În ce condiții s-ar muta Marina Almășan în Asia: “Dacă un chinez apetisant m-ar convinge...”

E clar, Marina Almășan pare îndrăgostită iremediabil de ASIA, iar vara aceasta a petrecut 16 ore în aer și alte 17 prin aeroporturi, dar se pare că efortul a meritat din plin. Din călătoriile sale, realizatoarea emisiunii „Femei de 10, bărbați de 10”, de la TVR 2, a venit cu un nou volum, „Cu rișca prin orașul viitorului”, un jurnal de călătorie la Seoul, dar și cu un documentar, „Pe urmele armatei de teracotă” ce va fi difuzat la TVR 1 azi, 1octombrie, de ora 19.00.

După o mai multe vizite în China, Japonia și Coreea de Sud, Marina Almășan a ajuns să cunoască și să adore lumea asiatică. „Oamenii de acolo sunt speciali, au o gândire atât de curată și de sănătoasă și o viață altfel. Mai mult, au o determinare și o seriozitate ancestrală. A fost o fericire să-i descopăr”, spune realizatoarea TVR 2.

al415-special-alta-poza.jpg

Armata de Teracotă descoperită acolo e considerată cea de-a opta minune a lumii. 1.000 de piese din lut ars, reprezentând soldaţi cu arme, cai şi caleşti, în mărime naturală, au fost scoase din măruntaiele pământului

„Pe urmele armatei de teracotă”  este o călătorie prin Xi’an, capitala celor 13 dinastii ale Chinei, patria celei de-a opta minuni a lumii, „Armata de teracotă”, dar și punctul de unde, cu două mii de ani în urmă, a pornit celebrul Drum al Mătăsii. „A fost o întâmplare că am ajuns acum câțiva ani în China. Am fost atât de fascinată de spațiul asiatic, încât am recidivat. Am plecat încă o dată în China, după aceea în Japonia, după aceea din nou în China. Anul acesta am schimbat traseul și am mers în Coreea de Sud. Sunt fascinată de această parte a globului, care este atât de diferită de ceea ce trăim noi. Oamenii de acolo sunt speciali, au o gândire atât de curată și de sănătoasă și o viață altfel. Mai mult, au o determinare și o seriozitate ancestrală, încât a fost o fericire să-i descopăr. Teritorii, oameni, culturi și artă am reușit să le adun pe toate într-o carte „Cu rișca prin orașul viitorului”, iar din imagini am reușit să fac un documentar, „Pe urmele armatei de teracotă”,  care mă bucur că va fi difuzat la TVR 1, pe un spațiu foarte bun, de la ora 19.00, chiar de Ziua Națională a Chinei, adaugă ea.

Întrebată dacă s-ar muta în China, Japonia sau Coreea de Sud, realizatoarea emisiunii „Femei de 10, bărbați de 10” spune că „doar cu o întoarcere acasă între ele, pentru că distanța este atât de mare încât ruptura de țară se simte foarte acut”. Adaugă însă râzând că... „dacă ar exista un chinez, sau un coreean drăguț și apetisant care să mă convingă să rămân alături de el....”.

Loading...

Citește și

  • A călătorit mult în destinaţii de vacanţă îndepărtate, dar parcă niciun drum nu a fost atât de lung ca cel de acum, din Xi’an, capitala antică a Chinei. 16 ore le-a petrecut în aer şi alte 17 înghesuită prin aeroporturi. Asta doar la dus. Ieri a revenit în ţară, ruptă de oboseală, dar încărcată cu amintiri de neuitat.

  • A văzut, a aflat şi a trăit în 7 zile cât alţii într-o lună. A vizitat o mulţime de obiective, a aflat istorie, a intervievat personalităţi, i s-a luat chiar ei un interviu, a fost la spectacole, a mers în excursii, a făcut inclusiv un curs de gătit. Şi multe, multe altele. Ce mai, prezentatoarea TVR Marina Almăşan ar putea scrie o carte despre experienţa ei în capitala Coreei de Sud. Deja s-a apucat...

  • marina almasan

    Un eveniment cultural cu ștaif a avut loc joi, 28 septembrie, în buricul Bucureștiului. Marina Almășan (53 de ani) și-a lansat cartea “Cu ricșa prin orașul viitorului" - Jurnal de Călătorie la Seul.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1