Maria Cârneci, salvată de nepoțele după pierderea soțului

1.jpg

Maria Cârneci, alături de Rose Maria, nepoțica cea mare, acum în vârstă de cinci ani

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Pierderea soţului a dărâmat-o, însă Maria Cârneci are parte de mângâiere şi alinare din partea celor mai speciale fiinţe din viaţa ei. Este vorba despre cele două nepoate pe care i le-a dăruit unicul ei fiu, Eduard Petrescu. Artista este bunica a două micuţe superbe, Rose Maria de 5 ani şi Jacqueline de doar doi anişori.

La vârsta de 66 de ani, Maria Cârneci a rămas văduvă. Soţul cu care a împărţit 40 de ani de viaţă, Romulus Petrescu, a fost înmormântat joi, la Cimitirul Sfântul Ilie Tesviteanul, din Pipera. Cancerul la colon l-a doborât după mai mulţi ani petrecuţi prin spitale, şi pe la medici de renume care au încercat să facă tot ce le-a stat în putere pentru a-l salva.

2.jpg

Cu Jacqueline, nepoțica de 2 ani

Cu multă durere în suflet, artista şi unicul fiu, Eduard, l-au condus pe cel care a fost soţ şi tată pe ultimul drum. Evenimentul a lăsat o mare durere în sufletul ei, însă când a ajuns acasă, lacrimile i-au fost şterse de cele două nepoţele pe care le are din partea băiatului ei. Singura alinare şi mângâiere sunt acum sunt Rose Maria care are 5 anişori, şi Jacqueline, în vârstă de 2 anişori, ambele născute în zile de 7. Prima pe 7 iulie, iar mezina pe data de 7 septembrie. De fiecare dată artista de muzică populară a vorbit despre ele topită de iubire.

3.jpg

Fiul Mariei Cârneci, un tătic fericit

”E fericire maximă, nu vă pot descrie în cuvinte cum este să fii bunică. Am un singur băiat care mi-a dăruit două prinţese şi nu mai pot de dragul lor. Sunt cea mai fericită bunică. Când aud de nepoţele, îmi termină sufletul, e o dragoste de ne împrăştiem. Când o aud că îmi spune «Mamia e cea mai frumoasă», eu leşin, nu mai pot”, spunea Maria Cârneci la o emisiune difuzată la postul Antena 1.

Rose Maria  merge la grădiniţă, îi place să schieze şi să cânte, iar cea mică se află la capitolul descoperiri şi jucării, iar bunica Maria le face toate poftele nepoţelelor sale. Cea mai mare satisfacţie a familiei este că regretatul soţ al Mariei a putut să se bucure de postura de bunic, mai ales că ultimul an din viaţa sa a fost cel mai greu. Având în vedere vârsta mică, fetiţele nu au fost aduse să îl conducă pe ultimul drum pe bunicul Giani, familia preferând ca imaginea acestuia să rămână altfel în memoria lor.

Şi-a cunoscut soţul la un concurs

Giani şi Maria Cârneci au fost căsătoriţi peste două decenii, iar relaţia lor dura de 36 de ani. Interpreta nu vorbea des despre soţul ei, preferând să-şi ţină viaţa personală departe de ochii curioşilor. Cei doi s-au cunoscut la un concurs, iar el era directorul hotelului în care interpreta se cazase. S-au bucurat de fiecare clipă a relaţiei şi nu concepeau ideea de a sta separaţi.

4.jpg

Artista și-a condus, joi, soțul pe ultimul drum

Din iubirea pe care şi-au purtat-o, a apărut pe lume fiul lor, Edi. „Cred că atunci când am rămas însărcinată a fost cel mai fericit moment din viaţa mea”, povestea Maria Cârneci în trecut. „În toţi aceşti ani nu am fost aproape de ei când aş fi vrut, fiind plecată cu contracte în străinătate sau în ţară. Publicul meu cel mai fidel sunt soţul şi fiul meu, care mă primesc acasă cu aplauze ce îmi ung sufletul. În rest, să ştiţi că sunt o soţie şi o mamă absolut normală, dar şi grijulie! La noi în familie se vorbeşte foarte deschis şi ne sfătuim în orice problemă”, mai spunea interpreta pentru Taifasuri.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul