Ce le-a pregătit Carmen Târnoveanu românilor din diaspora, la 25 de ani de TVR Internațional

carmen_tarnoveanu_adrian_daminescu.jpeg

Adrian Daminescu, în emisiunea lui Carmen Târnoveanu

Prezența lui Carmen Târnoveanu în casele românilor din diaspora a devenit, în ultimii ani, o tradiție de vineri seară, de la ora 21.00. Emisiunea "Dăruiește Românie!" este provocarea pe care Carmen pariază la fiecare întâlnire cu artiștii care urcă pe scena emisiunii ei de la TVR Internațional.

Astfel, cu prilejul Zilei Naționale a României, dar și la împlinirea a 25 de ani de la înființarea canalului TVR Internațional, Carmen Târnoveanu ne invită să ascultăm 25 de povești spuse de invitații ei artiști, răspândiți prin întreagă lume. "Provocarea de a dărui Românie înseamnă, de fapt, să ne dăm voie să fim noi înșine, să știm ce am agonisit bun, adevărat, valoros și să dăm mai departe", spune Carmen. Printre protagoniștii celor 25 de povești de succes îi vom regăsi pe Remus Azoiței, violonist stabilit în UK, Eva Kiss, Narcisa Suciu, pe violonistul Răzvan Stoica și pe Alexandra Dăriescu, pianistă celebră cu o activitate artistică fabuloasă. Carmen are la activ 18 ani de profesie, împărțiți între radio și televiziune: "Da, 18 e un număr... pentru mine înseamnă un timp în care am trăit bucurii greu de cuprins în cuvinte, dar și dezamăgiri care, pe moment, chiar îți schimbă busola. Dar e ceva ce am învățat în tot acest timp: nimeni nu îți poate lua ceea ce ești cu adevărat", spune ea.

carmen_tarnoveanu_stefan_stan.jpeg

Carmen Târnoveanu realizează emisiunea "Dăruiește Românie!", la TVR Internațional

Interviu-fulger cu Carmen Târnoveanu

Am provocat-o la un interviu contra cronometru. Puțini știu că anul acesta TVR Internațional, canalul Televiziunii Române, sărbătoreste 25 de ani, pe care îi marchează cu programe exclusiv pentru românii din străinătate, unde în fiecare vineri, de la 21.00 seara, Carmen prezintă emisiunea "Dăruiește Românie!". Iată întrebările la care a răspuns rapid prezentatoarea tv.

  • Click!: Ce înseamnă România pentru tine?

Carmen Târnoveanu: Empatie, umor, creativitate.

  • Ce voiai să te faci când erai mică?

Profesoară.

  • Dacă ai avea o baghetă magică și ai putea învia un personaj istoric, pe cine ai aduce înapoi în zilele noastre?

Pe Regina Maria.

  • Dacă România ar fi un personaj de film, cine ar fi?

Cenușăreasa.

  • Ce culoare este România?

Bleu

  • Cu ce cadouri te-ai duce în bagaj la "mătușa din Italia"?

Cu o ie românească.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1