«Cofetarul penal» a ales câştigătorul «Bake off România»

bucatar122-23-vedete-1.jpg

Click! a aflat de ce PRO TV nu a renunţat la juratul Tudor Constantinescu, cercetat de DIICOT pentru evaziune fiscală

Tudor Constantinescu (39 de ani) nu reprezintă o problemă pentru PRO TV. Deocamdată. Deşi este vizat de o anchetă DIICOT pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, boşii postului tv au decis să difuzeze în primăvară show-ul culinar în cadrul căruia ”cofetarul penal” este jurat.

“The show must go on” (“Show-ul trebuie să continue”). Aceasta pare a fi deviza postului PRO TV, care a decis, totuşi, să difuzeze concursul “Bake off  România”, filmat anul trecut, înainte ca unul dintre membrii juriului să fie săltat de DIICOT. Tudor Constantinescu, patronul unui lanţ de magazine de dulciuri din Capitală, şi fost jural la “Top Chef” (Antena 1), a părut alegerea potrivită pentru cei de la PRO TV pentru această emisiune.

Zoom
Alex Stan, Simona Pope şi Tudor Constantinescu sunt juraţii emisiunii “Bake off România”

Au filmat aproape trei luni pentru show-ul în care 12 concurenţi îşi demonstrează priceperea în prepararea unor deserturi care mai de care. Cum, la scurt timp după terminarea filmărilor, Tudor Constantinescu a devenit subiectul unei anchete privind o evaziune fiscală, şefii PRO TV s-au văzut puşi într-o situaţie încurcată: să difuzeze sau nu show-ul în care s-au investit bani frumoşi.

”Cum justiţia nu s-a pronunţat, încă,  Tudor Constantinescu beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. Pe acest lucru au mizat şi şefii postului atunci când au decis să difuzeze concursul”,  ne-au declarat surse din PRO TV.

Reporterii Click! au aflat că show-ul a fost filmat integral, astfel că, la acest moment, se ştie şi cine este marele câştigător al titlului de cel mai bun cofetar amator din România. “Nu era corect faţă de concurenţi, faţă de câştigător şi de toţi cei care au muncit pentru acest show să se oprească difuzarea emisiunii. În fond, Constantinescu nu a fost acuzat de nimic”, au mai spus aceleaşi surse pentru Click!

În tot acest timp, juratul se află sub control judiciar. De altfel, vineri (5 februarie), exact în ziua în care PRO TV a anunţat difuzarea show-ului, Tudor Constantinescu a postat un mesaj pe Facebook: “În primul rând, vreau să mulţumesc tuturor pentru încrederea acordată şi, în mod special, celor care m-au sprijinit şi mi-au fost aproape în ultima perioadă. Am toată încrederea în justiţia din România şi sunt convins că adevărul va triumfa. În curând, va începe un proiect drag sufletului meu, o invitaţie în lumea deserturilor. Mă veţi vedea în această emisiune aşa cum sunt, un cofetar pasionat”.

Click! spune

La 12 noiembrie Tudor Constantinescu a fost reţinut, pentru 24 de ore, alături de alte trei persoane, vizaţi fiind de o anchetă DIICOT pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Conform procurorilor, Constantinescu ar fi folosit un soft la casele de marcat pentru a ţine contabilitate dublă. La finalul lunii, patronii raportau la Fisc cea mai mică sumă.

De ei s-a dezis PRO TV în secunda doi


În ediţia din 27 martie 2015 a emisiunii „Românii au talent”, Andrei Grigoriu a impresionat juriul cu povestea de viaţă. Tânărul le-a spus juraţilor că a stat în închisoare 11 ani, pentru că a tăinuit o crimă. Adevărul a fost însă altul. Andrei a fost părtaş la uciderea, în 2003, a unei studente de 25 de ani, din Timişoara, iar anul trecut fusese eliberat condiţionat. După ce s-a aflat că a fost complice la crimă, cei de la Pro Tv au decis să-l dea afară din concurs.

Aceeaşi soartă a avut-o şi pianistul Traian Constantin, la acelaşi show TV. În doar câteva zile, bărbatul de 35 de ani a trecut de la extazul calificării în finală la agonia acuzaţiilor că este pedofil. Profesorul de pian a fost şi el eliminat din concurs.

În februarie 2014, Mircea Solcanu, prezentatorul emisiunii „Poveştiri de noapte”, a fost concediat de reprezentanţii postului Acasă TV. Asta după ce Solcanu a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care îi ataca dur pe părinţii lui Ionuţ Anghel, băieţelul ucis de maidanezi.

loading...

Citește și