Cine este omul care l-a salvat de la moarte pe Gabriel Cotabiță

Ultima actualizare:
Cântăreţul care a scăpat dintr-un stop cardio-respirator  ne cheamă la cea mai mare lecţie de resuscitare din lume
Cântăreţul care a scăpat dintr-un stop cardio-respirator ne cheamă la cea mai mare lecţie de resuscitare din lume

”Cred că toată lumea trebuie să ştie să facă resuscitare. De aceea cred că orice român trebuie să fie pregătit pentru a da ajutor, cu sânge rece, cu credinţă în Dumnezeu că poţi să ajuţi pe cineva”, acestea sunt cuvintele lui Gabriel Cotabiţă, omul care a uimit pe toată lumea când şi-a revenit spectaculos după un stop cardio-respirator şi trei săptămâni de comă.

Miercuri (6 aprilie), artistul i-a îndemnat pe români să vină să înveţe o procedură simplă, care poate face diferenţa între viaţă şi moarte. Cotabiță a dezvăluit identitatea celui care l-a salvat, de fapt, de la moarte. „Fără ajutorul managerului de la Hilton, eu n-aş mai fi ajuns nici în maşina salvării, nici la spital…Pentru mine, a fost o stare de neştiinţă, dar pentru apropiaţii mei a fost cumplit, un dezastru. Oamenii trebuie să înveţe să fie salvatori”, a spus Gabriel Cotabiţă la conferinţa de presă organizată de Societatea de Salvare Bucureşti şi de Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov.

Bărbatul despre care vorbește, Jan Thomsen, a mobilizat întreaga acțiune de salvare a artistului. Echipa noastră a reacţionat imediat. Personalul a sunat la Ambulanţă şi a avut grijă de bărbat până la sosirea medicilor. Hotelul nostru are o colaborare bună cu serviciile medicale. Doctorii de la Ambulanţă au făcut o treabă foarte bună, iar pacientul primeşte îngrijiri medicale la spital. Bărbatul este membru al clubului nostru şi vine destul de des la sala noastră de sport", spunea managerul hotelului, la scurt timp după incidentul care i-ar fi putut curma viața lui Gabriel Cotabiță.

Cotabiță vrea să aducă România în Cartea Recordului, cu o lecție de resuscitare

Pentru ca oamenii să înveţe în număr cât mai mare cum să acorde primul ajutor, la sfârşitul lunii mai va fi organizat un eveniment care poate duce, din nou, România în Cartea Recordurilor: cea mai mare lecţie de resuscitare. ”Aşteptăm peste 12.000 de români la evenimentul de pe Arena Naţională. Vrem ca, prin acest curs, să existe mai mulţi oameni care să ştie ce au de făcut când o persoană se prăbuşeşte în stradă”, a declarat la conferinţa de presă preşedintele Societăţii de Salvare Bucureşti, dr. Cristian Grasu. Statisticile legate de bolile de inimă şi de stopul cardio-respirator sunt îngrijorătoare. ”În anul 2015, la nivelul Capitalei şi al judeţului Ilfov s-au înregistrat 2.750 de cazuri de stop cardio-respirator, fiind salvate 108 vieţi. Rata de succes a fost de 3,92%, iar această statistică ne arată cât de gravă e situaţia”, a precizat managerul SABIF, dr. Alis Grasu.

Mai mult, una dintre fiicele lui Gabriel Cotabiţă a declarat că va fi prezentă la cursul de resuscitare de pe Arena Naţională. ”Eu nu aş fi ştiut cum să reacţionez dacă tatălui meu i s-ar fi întâmplat aşa ceva lângă mine. Trebuie să veniţi la eveniment, putem cu toţii să fim salvatori”, este mesajul Elizei Cotabiţă.

Artistul a stat 3 săptămâni în comă

Gabriel Cotabiţă (60 de ani) a trecut prin momente cumplite anul trecut. Cântăreţul a stat trei săptămâni în comă după ce a suferit un stop cardio-respirator. Deşi medicii au fost rezervaţi în pronosticuri, artistul şi-a revenit surprinzător, uimind pe toată lumea. Recuperarea a fost grea şi îndelungată, dar a dat rezultate. Cotabiţă, căruia i-a fost montat un defibrilator cardiac pe care îl va purta toată viaţa, şi-a reluat activitatea şi apare în public la numeroase evenimente.

E nevoie de peste 12.000 de oameni


    Cântăreţul care a scăpat dintr-un stop cardio-respirator  ne cheamă la cea mai mare lecţie de resuscitare din lume
Cântăreţul care a scăpat dintr-un stop cardio-respirator ne cheamă la cea mai mare lecţie de resuscitare din lume

Pentru ca lecţia de resuscitare din luna mai de pe Arena Naţională să fie omologată de reprezentanţii Guinness Book, este nevoie de peste 12.000 de persoane. Actualul record a fost stabilit de Germania, unde peste 11.800 de cursanţi au învăţat această procedură. Românii care doresc să se înscrie la acest eveniment o pot face pe site-ul www.recordpentruviata.ro. În 2011, România a reuşit performanţa de a intra în Cartea Recordurilor cu un curs de resuscitare la care au participat 7.402 persoane. La „Record pentru viaţă” vor participa minimum 600 de instructori, iar cursanţii vor exersa pe un manechin manevrele de resuscitare în cazul unui stop cardio-respirator (compresii şi ventilaţii). Evenimentul va fi prezentat şi „însufleţit” de Cabral.

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net