Cezara Dafinescu, către Aimée Iacobescu: «Eşti o tâmpită!»

1.jpg

aimee iacobescu cezara dafinescu bani
Cele două actrițe au uitat de prietenia lor și au început să se certe ca la ușa cortului
Foto: Arhiva Click!

Scandalul dintre cele două doamne ale teatrului românesc continuă cu acuzații tot mai grave. Mărul discordiei ar fi un împrumut de 2.000 de lei, bani proveniți din donațiile pe care le-a primit Aimée Iacobescu (69 de ani) de la admiratori. Actrița susține că a ajutat-o pe Cezara Dafinescu (67 de ani), însă ea nu i-ar mai fi înapoiat banii.

În urmă cu două luni,  Aimée Iacobescu a ajuns în atenția publică după ce a mărturisit că moare de foame cu o pensie de 2.040 de lei și că unica salvare ar fi o îndemnizație de merit de la UNITE, însă președintele Ion Caramitru (73 de ani) i-a spus să mai aștepte. Fanii actriței au ajutat-o cu aproximativ 22.000 de lei, iar ea susține că i-a dat 2.000 de lei Cezarei Dafinescu, bani pe care îi păstra pentru operația mamei sale și pe care fosta ei colegă nu i-a înapoiat.

„Cezara mi-a spus să-i dau toți banii”

Cezara Dafinescu neagă categoric aceste acuzații și susține că nu a luat niciun ban de la Aimée Iacobescu. De asemenea, Cezara a vrut să o dea în judecată, dar s-a decis să o ierte. Cu toate acestea, Aimée a lansat noi acuzații la adresa fostei sale colege de la TNB.

„Înainte de a-mi cere împrumutul, Cezara mi-a propus să-i dau toţi banii din donaţii şi să-i depună ea la o bancă unde se oferă o dobândă mare. I-am zis că am nevoie de ei să-mi plătesc datoriile şi atunci s-a enervat. Mi-a spus «Eşti o tâmpită!» şi mi-a închis telefonul”, a declarat actrița, pentru ziarul Ring.

Mai mult, Aimée Iacobescu este foarte deranjată că Cezara Dafinesc îi pune la îndoială discernământul: „„Minte când spune că sunt bolnavă şi că n-am discernământ. Am probleme de sănătate, dar acestea nu mi-au afectat judecata. Dacă susţine că nu sunt în toate minţile, de ce recunoaşte că a făcut o înţelegere cu mine? A profitat cumva de mine? Acum sunt convinsă că multe dintre comentariile negative publicate pe internet despre mine erau scrise de ea şi că vrea să mă discrediteze. A premeditat totul. E invidioasă pe cariera mea şi pe faptul că ea n-a avut rolurile mele de-a lungul anilor. Am spus iniţial că i-am împrumutat 3.000 de lei pentru că atât a cerut. A venit la mine exact în ziua când am scos banii şi nu făcusem toate calculele. I-am dat cinci bancnote de 200 de lei şi 10 de 100 de lei. Erau banii pentru operaţia de cataractă a mamei mele”.

Cezara Dafinescu: „Eu n-am nevoie de bani cerșiți”

La un pas să o dea în judecată pe Aimée Iacobescu, Cezara Dafinescu vrea ca fosta ei colegă să demonstreze ceea ce spune. Actrița a declarat pentru sursa citată că: „„Pe atunci (în decembrie 2015 – n.r.) mi-era milă de spaima ei, căci era tulburată că lumea i-ar cere socoteala banilor. Şi când m-a rugat să o las să declare că mi-a împrumutat mie, i-am spus să zică ce vrea dacă asta o linişteşte. Nu mi-am închipuit că va proceda aşa. Greşeala mea că am crezut că e de bună-credinţă... La cât am investit sufleteşte pentru ea, nu meritam aşa o răsplată. Şi n-am făcut o convenţie - asta ar presupune ceva acte. Nu? N-am dat mare importanţă acţiunilor ei. Încep să cred că totul a fost premeditat. Eu n-am împrumutat nimănui nimic niciodată, dar presupun că e nevoie de un act, o sumă fixă etc., altfel fiecare poate să pretindă oricât. În funcţie de reacţia ei, voi acţiona şi eu. Eu n-am nevoie de bani cerşiţi, prefer să muncesc”.

Loading...
 
 

Citește și

 • aimee iacobescu pensie scandal uniter

  Declarațiile făcute în presă la sfârșitul lunii noiembrie, în care afirma că abia se descurcă să-și cumpere medicamentele necesare supraviețuirii din pensie, au readus-o pe actrița Aimée Iacobescu în atenția românilor. Dar în loc să atragă mila, faimoasa artistă este pusă la zid. O nouă voce o atacă dur, spunând: „Doamnă Aimée Iacobescu, în timp ce dvs muriți de foame cu 3.500 de lei pe lună, actorii tineri huzuresc cu 1.000”.

 • aimee iacobescu pensie bani saraca

  Aimée Iacobescu (69 de ani) a ajuns în centrul atenției după ce a povestit cum moare de foame cu pensia pe care o are. Actrița susține că ultima ei speranță ar fi fost Uniunea Teatrală din România, însă ajutorul a întârziat să apară. Președintele UNITER, Ion Caramitru (73 de ani), o contrazice. El susține că artista încasează lunar 3.487 de lei și că beneficiază și de pensia de urmaș a mamei sale.

 • aimee iacobescu artisti romani mizerie

  După 40 de ani de activitate pe scena Teatrului Național București, actrița Aimée Iacobescu (69 de ani) trăiește în mizerie. Toată pensia ei se duce pe medicamente, îi mai rămân doar 40 de lei pentru plata facturilor și a mâncării. A ajuns pe culmile disperării și s-a hotărât să-și vândă toate obiectele de valoare din casă, în speranța că va strânge câțiva bani ca să trăiască.

 • aimee iacobescu

  Cu decenii în urmă, Aimée Iacobescu (69 de ani) era una dintre stelele filmului românesc. Astăzi, actriţa se zbate în sărăcie. Totuşi, speranţa a răsărit după ce povestea ei a ajuns în presa românească.

 • aimee iacobescu

  Aimée Iacobescu (69 de ani) a fost în atenția presei în ultimele zile după ce a declarat că moare de foame cu o pensie de 2.040 de lei, din care nu îi mai rămâne nimic deoarece trebuie să dea toți banii pe medicamente. Actrița spera să primească o îndemnizație de merit de la UNITER (Uniunea teatrală din Romania), însă aceasta a întârziat să apară. Mulți oameni au fost impresionați de povestea artistei și au făcut donații pentru a o ajuta.

 • aimee iacobescu cezara dafinescu bani

  Două actrițe îndrăgite ale teatrului și filmului românesc au ajuns la un conflict deschis din cauza banilor. În decembrie 2015, Aimée Iacobescu (69 de ani) i-a împrumutat Cezarie Dafinescu (67 de ani) 2.000 de lei, sumă pe care o păstra pentru operația de cataractă a mamei sale, programată la începutul acestui an.