Ce înseamnă vara pentru micuţa Lorelai Moşneguţu

lorelai_4.jpg

Lorelai s-a întors ieri din vacanţa pe litoral
Lorelai s-a întors ieri din vacanţa pe litoral

Pentru Lorelai Moşneguţu, fetiţa fără mâini care a căştigat „Românii au talent”, vara înseamnă vacanţa la mare. Mama ei o duce pe litoralul românesc an de an, încă de când avea 8 luni, iar cele două săptămâni o ajută inclusiv din punct de vedere medical.

Marea este terapie atât pentru psihic, cât şi pentru trup. Fără să-ţi dai seama, nisipul, soarele, apa sărată îmbunătăţesc circulaţia sângelui, tratează afecţiuni respiratorii şi dureri articulare. Tocmai din acest motiv, medicii i-au recomandat fetiţei fără mâini să meargă an de an la mare. Pentru ea, este cel mai plăcut tratament. Îi place să se bălăcească la mal, să meargă desculţă pe nisip, să respire aer curat. Cu timpul, şi-a făcut acolo şi prieteni. „De patru ani ne-am împrietenit cu o frumoasă familie de machedoneni din Constanţa şi de atunci, vara mergem pe la ei. Cele două nepoţele ale soţilor Cutulea, Bianca şi Georgiana, o îndrăgesc enorm pe Lorelai, sunt ca surorile. Cu spectacolele la care am participat prin ţară ne-am făcut prieteni peste tot, însă de ei ne-am apropiat cel mai mult, sunt deosebiţi”, ne povesteşte mama Vio.

lorelai_1.jpg

Alături de prietenele ei de la Constanţa, Bianca şi Georgiana
Alături de prietenele ei de la Constanţa, Bianca şi Georgiana

Au stat două săptămâni, dintre care prima la Eforie Nord, la tratament şi recuperare, iar alta în Constanţa la familia Cutulea. Dacă prima perioadă a fost destinată gimnasticii, masajului şi relaxării, a doua a fost pentru distracţie şi socializare.

lorelai_2.jpg

Merge an de an la terapie la Eforie Nord
Merge an de an la terapie la Eforie Nord

Fetiţele au trăit senzaţii tari la un parc de distracţie, unde au încercat totul – de la maşinuţe electrice, roata mare, carusel, până la roller coaster.  Se bălăceau cât era ziua de lungă, iar seara toată familia numeroasă se aduna în jurul mesei. Ieri, Lorelai a revenit acasă la Târgovişte bronzată, fericită şi cu planuri mari pentru o nouă vacanţă în străinătate.

 

loading...
Loading...