi moderează emisiunea „Pulsul zilei” de la TVR1, doar prietenii şi cei din familie ştiu că este foarte priceput în bucătărie. „Când am venit din Piatra Neamţ în Bucureşti, nu îmi plăcea mâncarea de aici. Dorul de casă m-a determinat să învăţ să gătesc, deşi până atunci eram un dezastru în bucătărie. Uşor, uşor, am început să mă specializez, mi-au ieşit câteva produse bune. Stăteam cu mai multe persoane la început, în chirie, şi colegilor mei le plăcea cum găteam, devenind bucătarul casei. Uneori stăteam cu mama la telefon şi îmi explica diverse reţete. Mama e moldoveancă de lângă Piatra Neamţ, iar tata de lângă Oradea. Am învăţat de la ei să gătesc diferite reţete pe care le combin, dar şi de la bunici unde mă duceam în vacanţe”, ne-a dezvăluit el.

Zoom
Are provizii consistente în congelator

Primul preparat pe care l-a făcut a fost o ciulama pe care a gătit-o stând cu mama lui la telefon. Recunoaşte că a făcut şi greşeli, căci la un moment dat a dat fără să vrea foc bucătăriei unde stătea în gazdă. Însă nici acum proprietarul nu a aflat acest lucru pentru că a acoperit urmele.

Zoom
A tocat şunca şi cârnăciorii pentru tochitură

Îi place mâncarea cu gust şi viaţa sănătoasă. De altfel, ţine mult la condiţia sa fizică, fiind aproape zilnic prezent în sala de sport. „Fac sport de la 9 ani, astfel că îmi permit să mănânc şi alimente bogate în calorii. Spre exemplu, pot să mănânc zilnic şaorma, că nu mă îngraş. Sunt dependent de cartofi de orice fel. Îmi place mâncarea chinezească. M-am împrietenit cu cineva de la un restaurant chinezesc, mă pasionează bucătăria lor”, spune ştiristul care a adăugat că de fiecare dată când merge la un restaurant e cu ochii în patru şi vrea să ştie totul despre acel produs. 

Zoom
Are o bucătărie spaţioasă şi utilată cu toate cele necesare unui bucătar cu experienţă

 

Ştie să facă o tochitură specială

Pentru Click!, Radu Andrei Tudor a gătit o tochitură specială. „Este o combinaţie între tochitura ardelenească şi cea moldovenească. Ele sunt simple ca reţete, dar eu am vrut să le combin. Se numeşte «Tochitura Radu Andrei Tudor», aşa o ştiu prietenii mei. Prefer să nu pun organele de animale - pipota sau ficatul - pentru că nu le suport. În schimb pun kaiser, şuncă, cârnăciori şi altele tocate mărunt. Tochitura aceasta merge cu mămăligă, în care eu pun caşcaval, ouă şi le servesc pe deasupra”, ne-a mai spus vedeta de la TVR1 care a adăugat că îi plac sarmalele şi răciturile făcute de mama lui, mai ales că i le trimite şi la pachet. 

 

 

loading...
Loading...