Ce i-ar găti un concurent MasterChef preşedintelui României pentru a-i "grăbi" discursul

sorin_bologa.jpg

sorin bologa masterchef bucatar presedinte
Sorin Bologa este unul dintre cei mai de temuţi concurenţi de la Masterchef
foto: arhiva personală

Noul sezon MasterChef de la Pro Tv a ajuns la episodul cinci, emoţiile concurenţiilor fiind din ce în ce mai greu de stăpânit. Juraţii noi şi regulile schimbate, care îi aduc pe concurenţi să gătească în echipă, au fost adevărate obstacole de trecut. Cu sufletul la gură a stat şi Sorin Bologa, unul dintre asipiranţii la marele titlu, care a reuşit să treacă mai departe, marţi seară, după ce a dat gata la testul sub presiune o prepeliţă.

Sorin Bologa are 27 de ani şi este din Constanţa, iar pasiunea pentru gătit o are de mic copil, de când se învârtea prin bucătaria mamei sale. Şi-a propus să ducă reţetele celei care i-a dat viaţă în meniurile restaurantelor cu pretenţii şi vrea să devină din ce în ce mai bun inspirându-se atât din experienţele chef-ilor autohtoni, cât şi din ale celor din străinătate. 

"Bucătăria franceză mă atrage cel mai mult, dar îmi place să ştiu din fiecare cultură câte puţin. Gătesc şi pot mânca şi foarte picant! M-aş băga la un meci cu oricine cu nişte «habanero» (n.r. specie de ardei iute). În general, sunt pretenţios la mâncare! Prefer ceva simplu gătit corect decât un preparat foarte complicat şi cu un gust neindentificat. Nu suport când aud «reinterpretarea» mâncărurilor.

sorin_plating.jpg

sorin bologa masterchef bucatar presedinte
Sorin Bologa este foarte atent la detalii
foto: arhiva personală

Eu nu aş reinterpreta niciun fel de mâncare până nu aş avea o poveste care să o reprezinte. Îmi plac foarte mult Joseph Hadad şi Adrian Hădean dintre ai noştri, iar din afară îi urmăresc intens pe Ferran Adria şi Rene Redzepi. Mă inspir şi din cartea lui Auguste Escoffier, cel care a revoluţionat bucătăria haute cuisine", a povestit Sorin Bologa pentru Click!

Considerat un adeversat periculos de colegi, concurentul MasterChef a demonstrat celor trei juraţi că poate să surprindă cu preparatele lui şi cel mai probabil şi preşedintele ţării ar rămâne uimit în faţa propunerilor sale culinare. Întrebat ce i-ar găti şefului statului dacă ar avea această ocazie, Sorin Bologa a glumit şi a imporvizat un preparat care să-i "rezolve" problemele de comunicare. "Pentru preşedinte i-aş găti ceva foarte picant sau nişte urzici să vorbească mai repede că mă plictisesc tare până termină un discurs!", a completat el.  

Sorin Bologa a s-a îndrăgostit de cultura gastronomică a francezilor când şi-a vizitat mătuşa la Bordeaux. Este căsătorit şi se cunoaşte cu soţia sa de când erau doar nişte adolescenţi.

Loading...

Citește și

 • Încă un sezon “MasterChef”, cel de-al şaptelea, este gata să debuteze pe 13 februarie, la Pro TV. La vremuri noi, juraţi noi, iar Click! a stat de vorbă cu noile vedete, Răzvan Exarhu, Chef Samuel Le Torriellec şi Liviu Popescu, chefii care schimbă regulile în sezonul nou al emisiunii.

 • samuel le torriellec

  Noul sezon MasterChef, care va debuta pe 13 februarie, la Pro TV, va avea trei juraţi noi, Chef Răzvan Exarhu, Liviu Popescu şi Chef Samuel Le Torriellec. Acesta din urmă ne-a spus care sunt vedetele pentru care a gătit de-a lungul carierei sale, dar şi care sunt preparatele care-i ies cel mai bine.

 • samuel le torriellec

  Samuel le Torriellec, băcătarul atipic de la Masterchef, tatuat pe braţe şi pasionat de sporturile extreme, a atras atenţia asupra lui nu doar cu preparatele sale din bucătăria franceză, ci şi cu un episod din viaţa personală. În urmă cu doar câteva luni, numele lui era implicat într-un scandal în căsnicie. Soţia sa, Georgiana, l-a acuzat că ar fi agresat-o în faţa copilului, iar divorţul era iminent. Click! a stat de vorbă cu soţia celebrului bucătar de la Pro Tv care ne-a mărturisit ce decizie a luat.

 • masterchef

  Cele două emisiuni de gătit care se luptă pentru audiență pe același segment orar și în aceleași zile, "MasterChef" și "Chefi la cuțite", și-au atras deja telespectatori fideli.

 • atena ars masterchef concurenta model miss universe romania

  Atena Ars (23 de ani) i-a cucerit pe chefi după doar patru ediţii MasterChef. Blondina timidă a avut mari emoţii când preparatul ei la felul principal a avut mai mult gust de desert, însă juraţii au fost îngăduitori şi i-au mai dat o şansă. Concurenta este fascinată de bucătăria franceză şi până să apară pe micul ecran la Pro Tv a cochetat cu modellingul. Atena adoră să facă poze, iar revistele s-au întrecut să-i ofere contracte avantajoase pentru a renunţa la haine. Le-a refuzat pe toate, dar a acceptat să pozeze în lenjerie intimă.

 • loredana hasu masterchef paris franta casnica

  Un nou sezon Masterchef a debutat la Pro Tv din 13 februarie şi a adus nu doar un juriu complet nou, ci şi concurenţi cu poveşti emoţionante de viaţă. Loredana Haşu este una dintre tinerele care i-a impresionat pe chefi cu farfuriile ei frumos aranjate şi gustul desăvârşit al preparatelor, dar şi cu familia ei, venită din stăinătate ca să o susţină. Plecată din Cluj-Napoca la doar 18 ani, concurenta trăieşte acum la Paris, dar pentru că nu vorbeşte limba, este casnică, iar francezii nu îi pot gusta minunăţiile culinare.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1