Claudia Sexxy a pierdut lupta cu banca

5-act-1.jpg

Claudia Pătrăşcanu

Veste neplăcută pentru Claudia Pătrăşcanu. Vedeta a pierdut, miercuri (17 februarie), procesul cu banca. Aşa că rămâne să plătească în continuare aceeaşi rată uriaşă, dacă nu vrea să rămână fără apartamentul pentru care a luat împrumutul în franci elveţieni.

Claudia Pătrăşcanu (36 de ani) şi mama ei, Domnica Pătrăşcanu, s-au alăturat mai multor persoane, şi au deschis, la sfârşitul anului trecut, un proces împotriva băncii de la care au luat un credit în 2008. Şi asta pentru că împrumutul făcut în franci elveţieni, pentru a-şi cumpăra un apartament în cartierul bucureştean Vitan, a ajuns de ceva vreme o povară. Ratele pe care le plăteşte lună de lună aproape că s-au dublat, iar fără ajutorul soţului ei, Gabi Bădălău, Claudia a recunoscut că şi-ar fi pierdut de mult casa.

Are rată lunară de 2.700 de lei

”Am luat creditul respectiv care, ca rată, era destul de ok pentru mulţi atunci şi, hop!, dintr-o dată, ne-am trezit cu această rată dublă. De la 1.500 de lei cât plăteam iniţial, acum trebuie să achit lunar 2.700 de lei. Eu poate acum aş fi terminat creditul de achitat, dar cum să-mi mai permit dacă mi l-au dublat?!

Mulţi oameni cu afaceri mari au făcut acelaşi credit, colegi şi chiar oameni simpli, care au vrut să-şi cumpere o casă, iar acum sunt pe străzi din această cauză. Dacă nu îl aveam pe Gabi, soţul meu, să mă sprijine cât de cât în această perioadă de stat acasă cu copilul sau cât am fost însărcinată, nu ştiu ce făceam”, a declarat Claudia Pătrăşcanu, pentru Click!

Aşa că vedeta spera ca procesul să se termine cât mai repede şi să revină la rata pe care o plătea atunci când a făcut creditul. După doar patru termene de judecată, procesul a ajuns la final, însă  nu aşa cum şi-a dorit ea. Judecătorii au respins, ieri, cererea făcută de Claudia şi de celelalte persoane şi au dispus ca toţi aceştia să plătească şi cheltuielile de judecată, care se ridică la peste 6.000 de lei. “Eu pentru dobânda de la început am semnat, nu pentru asta de-acum. Dar, dacă asta este decizia, ne vom conforma şi vom plăti în continuare rata de 2.700 de lei”, a precizat Claudia Pătraşcanu.  

«Prima Casă» a fost inclusă în legea dării în plată 

Modificare extrem de importantă în Comisiile juridică și economică. Programul „Prima Casă” a fost inclus în legea dării în plată, împotriva propunerilor Băncii Naționale. 

Votul din aceste comisii a fost unul cu scântei și pe muchie de cuțit. Au fost șapte voturi pentru excluderea clienților care au luat credite prin programul „Prima Casă” din legea dării în plată și opt voturi împotriva excluderii. Amendamentul a picat așadar, astfel că și cei care au luat credite prin programul „Prima Casă” vor putea să beneficieze de legea dării în plată. Oficialul Băncii Naționale a susținut înainte de vot că varianta în care cei care vor fi excluși din legea dării în plată ar fi cea mai bună pentru economia românească, pentru că programul va putea să meargă mai departe și astfel vor putea să beneficieze și alți clienți de acest program. De aceeași părere a fost și reprezentantul Ministerului de Finanțe, Enache Jiru. El a subliniat că, dacă nu va fi exclus acest program din legea dării în plată, atunci garanția statului va deveni nulă. 160.000 de români au luat până acum credite prin programul „Prima Casă”.

 

loading...
Loading...

Citește și

 • claudia patrascanu gabi badalau copil

  Claudia Pătrăşcanu (36 de ani) şi iubitul ei, Gabi Bădălău (27 de ani), şi-au unit destinele chiar de Ziua Îndrăgostiţilor (14 februarie). Mai mult decât atât, această zi este specială pentru cei doi amorezi şi pentru că şi-au botezat băieţelul în vârstă de trei luni.

 • claudia patrascanu

  Claudiei Pătrășcanu (35 de ani) îi priește viața de familie. Frumoasa artistă este mai fericită ca niciodată alături de soțul ei, Gabi, și de fiul ei, Gabriel, pe care l-a adus pe lume în urmă cu mai puțin de un an. De atunci, viața ei s-a schimbat radical, însă ea susține că toate aceste modificări sunt benefice.

 • claudia teama bona badalau

  De când a devenit mămică, Claudiei Pătrăşcanu i-a încolţit în minte şi o idee de afaceri. Frumoasa cântăreaţă a deschis un magazin de haine, unde îi îmbie pe clienţi cu ceai cald şi dulciuri de casă.

 • claudia

  O nouă vedetă îngroaşă rândul acelora care apelează la judecători pentru a scăpa de povara creditelor în franci elveţieni. Claudia Pătrăşcanu a ajuns să plătească aproape dublu pentru un împrumut pe care l-a făcut în 2008 ca să-şi cumpere casă. Ea recunoaşte că fără sprijinul soţul ei, Gabi Bădălău, ar fi rămas fără locuinţă.