Benone Sinulescu împlinește 83 de ani. Cinci "copii din flori" i-au bătut la uşă de-a lungul vieții, dar a iubit o singură femeie

benone-sinulescu.jpg

Benone Sinulescu, acum doi ani, pe scena de la Palatul Bragadiru
foto: Click!

Benone Sinulescu sau Nea Beni, cum îl alintă prietenii, a fost adulat de domnişoare. În spatele scenei, domniţele făceau coadă la pupături şi la îmbrăţişări, ar fi dat orice să-l întâlnească. Solistul susţine însă că era o fire timidă, introvertită, şi că nu ridica un deget să cucerească o muiere. S-a luptat doar pentru inima soţiei, alături de care are o căsnicie fericită de peste 40 de ani.

Talentul muzical i-a adus rapid celebritatea şi, odată cu ea, au apărut, inevitabil, şi admiratoarele: ”Am avut multe cereri în căsătorie, în tinereţe. Fetele veneau pur şi simplu la spectacole şi mă cereau de bărbat. Mai târziu, mă trezeam la concerte cu mulţi tineri. Venea câte unul şi spunea că e fiul meu. Odată, la Iaşi, a venit un băiat şi a spus: «Mi-a zis mama că sunteţi tatăl meu». Mă uitam la el, nu semănam. Altădată, la Timişoara, am păţit la fel. A venit altul şi mi-a spus, tot aşa, că sunt tatăl lui”, a povestit Benone Sinulescu, pentru Click!.

Făcând un calcul rapid, vreo cinci „copii” i-au bătut artistului la uşă, în culisele spectacolelor prin ţară. „O fată mi-a spus că o cheamă Benonia şi că este rodul iubirii mele cu mama ei”. Cum a reacţionat de fiecare dată? S-a amuzat, căci ştia că n-a umblat creanga prin sat: „Am fost un introvertit, nu îmi plăcea să îmi divulg sentimentele. Soţia mea a fost singura femeie căreia i-am spus primul «te iubesc». Îi mai spun şi acum, zilnic”, ni se confesează Nea Beni.

De-a lungul timpului, artistul a fost pus şi în situaţii delicate, de către cele care îi purtau sâmbetele: „Într-o dimineaţă, după un concert la Sighişoara, când să ies din cameră, am călcat pe cineva. Era fiica primarului, din câte am aflat ulterior, o elevă îndrăgostită de mine, care a dormit la uşa mea. Am fugit cât am putut, nu de alta, dar era periculos pe atunci să îmi iasă vorbe cu fata aia”.

Deşi au trecut mulţi ani de la iniţierea lui în tainele amorului, marele cântăreţ de muzică populară îşi aminteşte, ca ieri, de momentul în care a  devenit bărbat: „Aveam vreo 16-17 ani, eram elev la liceu. S-a întâmplat cu o colegă de liceu, Maria o chema. Atât pot spune, restul ţine de intimitatea mea. Am trecut prin sită şi dârmol cu fetele, cum se spune. Dar, cu toate astea, nu am fost mare fante de Obor”, ne-a mai mărturisit el.

Pentru că femeile erau topite după el, bărbaţii începuseră, în Epoca de Aur, să lanseze, pe seama lui, tot felul de bârfe macabre. S-a zvonit că şi-ar fi ucis soţia cu toporul. Interesant este că, la acea vreme, artistul nici măcar nu era căsătorit. Iar la concerte se trezea cu diverse persoane, cu imaginaţie bolnavă: ”Unul mi-a zis că are o cămaşă de la mine, de pe vremea când am fi stat împreună, la închisoare. ”Tu dormeai dedesubt, eu în patul de deasupra”, i-a spus lui Beni acel om.

«M-am însurat cu Leni că era băţoasă, s-a ţinut tare»

Benone le-a tot întors spatele fetelor, căci era pretenţios nevoie mare, însă, până la urmă, tot şi-a găsit naşul: ”Este vorba despre Elena, absolventă de Chimie Alimentară. Leni mi s-a părut o ardeleancă mai... băţoasă, s-a ţinut tare. Un an de zile am încins telefoanele cu vorbuliţe multe şi de toate genurile, dar şi cu oprelişti”, îşi aminteşte rapsodul de începutul poveştii de iubire cu soţia sa. ”Pe Leni am cunoscut-o prin intermediul regretatei Ileana Sărăroiu, care a invitat-o la masă, după un spectacol. Ne-am înţeles bine, încă de la început. Ne iubim şi acum, după 38 de ani. Soţia este cel mai bun critic al meu. Câteodată ne mai şi contrazicem. Ea s-a ferit totdeauna să iasă în faţă, nu i-a plăcut să iasă în evidenţă. Nu avem copii, ea a pierdut câteva sarcini”, ne-a vorbit solistul despre soţia sa.

12-13-vedete-_pt12894.jpg

Primul “Te iubesc” i l-a spus soţiei, acum 38 de ani

A schimbat 26 de peruci, în tinereţe

Artistul a purtat perucă vreme de 25 de ani, încercând să mascheze un mare complex, despre care mai târziu povestea cu haz. “Ion Băieşu îmi spunea: «Dacă nu îţi pui peruca în cap am impresia că mergi cu fundul în sus». Şi să vezi râsete..” , şi-a amintit interpretul. A renunţat însă la ele, la cererea soţiei. Perucile, 26 la număr, erau confecţionate pe comandă, din păr natural. A păstrat-o pe fiecare în parte. Astăzi, colecţia de peruci, pe care a dat o avere, se găseşte în casa natală de la Siriu.

benone_sinulescu.jpg

Benone Sinulescu, pe vremea când purta peruci

Click spune!

Benone s-a născut pe 24 mai 1937, în Siriu (judeţul Buzău). În adolescenţă a cântat în corul bisericii, la Denii şi la Prohod. La 12 ani ştia pe de rost piesele Mariei Lătăreţu şi ale Ioanei Radu. În 1956, a înregistrat prima piesă, ”La Lenuţa sub cerdac”. Se poate lăuda cu aproape 30 de albume şi turnee internaţionale. Fanii îi aduc la spectacole curci, găini, borcane cu dulceaţă sau vin.

 

12-13-vedete-_pt12912.jpg

Benone Sinulescu
Benone avea colecţie de peruci din păr natural, ca să-şi mascheze chelia

Citește și:

Benone Sinulescu: «Cel mai frumos cadou la 80 de ani e că am analizele bune»

Benone Sinulescu a fost călcat de hoți de 3 ori la casa din Bârzava. Ce măsuri a luat solistul

 

 

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1