Ce a frapat-o pe Andreea Berecleanu referitor la crima de la metrou

andreeee.jpg

Andreea Berecleanu, Crima de la metrou
Andreea Berecleanu, șocată de crima de la metrou
Foto Facebook

Andreea Berecleanu nu și-a putut stăpâni furia cu privire la crima de la metroul Dristor, din București și a declarat pe contul personal de Facebook că se simte intrigată de faptul că nimeni nu a sărit să o ajute pe victimă și că nu s-au mobilizat oamenii să o prindă pe Magdanela Șerban, criminala de la metrou, care a împins-o pe Alina Ciucu pe șinele de metrou.

Andreea Berecleanu a pulicat un mesaj pe Facebook în care s-a declarat șocată că se întâmplă astfel de lucruri în România și că, de curând, aceasta a mers în Amsterdam, unde a fost martora unei întâmplări asemănătoare, dar oamenii de acolo s-au mobilizat imediat pentru a ajuta victima. 

"Dorința

Eu am aflat că străinii sunt mai "reci" decât românii, că de la job merg direct acasă sau la un pub de unii singuri, că viața e trăită destul de egoist și de focusat pe familie. Tot ce înseamnă întâlnirile cu prietenii sunt programate din timp, anunțate în prealabil și înfăptuite de cele mai multe ori la un restaurant. Iar în țările meridionale mai e cum mai e, dar în cele nordice...E aproape imposibil să convingi pe cineva să iasă din casă în mod spontan doar de dragul unei beri băute în grup sau o cină de, să zicem...pomana porcului sau orice altceva. De aceea, probabil, mulți români se întorc în țară sau, neavând încotro, se adaptează. Sau, de dorul tradiției, se întâlnesc și acolo, pe unde au ajuns, tot cu români. Așa stand lucrurile, mă gândeam că e foarte mișto să fii român! Pentru că ești generos, darnic, săritor, altruist, gata să-ti ajuți aproapele.

criminalametrou.jpg

crima metrou dristor
Suspecta este audiată, dar nu şi-a recunoscut până acum fapta oribilă
foto: captură video

Ce m-a frapat, intrigat, îndurerat, revoltat, este ce s-a întâmplat ieri. Amănuntele cruntei întâmplări de la metrou, când o fată a fost împinsă în gol, între şine, de o bolnavă psihic. NIMENI nu a reacționat, nimeni nu a ajutat-o pe victimă în încercarea disperată de a ajunge din nou pe peron, nimeni nu a imobilizat-o pe agresoare. Au fost doar câțiva călători care au filmat intervenția echipajului de la Ambulanță ajuns la fața locului, când deja victima nu mai era în viață. Am fost weekend-ul trecut la Amsterdam și am asistat la un incident în care într-un fast-food un om al străzii fusese înjunghiat de un altul. Sarisera 5, 6 persoane să-i despartă, să-i ajute, să le verifice rănile. Asta înainte de ajunge cele 3 ambulanțe. Concluzia? Atât de trist este să observ că antrenarea spiritului civic este de prisos atunci când nu ai un suflet antrenat...Fie că spiritul adevărat al ființei acestui popor să ne ajute să ne revenim la ce am fost cândva! Doamne ajută!', a scris Andreea Berecleanu pe Facebook.

loading...
Loading...

Citește și