Cine este Cornel Hrișcă Munn, toboșarul fără mâini care a făcut senzație la «Românii au talent»

romanii-au-talent-2020-cornel-hrisca-munn-s-a-nascut-fara-maini-dar-rupe-tobele-la-romanii-au-talent_1.jpg

S-a născut fără antebrațe și cu piciorul drept întors și toată lumea se aștepta ca el să moară. A făcut senzație la Românii au talent cântând la tobe

Vineri seară, Cornel Hrișcă-Munn a impresionat o țară întreagă cu talentul său deosebit. Povestea de viață a lui Cornel este de film. S-a născut fără antebrațe și cu piciorul drept întors și toată lumea se aștepta ca el să moară.

Cornel (27 de ani) s-a născut în Rădăuți/Suceava, dar trăiește în Marea Britanie. Este însurat și nu are copii. Imediat după naștere, a fost dus într-un orfelinat din Suceava. Deși părinții biologici i-ar fi dat de urmă, le-ar fi fost imposibil să îl ia înapoi pentru că erau săraci și ambii munceau din greu ca să întrețină familia.

După nouă luni, în septembrie 1992, Doreen Munn, care împreună ei cu soțul trimitea la orfelinat produse din Marea Britanie, l-a văzut pe Cornel. Un medic de la orfelinat a întrebat-o ce ar putea face medicii englezi pentru băiat, Doreen Munn s-a interesat și, cu puțin ajutor, a reușit să găsească un tratament gratuit pentru el la un spital. În următoarele șapte luni, autoritățile din România au fost în contact cu cele din Marea Britanie, a fost obținut acordul legal al părinților biologici ai lui Cornel, iar Doreen și Ken Munn au reușit în cele din urmă să îl adopte.

Cornel spune că a fost de vreo 10 ori în România. În 2017, Cornel s-a căsătorit cu o englezoaică, iar mama lui biologică a mers la nunta lui, doar că, spune Cornel, nu a întrebat-o ce s-a întâmplat atunci exact, de ce l-au abandonat... Cornel știe în schimb că în România, în vremurile acelea, era o rușine să ai un copil cu dizabilități, iar părinții și autoritățile nu credeau că ar putea să facă ceva pentru el, ca să poată fi salvat. E posibil să fie puțin din toate, crede Cornel, însă nu știe adevăratul motiv pentru care a fost abandonat. Totodată, știe că are frați – din partea tatălui – o soră vitregă și doi frați vitregi – dar nu a ținut legătura cu ei.

Încă de mic, Cornel a făcut ciclism și înot. Handicapul nu l-a împiedicat nici să își îndeplinească visul de a deveni muzician. La vârsta de 11 ani, a început să bată la tobe. Doi ani mai târziu, a început să cânte la chitară bas. Muzica i-a ajuns la suflet. La 14 ani, s-a înscris la un concurs național de cântat la tobe, la care au fost 400 de participanți, și a ieșit pe locul al doilea.

Acum 12 ani, și-a făcut un canal de Youtube – Cornel Hrișcă-Munn – care a strâns până în prezent peste cinci milioane de vizualizări. Face cover-uri după piese celebre și a avut concerte peste tot în lume. A avut și o trupă – Don’t go plastic.

A absolvit una dintre cele mai prestigioase universități din lume, Universitatea Oxford. Are master în Filosofie și Teologie, potrivit româniiautalent.protv.ro.

Totodată, a avut și o asociație numită “Cornel Romanian Rehabilitation Centre Trust”, prin care a ajutat românii cu dizabilități fizice să beneficieze de proteze pentru mâini și picioare și de tratamentul necesar.

Loading...

Citește și

  • De 10 ani, ni-i arată pe cei mai talentaţi români. Serile de vineri, cu emisiunea ”Românii au talent”, n-ar avea acelaşi farmec fără Pavel Bartoş şi Smiley, prezentatorii îndrăgitului show. De când sunt colegi, s-au împrietenit la cataramă, ba chiar s-au şi înrudit: cântăreţul este naşul uneia dintre fetele actorului. Bartoş, care a împlinit de curând 45 de ani, a vorbit cu Click! despre talentele lui, despre puterea şi determinarea de a juca în opt piese de teatru, dar şi despre familia şi pasiunile sale mai puţin cunoscute.

  • erno varga

    După povestea Paulei Rad, femeia de serviciu care a cântat operă la "Românii au talent", în 2017, PRO TV a mai găsit un caz care se pliază perfect pe tiparul de succes al emisiunii: antiteza dintre simplitatea vieții și a profesiei concurentului și talentul său uriaș, în formă pură, neșlefuit. De data aceasta, un tânăr crescut prin orfelinate, Erno Varga, în prezent spălător de vase la un local din Oradea, ne-a făcut "piele de găină" cu interpretarea capodoperei Carusso. Click! îți spune secretele lui Erno Varga.