Ce frumos vorbește fiul lui Ilarion Ciobanu despre tatăl său!

14-vedete-5-col-familie.jpg

Ioachim Ciobanu a venit luni, la Gala Premiilor UCIN, însoţit de mama sa, Marion, şi de soţie, Nicoleta
Foto: Sever Gheorghe

Actori şi regizori de cinci stele au venit, luni seară, la Teatrul Naţional, la Gala Premiilor UCIN (Uniunea Cineaştilor din România). Printre invitaţi s-a numărat şi actorul Ioachim Ciobanu, nimeni altul decât fiul regretatului rege al cinematografiei, Ilarion Ciobanu, pe care îl ştiţi din serialul ”Toate pânzele sus!”.

Ioachim Ciobanu a urcat, luni seară, pe scena Teatrului Naţional, pentru a primi ”Premiul in memoriam Ilarion Ciobanu”. Emoţiile l-au copleşit pe fiul regretatului artist, astfel că, în timp ce le mulţumea organizatorilor, ochii i s-au umplut de lacrimi. Dar, la acest eveniment emoţionant, el nu a venit singur, ci însoţit de mamă, dar şi de soţie, cei trei fiind îmbrăcaţi la patru ace. Jovial, ca şi părintele său, Ioachim ne-a vorbit cu drag despre acest premiu: “E o distincţie mult aşteptată pe care o apreciez foarte mult pentru că Ilarion o merita cu adevărat”.

14-vedete-15-col-ilarion-ciobanu.jpg

Ilarion Ciobanu a interpretat magistral, în 1976, rolul lui Gherasim, din ”Toate pânzele sus!”

El şi-a amintit şi de glumele lui Ilarion, dar şi de relaţia lor, de pe vremea când erau nedespărţiţi: “La un moment dat, tatăl meu spunea, apropos de actorie: «Decât să dau cu sapa, prefer să mă prefac că dau cu sapa», însă era doar o glumă, acesta era genul lui de umor. Am fost cu el la filmări, am trăit momente de bucurie şi confuzie, copil fiind să-l vezi pe tatăl tău pe ecran, dar şi lângă tine la cinema”. Cum aşchia nu sare departe de trunchi, şi el a fost atras de fascinanta lume a filmului: ”Am studiat montajul de film, în timpul facultăţii, am făcut regie, am lucrat şi în publicitate, am fost art director, am ajuns să-mi fac singur proiectele”, ne-a mai spus Ioachim, care este nu numai actor, ci şi regizor, editor şi scenarist.

Acesta şi-a mai amintit că părinţii săi nu l-au încurajat să se facă artist: “Ei m-au sfătuit să nu mă bag în cinematografie. Meseria asta e o nebunie, pentru un om normal pare o ţăcăneală. Domeniul acesta e o atracţie cum este o flacără pentru o molie. Mama a fost redactor de film documentar (Marion Ciobanu, n.r.), scenarist, 30 de ani a lucrat la Sahia. Fetiţei noastre de 9 ani îi place pictura”.

Loading...

Citește și