Vadim Tudor a scris cea mai frumoasă piesă a Mirabelei Dauer

corneliu-vadim-tudor-mirabela-dauer.jpg

Piesa "Mulţumesc, iubită mamă" a fost scrisă de Vadim Tudor şi cântată de Mirabela Dauer
Foto: Click!

Corneliu Vadim Tudor, care a murit luni (14 septembrie), la 65 de ani, a fost şi unul dintre cei mai prolifici poeţi din România. Mai mult, pentru versurile lui au fost compuse şi melodii, iar cea mai cunoscută piesă este "Mulţumesc, iubită mamă", cântată de Mirabela Dauer.

Linia melodică a piesei a fost compusă de Marian Nistor, liderul trupei Savoy. El şi Vadim Tudor s-au cunoscut în 1977 şi au devenit imediat prieteni. Nu au colaborat imediat însă şi de abia în 1981, cei doi au făcut o piesă împreună. 

marian_nistor-ae_4_preview.jpg

Marian Nistor şi Corneliu Vadim Tudor au colaborat de mai multe ori în cei aproape 40 de ani de prietenie
Foto: Click!

"Au compus pe versurile mele un prim cântec: «Hai să facem pace». Iniţial, scrisesem versurile pentru fata unei cunoscute cântăreţe, care era prietenă cu mine. Au prins repede, într-un mod foarte spiritual ideea poeziei", a povestit Corneliu Vadim Tudor, pentru jurnalul.ro.

Însă au avut un succes imens peste doi ani, în 1983, când Vadim Tudor i-a dat lui Nistor versurile pentru piesa "Mulţumesc, iubită mamă", versuri scrise pentru mama sa care tocmai fusese operată. Deşi Vadim Tudor îşi dorea ca meodia să fie cântată de Corina Chiriac, Marian Nistor i-a dat-o Mirabelei Dauer. Rezultatul a fost unul care l-a mulţumit enorm pe fostul senator. Mai mult, mama lui a fost profund impresionată de melodie şi a plâns când a auzit-o. 

"Dar nu a fost de aşa mare succes cum avea să fie după doi ani cântecul «Mulţumesc, iubită mamă».  Acest cântec l-am scris pentru mama mea, să o îmbărbătez fiindcă suferise o operaţie foarte grea şi se afla la spital. L-am rugat pe Marian să compună muzica şi să i-o dea Corinei Chiriac. M-am pomenit că textul i l-a dat Mirabelei Dauer şi a ieşit cum nu se putea mai bine. Mirabela are o voce de aur. Au imprimat-o, au dat-o la radio, singurul post de radio de atunci, şi i-au rugat pe cei de acolo să o programeze la emisiunea «O melodie la adresa dumneavoastră» care se desfăşura între orele 8:00 şi 9:00. La ora opt şi un sfert mama urma să intre în operaţie şi am vrut să audă melodia în direct la Radio. M-am dus la spital. Când a început să cânte a plâns săraca mama, plângeau toate femeile de acolo", a mai spus Vadim Tudor în acelaşi interviu.

Melodia, plagiată de manelişti

Melodia a fost preluată de mai mulţi manelişti, printre care Adi de la Vâlcea şi Daniela Gyorfi, fără acordul autorilor însă. Aşa se face că, în 2014, Marian Nistor i-a dat în judecată şi a câştigat. 

"A fost preluat de unu... care pretinde că e a lui şi care a transformat-o în manea. A fost dat în judecată de Marian Nistor, deşi eu l-am rugat să nu facă asta. A câştigat, şi ăia trebuie să ne dea 400 de milioane: 200 compozitorului, 200 poetului", a declarat Vadim la emisiunea Click!. 

Adi de la Vâlcea a declarat că nu se aştepta ca procesul să fie real şi credea că e o glumă de-a lui Vadim Tudor. 

"Nu mi-am trimis avocat, am crezut că e o glumă. M-am bazat că domnul Vadim este cine este şi e mai glumeţ, dar s-a îngoşat glum. Habar nu am avut că melodia e compusă de Marian Nistor, iar că versurile sunt ale domnului Vadim nici atât. Gabi de la Oradea mi-a spus că sunt versurile lui, Am înţeles că sunt vreo 40.000 de lei, care se împart la trei case de producţie", a declarat Adi de la Vâlcea.

 

Loading...

Citește și

 • corneliu vadim tudor

  Una dintre cele două fiice ale lui Vadim Tudor, Jeni, a povestit cum au decurs ultimele clipe din viaţa tatălui său. Ea a spus că, aflat în maşină înspre spital, Vadim Tudor şi-a presimţit moartea.

 • doina

  Văduva lui Corneliu Vadim Tudor a depus trupul neînsufleţit al fostului senator în dupa-amiază zilei de marţi la Biserica Sf. Gheorghe Nou din centrul Capitalei pentru ca doritorii să-i poată aduce un ultim omagiu.

 • corneliu vadim tudor cauza decesului

  Fondatorul PRM Corneliu Vadim Tudor, în vârstă de 65 de ani, a murit, luni (14 septembrie), la ora 18.30, în Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei, unde a fost dus după ce i s-a făcut rău. Cauza decesului lui Corneliu Vadim Tudor, după cum afirmă surse medicale citate de Antena 3, a fost un infarct.

 • vadim tudor deces poezie

  Pe pagina de Facebook a lui Corneliu Vadim Tudor a fost redistribuit un “poem inedit”, publicat cu câteva zile în urmă, intitulat “Ultima cafea”.

 • priveghi corneliu vadim tudor

  „Tribunul” a murit luni, 14 septembrie, la Centrul Clinic de Urgență de Boli Cardiovasculare al Armatei, din Capitală. Corneliu Vadim Tudor avea 65 de ani. Cei care vor să îi ofer un ultim omagiu fondatorului Partidul România Mare au ocazia marți (15 septembrie).

 • corneliu vadim tudor a murit

  Corneliu Vadim Tudor și Marioara Zăvoranu au ținut mult timp prima pagină a ziarelor cu scandalurile dintre ei. La ultima întâlnire a tribunului cu mama Oanei Zăvoranu s-a întâmplat ceva care a fost prea puțin luat în seamă la vremea respectivă. Vadim și Marioara s-au luat de mână, iar mama Oanei a spus, mai în glumă mai în serios ”Vadim, oricum nu mai avem mult de trăit!”

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1