Cinci secrete din culisele Eurovision 2017

mare989.jpg

Datorită locului 7 obţinut de Ilinca Băcilă și Alex Florea, România nu mai e nevoită să treacă prin emoţiile semifinalei la ediţia din 2018
Fotografii: Guliver gettyimages/EPA

În sfârşit, ne întoarcem bucuroşi de la Eurovision! Ilinca Băcilă şi Alex Florea au obţinut cea mai bună performanţă din ultimii 7 ani, iar melodia “Yodel it” a strâns 282 de puncte pentru România. Reporterul Click! a zburat în avion alături de delegaţia României, aşa că vă spunem toate picanteriile, direct de la sursă.

Cea de-a 62-a ediţie Eurovision şi-a desemnat sâmbătă. 13 mai,  câştigătorul, la Kiev, iar marele trofeu merge în Portugalia, datorită solistului Salvador Sobral, care a emoţionat întregul continent cu piesa “Amar Pelos Dois” (758 de puncte). Pe locul al doilea, cu 615 puncte, s-a clasat cel mai tânăr concurent, bulgarul Kristian Kostov (17 ani), iar podiumul a fost completat de trupa Sunstroke Project din Moldova, cu 374 puncte.

Românii noştri şi al lor “Yodel it” au acumulat 282 de puncte pentru locul 7, dar adevărata victorie e că piesa a făcut ravagii în rândul telespectatorilor care au votat, melodia fiind a cincea în preferinţele publicului.

“În aceste două săptămâni, m-am maturizat mai mult decât în ultimii doi ani. Am învăţat cât de important este să cânţi şi să te dăruieşti publicului, indiferent de cât de mare este scena”, ne-a declarat Ilinca (18 ani). “Mă bucur enorm pentru acest rezultat. Am muncit foarte mult pentru ca România să strălucească pe scena Eurovision şi să ne întoarcem acasă cu un rezultat bun”, a declarat şi Alex (25 de ani).

Click! îţi prezintă cinci curiozităţi, picanterii sau secrete de culise, cum doriţi să le ziceţi, de la Eurovisionul de anul acesta

Urmăriţi non-stop de cifra magică 7

 

Poziţia a 7-a, obţinută în ierarhia finală, este cea mai bună clasare a României în concurs, de la succesul de acum 7 ani, obţinut de Paula Seling şi Ovi la Oslo, de unde s-au întors pe locul al treilea. În semifinala din 11 mai, România a fost a 7-a ţară anunţată că a trecut mai departe. Şi la casele de pariuri, ţara noastră a fost cotată ba pe locul 6, ba pe locul 7. În numerologie, despre cifra fatidică 7 se spune că are puteri magice.

Alex şi-a pierdut cercelul norocos

 

Românii noştri au plecat la Kiev cu talent, încredere, dar şi cu obiecte norocoase. Pe lângă medalioane, brăţări sau iconiţe, Alex Florea a avut în ureche şi un cercel în formă de chitară. L-a pierdut însă pe scenă, în semifinală, însă l-a găsit ulterior. Bucuros, i-a promis unei tinere din delegaţia Georgiei că i-l dăruieşte de tot dacă România va câştiga locul întâi. N-a fost cazul.

Ce spune Ilinca despre sărutul-surpriză

La finalul reprezentaţiei de pe scenă, Alex Florea a uimit cu un gest care nu a fost trecut cu vederea de presa internaţională: a sărutat-o apăsat pe Ilinca, pe obraz. “A fost ca o descătuşare de bucurie. Eram fericit că ne-a ieşit bine”, ne-a spus ieri Alex, în avion. “Ăla n-a fost pupic, a fost o ventuză. Normal că am fost surprinsă”, ne-a spus şi Ilinca. 

Bucureştiul, confundat iar cu Budapesta

Când ne-a venit rândul să acordăm cele 12 puncte, corespondentul nostru, Sonia Argint-Ionescu, a fost puţin confuză când prezentatorul a spus Ungaria, în loc de România. ”Să vedem cum bunii oameni din Ungaria au votat. Bună seara...”, a apucat să spună ucraineanul, întrerupt imediat de colegul său. ”Cred că asta este România şi acolo este frumoasa Sonia”. 

Un fan şi-a arătat fundul pe scenă

 

În aşteptarea televotingului, în timp ce solista Jamala, câştigătoarea Eurovision din 2016, cânta nestingherită pe scenă, un fund gol a apărut din senin pe micile ecrane. Nu, nu era vreo coregrafie îndrăzneaţă, ci un fan care a ţinut morţiş să rămână în istoria concursului de la Kiev. Înfăşurat în steagul Australiei, bărbatul şi-a dat pantalonii jos şi s-a întors cu spatele către spectatori şi telespectatori, arătându-şi ostentativ fesele.

