Chef Florin Dumitrescu: "Am vrut să vă scap de şuncă şi caşcaval"

florin-dumitrescu.jpg

Florin Dumitrescu mănâncă cu plăcere sandvişurile create de el
Foto: Facebook

Nu crede doar în gastronomie, ci şi în critici. După ce sandvişurile sale au primit note proaste de la cei care le-au încercat, inclusiv de la ziarul nostru, chef Florin Dumitrescu a reacţionat într-un interviu. Juratul de la Hell s Kitchen crede în produsele sale, pe care le consideră peste cele existente pe piaţă.

Critica e bună, căci acum toată lumea ştie de sandvişurile sale. Chef Florin Dumitrescu e de părere că mâncarea care poartă semnătura sa va fi apreciată de cei care vor o alternativă la sandvişurile cu şuncă şi caşcaval.

Eu am creat sandvişurile pentru ca lumea să nu mai mănânce şuncă şi caşcaval. Am gândit alte combinaţii de gust, nu aceleaşi care există pe piaţă. Dacă aş face un şniţel, crede-mă, ar fi cel mai bun şniţel pe care a-i putea să-l mănânci”, a spus chef Dumitrescu într-un interviu acordat revistei Good Food. Un adevăr tot există în cele spuse de bucătar: ne-a scăpat de şuncă şi caşcaval, dar ne îndoapă cu pâine.

Sandvişurile gustate de Click! aveau 80% pâine şi 20% umplutură. Însă, chef Florin ţine la produsele lui, pe care le consideră peste cele aflate pe piaţă. Juratul de la Hell’s Kitchen spune că nu vrea să se îmbogăţească din această afacere, ci să-i obişnuiască pe români cu alimentele sănătoase. El spune că cele trei produse care se vând acum în magazine şi în benzinării au ingrediente sănătoase şi sunt rezultatul multor teste.

„Am testat şase reţete şi au picat trei. Acelea erau cu peşte şi aveau un termen de valabilitate de aproximativ două zile. Deşi erau combinaţii foarte gustoase, le-am refuzat fiindcă aş fi fost obligat să folosesc nişte agenţi chimici”, mărturiseşte bucătarul. „Gustul e relativ”, aşa că, dacă vreţi să vă faceţi o părere, nu vă rămâne decât să le testaţi.

Şi colegii lui şi-au legat numele de mâncăruri

În luna august, celebrul chef Nicolai Tand, acum concurent la “Dansează printre stele” (Antena 1), a început o colaborare cu un celebru lanţ de fast food. El a creat trei tipuri de salate, bistro (şuncă, brânză, ou), greek (brânză, măsline, roşii cherry) şi tuna (ton, porumb, ou).


Coleg cu Florin Dumitrescu în “Bucătăria iadului” de la Antena 1, Cătălin Scărlătescu şi-a pus şi el faţa pe etichete alimentare. În vară, el şi-a lansat propria gamă de produse din carne, care îi poartă semnătura. Scărlătescu a creat noi reţete de mici, kebab, sarmale şi cârnaţi.
Loading...

Citește și