Julia Chelaru nu se desparte de mama sa nici nici în vacanţe: «Nici cu o prietenă nu m-aş simţi aşa»!

15-1.-3col-.jpg

Cele două se plimbau prin oraş de dimineaţa până seara

Julia Chelaru a descoperit acum, la 42 de ani, că cele mai frumoase vacanţe sunt cu mama. Face ce vrea fără să se simtă judecată, se distrează, se plimbă, râd împreună de dimineaţa până seara şi au realizat că sunt pe aceeaşi lungime de undă în toate. Astfel, au stabilit ca cel puţin o dată pe an să plece împreună peste hotare. Ultima dată au fost în această toamnă la Istanbul.

„Este vacanţa anuală pe care o fac eu cu mama. De trei ani ne-am făcut un ritual să mergem numai noi două undeva. Am stabilit acest lucru anul trecut, în Praga. Acum, la Istanbul, ne-am distrat foarte mult. Mama e o fire activă, care vrea să cunoască, să viziteze, îşi face temele de acasă, nu e turistul «all inclusive», care să lenevească pe un şezlong la soare. Astfel, de dimineaţa de la 7 şi până la 21-22, chiar 23 seara eram prin oraş, prin excursii. Avem plăceri şi gusturi comune, nu ne-am plictisit o secundă. Cred că nici cu o prietenă nu m-aş fi simţit atât de bine”, ne-a povestit Julia Chelaru la întoarcere. 

15-2.-2col-.jpg

Au încercat tot felul de excursii şi experienţe inedite în Istanbul

Doamna Elena (62 de ani) locuieşte singură într-o localitate din judeţul Neamţ, iar de când s-a pensionat, timpul trece mai greu. Aşa i-a venit fiicei sale ideea de a o lua cu ea în vacanţe, atunci când programul îi permite. „Îmi aduc aminte de sejururile noastre din copilărie. Ea era o învăţătoare drastică, dar acum s-a mai schimbat, s-a deschis, e modernă în gândire şi plină de energie. A mai avut ieşiri în afara ţării cu grupuri organizate, de când tata nu mai e printre noi, dar e mai bine pe cont propriu. Nici ea nu e genul de turist care să stea după programul unui ghid cu steguleţul în faţă. Nouă ne place să ne facem propriul program, cu harta în mână, să fim spontane. Acum, la vârsta aceasta, am descoperit ce bine e în vacanţe împreună şi ne-am promis că toată viaţa aceasta vom avea astfel de ieşiri. Anul viitor vom merge la Lisabona. Abia aştept, am ajuns să mă gândesc cu drag la următoarea vacanţă cu mama”, râde Julia. 

15-3.-2col-praga-1.jpg

Au încercat tot felul de excursii şi experienţe inedite în Istanbul

Cele două nu se văd atât de des pe cât şi-ar dori, dar vorbesc zilnic la telefon. Julia mai are un frate care locuieşte la Iaşi şi, oricând e nevoie, acesta urcă în maşină şi merge acasă să-şi ajute mama. „Eu o voi vizita de Crăciun, cu iubitul meu, căci de Revelion sigur voi avea cântări.  Mama nu prea vine la mine, ei nu-i place la bloc, e obişnuită la curte, să iasă afară, să lucreze”. 

După cele 6 zile superbe la Istanbul, Julia Chelaru a realizat că, oriunde s-ar duce, contează nu atât locul, cât omul alături de care e. „Iar cu mama pot să mă duc oriunde în lume şi ştiu că va fi ok”, concluzionează artista.

 

Şi fetele de la Bambi îşi fac vacanţele cu părinţii

Denisa şi Raluca, fetele din trupa Bambi, sunt foarte apropiate de părinţi şi, chiar dacă fiecare e „la casa ei”, nu uită ca măcar o dată pe an să-şi petreacă o vacanţă cu părinţii. „Nu este neapărat un ritual, nu urmăm cu sfinţenie vreo regulă. Pur şi simplu, dacă avem ocazia să plecăm împreună, nu o ratăm. În această vară, eu i-am luat cu mine la Paris. M-am simţit din nou copil, pe de altă parte, parcă ei erau copiii mei, căci eu le arătam locuri, aveam grijă de ei... M-am simţit minunat să-i văd cum se bucură”, a povestit Denisa. 

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
2
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1