Ce doreşte să obţină Andreea Păunescu în urma împărţirii averii tatălui ei

2-bd-1-andreea-paunescu.jpg

andreea paunescu fiica adrian paunescu
Andreea Mihaela Păunescu a dovedit, după aproape doi ani de luptă în instanţă, că este fiica poetului, aşa că acum îi poartă şi numele
foto: Click!

Nu s-a terminat! Fiica ”secretă” a lui Adrian Păunescu e dispusă să meargă până în pânzele albe pentru a primi ceea ce i se cuvine din averea tatălui ei. Nu-şi doreşte un imobil anume, însă nu va renunţa sub nici o formă la partea ei din drepturile de autor ale marelui poet.

Războiul pentru averea lui Adrian Păunescu părea că a ajuns la final. La mai bine de 5 ani de la moartea poetului şi 3 ani de procese, judecătorii au decis cât va primi fiecare din moştenirea lăsată în urmă de acesta, în valoare de 4 milioane de euro.

2-bd-2-punescu.jpg

Moştenitorii lui Adrian Păunescu urmează să-şi împartă proprietăţile şi drepturile de autor

Însă nu au fost stabilite decât cotele, nu şi cu ce se va alege fiecare moştenitor exact. Iar la mijloc sunt proprietăţi extrem de valoroase, zeci de hectare de teren, apartamente, case, dar şi bijuterii şi cel mai important, drepturile de autor obţinute din  operele marelui poet. La fel ca fraţii ei vitregi, Andreea Mihaela Păunescu vrea ca împărţirea averii să se termine cât mai repede şi într-un mod cât mai civilizat. Cu toate acestea, nu va renunţa la luptă, dacă nu va primi ceea ce i se cuvine de drept.

2-bd-3-andrei-paunescu.jpg

Andrei Păunescu, alături de Ana Maria, sora sa vitregă, la înmormântarea tatălui lor

”Inventarul este în curs, se apropie de final. După ce se finalizează toată masa succesorală sunt dispusă să discutăm pentru a stabili cum vor fi împărţite bunurile. Cu acea înţelegere mergem la instanţă. Singura mea condiţie, pentru ca totul să se încheie amiabil, este ca lucrurile să se desfăşoare într-o transparenţă totală şi corectă. Unde-i lege, nu-i tocmeală, dar poate fi înţelegere”, a declarat ieri, Andreea Mihaela Păunescu. Ea speră să se înţeleagă cu fraţii ei, Ana Maria şi Andrei Păunescu, mai ales că nu doreşte să-i revină vreo proprietate anume. Însă nu va renunţa niciodată la ceea ce reprezintă cu adevărat munca de o viaţă a tatălui ei, adică drepturile de autor. ”Vreau cota mea din drepturile de autor şi, fără discuţie, partea mea din editarea şi comercializarea operelor tatălui meu după moartea sa. Nu vreau nici mai mult, nici mai puţin”, precizează fiica lui Adrian Păunescu. Andreea Mihaela Păunescu are dreptul la o cotă de 21% din avere, adică 843.750 de euro, tot atât cât va primi şi Ana Maria. O treime din moştenire, adică 1.312.500 euro, va ajunge la fiul acestuia, Andrei, iar restul, de 1.000.000 de euro, va ajunge la ultima soţie a lui Adrian Păunescu, Carmen.

Fraţii Dolănescu se luptă de 7 ani pe averea tatălui

2-bd-2-dolanescu.jpg

Ionuţ şi Dragoş Dolănescu se judecă de aproape cinci ani

Ionuţ şi Dragoş Dolănescu poartă un război de aproape 7 ani pe moştenirea de 1.000.000 de euro a tatălui lor, Ion Dolănescu. Cei doi fraţi nu-şi mai vorbesc de la moartea regretatului artist, din martie 2009, singurul loc în care s-au mai văzut au fost sălile de judecată. Ei nu reuşesc să cadă la o înţelegere, nu numai pe imobilele artistului, cât şi pe drepturile de autor, pe care amândoi şi le doresc. Ionuţ e nemulţumit că trebuie să-i plătească lui Dragoş o diferenţă de 243.000 de euro, iar Dragoş este la fel de supărat că drepturile de autor i s-au dat 100 % fratelui său mai mare. 

 

Click! spune

Poetul, publicistul şi omul politic Adrian Păunescu a încetat din viaţă la 5 noiembrie 2010, la vârsta de 67 de ani. Scriitorul suferea de diabet, insuficienţă cardiacă, renală, hepatică şi respiratorie. Averea pe care se luptă moştenitorii lui este estimată la circa 4 milioane de euro.

 

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1