Ilinca și Alex, așteptați cu flori la aeroport

kiev897798.jpg

Alex, la plecarea din Kiev

 

Soliștii noștri au revenit în țară duminică, 14 mai,, în jurul orei 17.00, iar întreaga delegație, în frunte cu Iuliana Marciuc și Mihai Alexandru, compozitorul piesei “Yodel it”, a  fost așteptată cu flori și aplauze. Mai mult, Ilinca a primit flori și la plecarea din Kiev.

Cei doi soliști au reușit să primească puncte de la juriile din Moldova (12), Azerbaidjan (3), Letonia (3), Muntenegru (10), Albania (3), Malta (5), Macedonia (4), Grecia (6), Bulgaria (3), Olanda (un punct), Irlanda (8). La acestea, s-au adăugat cele 224 de puncte de la televot, rezultând, în final, un total de 282 de puncte. 

Portughezul câștigător are nevoie de o inimă nouă

portughez23.jpg

Salvador Sobral a cântat sâmbătă, la Kiev, cu medicii lângă scenă

 

Superba piesă “Amar Pelos Dois”, cu care portughezul Salvador Sobral (27 de ani) a câștigat Eurovisionul, pentru prima dată în istoria țării sale, a fost scrisă de sora sa, Luisa. Cei doi frați au fost nedespărțiți la Kiev, asta și pentru că Salvador are mari probleme de sănătate, fiind nevoit să trăiască în piept cu un stimulator cardiac.

Cântărețul ar avea nevoie de un transplant, drept pentru care în finală a fost mereu păzit de medici, iar o ambulanță s-a aflat acolo special pentru el. Din fericire, Salvador n-a avut nevoie de îngrijiri medicale, însă doctorii și-au făcut datoria și l-au supus zilnic unor controale amănunțite. Mai mult, artistul a urcat pe scenă cu avizul medicilor. La repetițiile pentru semifinală, el a fost înlocuit de sora sa, care a vrut să-l menajeze. Sobral și-a lansat primul album în 2016, “Excuse Me”, după ce s-a clasat abia al șaptelea în emisiunea “Idolos”, varianta portugheză a show-ului “Pop Idol”.

Loading...

Citește și

 • romania eurovision

  Sâmbătă, 13 mai, a fost ziua cea mare pentru Ilinca Băcilă și Alex Florea! Emoții și suspans pentru concurenții noștri, care au dat tot ce-au putut pe scenă și au reușit să se claseze pe locul al șaptelea. Portugalia a fost însă marea câștigătoare a competiției. Pe locul al doilea a fost Bulgaria, locul al treilea, Republica Moldova, locul al patrulea, Belgia.

 • kiev

  Sâmbătă, 13 mai, a avut loc marea finală Eurovision 2017, unde România s-a clasat pe locul 7. Din cauza emoțiilor sau din neatenție, unul dintre cei doi prezentatori a dat legătura Ungariei pentru a-și acorda votul, când, de fapt, România era la rând. Mai mult decât atât, corespondentul României se afla deja în direct și aștepta să vadă ce se întâmplă. Chiar dacă prezentatorii s-au amuzat pe seama acestei greșeli, internauții nu au iertat-o.

 • ilinca bancila alex florea eurvision 2017 loc 7

  Rezultatul obţinut de Ilinca Băncilă şi Alex Florea la Eurovision a adus România pe un loc 7, cea mai bună clasare din ultimii şapte ani. Tinerii au mulţumit tuturor celor care i-au votat, mai ales că s-au aflat pe locul cinci în topul preferinţelor publicului.

 • ilinca bacila alex florea

  Seara de sâmbătă, 13 mai, a fost una incendiară pe scena de la Kiev! Ilinca Băcilă și Alex Florea nu au câștigat competiția Eurovision 2017, dar votul publicului i-a ridicat până pe locul al șaptelea. De bucurie, la sfârșitul reprezentației, Alex a luat-o prin surprindere pe Ilinca.

 • alex ilinca

  Presa britanică i-a ironizat pe Ilinca Băcilă și Alex Florea după ce, la sfârșitul reprezentației de la Kiev, din Finala Eurovision, Alex a sărutat-o pe partenera sa de scenă. Reacția ei a devenit virală pentru că nu se aștepta să primească un „pupic” atât de îndrăzneț.

 • ilinca bacila alex florea

  Ilinca Băcilă și Alex Florea au revenit în urmă cu puțin timp în țară, unde au fost întâmpinați cu multă căldură de jurnaliști și de admiratori. Deși foarte obosiți după munca depusă la Kiev și după călătoria cu avionul, cei doi cântăreți au oferit totuși câteva declarații.