Ce suferinţă ascunsă a grăbit sfârşitul marelui actor George Constantin, tatăl lui Mihai Contantin, interpretul lui Ionică din "Liceenii"

george-constantin-3.jpg

Mihai şi George Constantin
Citeste tot despre: 

Un monstru sacru al teatrului românesc, cu o carieră de peste 40 de ani. Acesta a fost George Constantin, dar lui nu-i plăcea să i se spună aşa. Timid, aşa cum se descria, şi discret, respingea etichetele de genul "maestru" şi "monstru sacru".

"În comparaţie cu marii actori din lume (ce i-am văzut doar în filme) sau cu ruşii stanislavskieni, văzuţi în tinereţe, precum Cerkasov, răspunsul este nu", spunea George Constantin într-un interviu, întrebat dacă se consideră un actor mare. "În comparaţie cu ce se întâmplă la noi, sunt doar un actor bun. Acum, la noi toţi sunt actori mari, mari personalităţi, maeştri. S-a pierdut noţiunea de valoare". Născut în 1933, în Bucureşti, într-o familie cu posibilităţi financiare modeste, viitorul actor a fost nevoit să muncească foarte devreme ca ucenic la un patron pentru a-şi întreţine familia - mama lui era casnică, iar tată lui, care lucrase ca şofer la Fabrica de Ţigarete din Regie, s-a stins din viaţă la câţiva ani după venirea lui pe lume. 

Citeşte mai multe aici!

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1