În ce condiții s-ar muta Marina Almășan în Asia: “Dacă un chinez apetisant m-ar convinge...”

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

E clar, Marina Almășan pare îndrăgostită iremediabil de ASIA, iar vara aceasta a petrecut 16 ore în aer și alte 17 prin aeroporturi, dar se pare că efortul a meritat din plin. Din călătoriile sale, realizatoarea emisiunii „Femei de 10, bărbați de 10”, de la TVR 2, a venit cu un nou volum, „Cu rișca prin orașul viitorului”, un jurnal de călătorie la Seoul, dar și cu un documentar, „Pe urmele armatei de teracotă” ce va fi difuzat la TVR 1 azi, 1octombrie, de ora 19.00.

După o mai multe vizite în China, Japonia și Coreea de Sud, Marina Almășan a ajuns să cunoască și să adore lumea asiatică. „Oamenii de acolo sunt speciali, au o gândire atât de curată și de sănătoasă și o viață altfel. Mai mult, au o determinare și o seriozitate ancestrală. A fost o fericire să-i descopăr”, spune realizatoarea TVR 2.


    Armata de Teracotă descoperită acolo e considerată cea de-a opta minune a lumii. 1.000 de piese din lut ars, reprezentând soldaţi cu arme, cai şi caleşti, în mărime naturală, au fost scoase din măruntaiele pământului
Armata de Teracotă descoperită acolo e considerată cea de-a opta minune a lumii. 1.000 de piese din lut ars, reprezentând soldaţi cu arme, cai şi caleşti, în mărime naturală, au fost scoase din măruntaiele pământului

„Pe urmele armatei de teracotă”  este o călătorie prin Xi’an, capitala celor 13 dinastii ale Chinei, patria celei de-a opta minuni a lumii, „Armata de teracotă”, dar și punctul de unde, cu două mii de ani în urmă, a pornit celebrul Drum al Mătăsii. „A fost o întâmplare că am ajuns acum câțiva ani în China. Am fost atât de fascinată de spațiul asiatic, încât am recidivat. Am plecat încă o dată în China, după aceea în Japonia, după aceea din nou în China. Anul acesta am schimbat traseul și am mers în Coreea de Sud. Sunt fascinată de această parte a globului, care este atât de diferită de ceea ce trăim noi. Oamenii de acolo sunt speciali, au o gândire atât de curată și de sănătoasă și o viață altfel. Mai mult, au o determinare și o seriozitate ancestrală, încât a fost o fericire să-i descopăr. Teritorii, oameni, culturi și artă am reușit să le adun pe toate într-o carte „Cu rișca prin orașul viitorului”, iar din imagini am reușit să fac un documentar, „Pe urmele armatei de teracotă”,  care mă bucur că va fi difuzat la TVR 1, pe un spațiu foarte bun, de la ora 19.00, chiar de Ziua Națională a Chinei, adaugă ea.

Întrebată dacă s-ar muta în China, Japonia sau Coreea de Sud, realizatoarea emisiunii „Femei de 10, bărbați de 10” spune că „doar cu o întoarcere acasă între ele, pentru că distanța este atât de mare încât ruptura de țară se simte foarte acut”. Adaugă însă râzând că... „dacă ar exista un chinez, sau un coreean drăguț și apetisant care să mă convingă să rămân alături de el....”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
seraphina rose ben affleck fin profimedia colaj png
Pentru cei care nu își mai amintesc, trupa Holograf a fost înființată în anul 1977 de către Mihai Pocorschi
banner julia jianu png
banner adela popescu png
banner laurette png
banner Adrian mutu png
banner kamara png
banner Antonela Pătruț png
image
actualitate.net
image
actualitate.net