Cerbul de Aur 2019: Câştigătorul lui Ştefan Bănică jr la «X Factor» se bate cu eleva Andrei la «Vocea României» pentru premiul cel mare

b116-banica.jpg

Florin Răduță a câștigat concursul ”X Factor” (Antena 1), în 2015

Festivalul Internaţional „Cerbul de Aur” începe joi la Braşov, unde România va fi reprezentată de Florin Răduţă, câştigătorul „X Factor” din 2015, şi de Renate Grad, semifinalistă la „Vocea României” în 2018. Ei şi alţi zece concurenţi din străinătate se vor lupta pentru marele premiu de interpretare, în valoare de 25.000 de euro.

Pe 27 decembrie 2015, Florin Răduţă (25 de ani) câştiga „X Factor” (Antena 1) şi încasa cecul de 100.000 de euro chiar de onomastica antrenorului Ştefan Bănică jr (51 de ani). În 2014, şi-a încercat norocul şi la „Vocea României” (PRO TV), a intrat în echipa Loredanei Groza şi a fost eliminat la primele audiţii live. Povestea lui Florin Răduţă e impresionantă. Părinţii au divorţat şi a rămas la Târgovişte în grija bunicii care l-a crescut de la o vârstă fragedă. Imediat după liceu, a muncit ca barman şi ospătar în Marea Britanie.

Cu banii strânşi acolo s-a întors pentru a-şi urma pasiunea pentru muzică. În concursul de la Braşov, în prima seară, Florin Răduţă va interpreta piesa „Dragostea rămâne”, din repertoriul Andrei (32 de ani).

În concurenţă directă se află profesoara de canto Renate Grad (31 de ani), născută în Vişeul de Sus, Maramureş. În septembrie 2018, la audiţiile pe nevăzute, ea a întors toate cele patru scaune ale juraţilor de la „Vocea României” (PRO TV) cu hitul „I Will Always Love You”, al regretatei Whitney Houston.

A fost antrenată de Andra, însă, în semifinala din decembrie 2018, a fost eliminată din competiţie. Absolventă de Conservator, Renate cântă cover-uri cu propriul band şi oferă lecţii de canto, pian şi chitară. De mică şi-a dorit să fie artistă, iar visul ei a devenit realitate. La Braşov, Renate va interpreta, în a doua seară a competiţiei, piesa „Ploaia şi noi”, a regretatei Doina Badea. 

b216-17-andra.jpg

Renate Grad a fost semifinalistă la ”Vocea României” (PRO TV), în 2018

„Cerbul de Aur” are premii totale de 55.000 de euro, iar marele premiu valorează 25.000 de euro. Cei doi reprezentanţi ai României au ajuns în competiţie după ce au trecut de preselecţii. Cei 12 artişti din concurs vor performa joi şi vineri, iar sâmbătă vom afla câştigătorii. Recitalurile vor aduce pe scenă artişti de top de la noi şi de afară.

Prezentatorii Festivalului „Cerbul de Aur” 2019 vor fi Eda Marcus (36 de ani) şi Elvin Dandel (37 de ani). Eda va urca pentru prima dată pe scena de la Braşov, iar Elvin revine în Piaţa Sfatului după ce, în 1996, a fost printre artiştii invitaţi.

În premieră, în joi seară, Laura Bretan (câştigătoarea show-ului „Românii au talent”, PRO TV, în 2017), Ester Peony (artista care a ratat calificarea României la Eurovision 2019) şi belgianul Olivier Kaye (câştigătorul Premiului I şi al Premiului Publicului la „Cerbul de Aur” 2018) vor susţine un moment special la Braşov.

Festivalul se va încheia duminică seară, cu un spectacol folcloric care va reuni muzica tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical. Loredana Groza (49 de ani), compozitorul Vasile Şirli (70 de ani) – românul care a creat 28 de ani muzica originală de la Disneyland Paris, celebrul Ricky Dandel (66 de ani), artista belgiano-franceză Victor Laszlo (58 de ani) şi cantautorul italian Erminio Sinni (58 de ani) sunt membrii juriului de la „Cerbul de Aur” 2019. Biletele la festival costă 70 de lei (Categoria III), 125 de lei (Categoria II), 175 de lei (Categoria I), 215 lei (VIP) şi 275 de lei (Club „Cerbul de Aur”).

Irina Rimes şi Ştefan Bănică jr deschid seria recitalurilor de la Braşov

Joi seară, în Piaţa Sfatului din Braşov, Ştefan Bănică jr va ridica publicul în picioare într-un recital electrizant. Vineri seară e rândul Irinei Rimes (27 de ani) să urce pe scenă, apoi Emeli Sande, una dintre cele mai bune voci ale Marii Britanii din ultimii zece ani, va susţine un recital.

b316-17-irina-rimes.jpg

Irinei Rimes (27 de ani)

Sâmbătă, starul irlandez Ronan Keating (42 de ani), solist al trupei Boyzone şi jurat la „X Factor” în Australia, va susţine un recital de neuitat în Seara de Gală. Tot atunci, Corina Chiriac (69 de ani) va marca 40 de ani de la prima emisiune color a TVR printr-un moment muzical.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1