Cine este francezul din juriul "MasterChef". A venit în România pentru trei zile și stă de opt ani aici

chef_sam.jpg

Samuel le Torriellec
Samuel le Torriellec face parte din juriul MasterChef
foto: Facebook

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Samuel le Torriellec este francezul din juriul "MasterChef. Lui i s-au alăturat Liviu Popescu și Răzvan Exarhu, anunț făcut chiar în 30 august, ziua lansării grilei de toamnă a PRO TV. S-a născut într-un orășel din Normandia. A început să gătească la 16 ani, inspirat de bunicul său, iar la 22 pregătea diverse preparate pentru milionarii lumii, în bucătăria unui restaurant cu trei stele Michelin. Se afla în Paris, unde și-a făcut ucenicia. Câțiva prieteni l-au convins să vină în București. A zis că stă numai trei zile în capitala noastră, dar cele trei zile s-au transformat deja în opt ani. Mai mult, Chef Sam s-a îndrăgostit de Georgiana, o brunetă din București, pe care a și luat-o de soție anul trecut. Francezul are și o fiică pe care o ia în Malezia sau Tahiti, acolo unde-I place să facă surf.

A trecut prin bucătăria unor localuri celebre de la noi, precum  Loft, iar de mai bine de un an a preluat L’Atelier, unde a reușit să-și imprime stilul și ideile. Anul trecut, într-un interviu pentru Food Story , a povestit care este planul său cu privire la L’Atelier: “Vrem să schimbăm puțin percepția despre fine dining și să demonstrăm cu fiecare fel din meniul nostru faptul că apetitul pentru gastronomie face parte din marile plăceri ale vieții, iar a lua masa intr-un restaurant gastronomic este un ritual urban extraordinar”. Folosește în proporție de 90% ingrediente românești.

Este pasionat de sporturi extreme

Samuel a locuit cu tatăl său  în Tahiti, acolo unde acesta lucra în Marina Militară. În exotica insulă a prins “microbul” sporturilor extreme și al artelor marțiale. Practică snowboard, skateboard, wakeboard. Are și un regim asemănător unui sportive, mănâncă simplu, dar foarte bine și face o oră de exerciții fizice în fiecare zi, așa cum a mărturisit într-un interviu.

Și tatuajele îi plac, căci are câteva desene de întindere mare pe ambele brațe. Pe primul l-a făcut la 18 ani. A făcut școala de bucătari, de ospătari și de patiseri, dar și are și noțiuni de catering.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • juriu masterchef

    După plecarea lui Adrian Hădean din juriul "MasterChef" s-au vehiculat numele mai multor persoane care i-ar putea lua locul în celebra emisiune culinară. Lansarea grilei de toamnă a celor de la PRO TV a adus o surpriză. Printre cei care au luat parte la evenimentul de marți, 30 august, s-a numărat și jurnalistul Răzvan Exarhu. Iată că toți cei trei membri ai juriului au fost înlocuiți. În locul lor au venit trei fețe noi: pe lângă Răzvan Exarhu, au apărut în peisaj Liviu Popescu și Samuel Le Torriellec.

  • vocea romaniei

    Chiar dacă au fost anunţate cu mare tam-tam, emisiunile “Vocea României Junior” şi “Master Chef” nu vor intra în grila de toamnă la Pro TV. Click! a aflat de ce aceste show-uri au fost puse, deocamdată, pe lista de așteptare.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5