Chef Aida Parascan: «Gătitul îmi menţine silueta»

Ultima actualizare:

    Aida Parascan este chef într-o bucătărie din Bucureşti şi se ocupă de meniurile unor restauranteFoto: Sever Gheorghe
Aida Parascan este chef într-o bucătărie din Bucureşti şi se ocupă de meniurile unor restauranteFoto: Sever Gheorghe

Cine ar fi crezut că cei care stau mult în bucătărie, printre atâtea bunătăţi, ajung să slăbească, nu să se îngraşe?! Este cazul Aidei Parascan, câştigătoarea MasterChef din 2013. Pentru ea, gătitul înseamnă muncă, iar programul este unul extrem de agitat.

La 37 de ani, Aida Parascan a trăit cât alţii într-o viaţă. Are trei copii pe care şi-i creşte singură, i-a murit primul soţ, al doilea a părăsit-o, i-a ars casa şi un câine, plus o parte din banii pe care-i câştigase la concursul ”MasterChef” (PRO TV) în 2013.

În plus, afacerile ei din domeniul gastronomiei  s-au dus pe apa sâmbetei. În ciuda tuturor acestor necazuri, simpatica Aida şi-a păstrat zâmbetul larg şi calmitatea. 

Frumoasa brunetă ne-a povestit cum a început să descopere pasiunea pentru bucătărie, ce-i place să mănânce, dar şi cum îşi păstrează silueta impecabilă. 

”Am început să gătesc la 14 ani şi jumătate. A venit ca o nevoie, pentru că părinţi mei lucrau şi eu le făceam de mâncare după ce venem de la şcoală. Făceam chestii normale, ciorbe, dar cel mai mult, la început, făceam ouă şi cartofi prăjiţi sau carne pe tigaie. Mi s-a întâmplat să stric ce am gătit, însă acum, când îmi amintesc, îmi vine să râd. Am vrut să fac eclere, însă mi-au ieşit beton la propriu. Le-am aruncat, că nu ştiam ce să fac cu ele, nici câinii nu le-ar fi mâncat. A doua oară mi-au ieşit bine”, ne-a povestit Aida Parascan. 


    Mănâncă peşte o dată pe lună, iar alt gen de carne doar de două ori pe  anFoto: Sever Gheorghe
Mănâncă peşte o dată pe lună, iar alt gen de carne doar de două ori pe anFoto: Sever Gheorghe

Are trei copii, pe Geanina (16 ani), Samuele (10 ani) şi Emilia (7 ani), care o mai ajută la bucătărie, însă nu sunt pasionaţi de gătit, ci doar de mâncat. 

„Alor mei le place să mânânce, nu să mă ajute. Geanina, la fel ca şi mine, le mai încălzeşte sau le prepară chestii uşoare fraţilor mai mici. Eu le pregătesc de fiecare dată micul dejun, cu chestii dulci, pe bază de lapte, iaurturi, cereale, nu le place omleta. La cină le fac paste, salate cu creveţi, ton, peşte. Astea sunt preferatele noastre, nu prea gătesc cu carne, nu suntem carnivori. Copiilor le plac mult fructele de mare şi le gătesc de câte ori am ocazia”, ne-a spus Aida. 

Este o mămică frumoasă, cu o siluetă perfectă, iar secretul este unul banal. 


    Aida găteşte zilnic pentru cei trei copii ai ei: Geanina (16 ani), Samuele (10 ani) şi Emilia (7 ani)Foto: Sever Gheorghe
Aida găteşte zilnic pentru cei trei copii ai ei: Geanina (16 ani), Samuele (10 ani) şi Emilia (7 ani)Foto: Sever Gheorghe

”Am în jur de 61 de kg, mănânc foarte rar carne, cam de 2 ori pe an, iar peşte o dată pe lună. Consum multe fructe, legume şi nu am renunţat la dulciuri. Secretul taliei este activitatea. Mă trezesc la 5 dimineaţa şi termin la 10 seara. Robotesc toata ziua, uneori fac yoga şi sport acasă, pentru că nu am timp să merg la sală”, a mai spus celebra mămică. 

Este dedicată, îşi face cu pasiune meseria şi a ştiut să se replieze de fiecare dată când afacerile pe care le-a deschis nu au mers.  A încercat mereu ceva nou, dar a rămas constantă într-o singură direcţie: gastronomia! 

„Am avut mai multe afaceri în domeniul bucătăriei, am avut şi cofetărie, însă am ajuns la concluzia că ajut mai mult oamenii neavând afacerea mea. Eu nu am atâta putere să mă ocup de un business”, a conchis cu acelaşi zâmbet superb Aida. 

Reţeta ei de paste cu fructe de mare

Pentru sos, se călesc în tigaie usturoi tocat mărunt, ceapă, morcov ras şi apio. Se adaugă suc de roşii, se dă în clocot, apoi se blenduieşte. 


    Foto: Sever Gheorghe
Foto: Sever Gheorghe

Separat, se fierb câteva paste, conform specificaţiilor de pe ambalaj, iar într-o altă tigaie se pun fructele de mare de la Ocean Fish cu puţin ulei, aromatizându-se cu doi căţei de usturoi. 

simeon stalpnicul png

Frutele de mare se trag la tigaie 3-4 minute. Când sunt gata, peste fructele de mare se pune sosul pregătit înainte şi apoi pastele. 

A câştigat «MasterChef» în 2013

Seara de 28 mai 2013 a fost una dintre cele mai fericite pentru Aida Parascan, căci buzoianca avea să devină câştigătoarea celui de-al doilea sezon al concursului de gătit MarsterChef, de la PRO TV, plus premiul de 50.000 de euro. 

simeon stalpnicul png

La vremea aceea, juriul era format din Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu şi Sorin Bontea. Aida a gătit „cel mai bun peşte din concurs“, după cum a apreciat chef Sorin Bontea, la care a adăugat broccoli, camembert, piure de fenicul şi sofran.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
image png
lavinia si banica jpg
Artista s-a aflat în pragul anorexiei
vedete la un pas de moarte jpg
monica tatoiu
Alexandru Ciucu jpg
tania popa colaj facebook jpg
„Singurul om cu care probabil voi ține legătura este Zmărăndescu",  a spus Ana Maria Pal
image
actualitate.net
image
actualitate.net