Ce cadouri își doresc vedetele de ziua lor. Lucian Mîndruță a strâns peste 10.500 de lei

lucian-mindruta.jpg

Lucian Mîndruță
Lucian Mîndruță și-a „donat” ieri ziua de naștere

De ziua lor, tot mai multe vedete au renunțat la petreceri luxoase și daruri scumpe. Le cer prietenilor să direcționeze banii pe care i-ar da pe un cadou spre o cauză nobilă. Lucian Mîndruță a adunat ieri, de pildă, peste 10.500 de lei de la prieteni, bani care au ajuns în conturile Asociației Zi de Bine. Și Ioana Maria Moldovan este implicată într-un astfel de proiect.

Lucian Mîndruță a primit peste 10.500 de lei pentru Asociația Zi de Bine

„Salut! De ziua mea am de toate, mai ales dacă mă băgați în seamă. Dar sunt alții în nevoie. Melania Medeleanu și amicii ei strâng bani pentru copiii care se întorc la școală. Cum unele școli cum n-au spații suficiente, s-au gândit să-i ajute să facă locuri de învățare în aer liber în curțile școlilor. În șeptembrie fac două clase în curtea școlii în douăcomunități sarace din județele Suceava și Timișoara”, a scris pe Facebook ieri, de ziua lui, Lucian Mîndruță. Și-a propus să adune, astfel, 1.000 de lei. Având prieteni mulți, generoși, care îl iubesc, a adunat de zece ori pe atât. 139 de persoane au contribuit la strângerea de fonduri inițiată de el, în scop nobil.

Și Ioana Ginghină inițiază o strângere de fonduri, de ziua ei

Exemplul lui va fi urmat de actrița Ioana Ginghină, care pe 21 septembrie împlinește 43 de ani. „În curând vine ziua mea, așa că, dacă vreți să-mi faceți un cadou, donați aici, oricât! Chiar nu contează suma, unde-s mulți, puterea crește! Mulțumesc!”, a anunțat ea, punându-și ca obiectiv să adune suma de 1.500 de lei.

Ioana Maria Moldovan ajută Asociația Conil

În august, prezentatoarea tv Ioana Maria Moldovan și-a donat ziua Asociației Conil, care are în grijă circa 100 de copii cu autism, sindrom Down, tetrapareză sau tulburări comportamentale. „În afară de sănătate, nu mi-am dorit niciodată nimic de ziua mea. Este primul an în care în afară de sănătate mai vreau ceva. Vreau să ajut. Dar pentru asta am nevoie de fiecare dintre voi. Am 719 prieteni faini și buni pe pagina aceasta. Dacă fiecare dintre voi ați da un sms la 8864 cu textul GLAS, șansa copiilor cu dizabilități de la Asociația Conil să învețe, crește cu siguranță”, a spus ea, ținând să precizeze că donarea prin sms poate fi realizată timp de un an de zile de acum încolo.

ioana-maria-moldovan.jpg

Ioana Maria Moldovan
Ioana Maria Moldovan, ambasadoarea proiectului Asociației Conil - „Copiii cu dizabilități vor să învețe”

Lansare de carte scrisă de 21 de copii

Mai mult decât atât, Ioana a ajutat 21 de copii de la clasa pregătitoare să redacteze o carte de povești, care a fost lansată weekendul trecut, cu sprijinul Asociației Conil și al editurii Integral. „Mie îmi plac poveștile. Îmi place să le ascult și să le spun mai departe. Iar acum, de când sunt mamă, poveștile le redescopăr împreună cu fiul meu Andrei-Ioan (n.r. doi ani și 9 luni). Amândoi am intrat cu mare drag în lumea «Creatorilor de Povești». O lume minunată în care micii scriitori ne-au primit cu brațele deschise. Le mulțumesc lor, precum și coordonatoarei acestui proiect, Irina Ismail”, mărturisește Ioana Maria Moldovan.

lansare-carte-copii1.jpg

Lansarea cărții „Creatorii de povești” a avut loc sâmbătă la Muzeul Național al Satului din București
Lansarea cărții „Creatorii de povești” a avut loc sâmbătă la Muzeul Național al Satului din București

Micuții autori ai cărții „Creatorii de povești” au acceptat să-și doneze drepturile de autor către cei mai puțin norocoși. „50% din banii încasați din vânzări vor fi direcționați către proiectul «Copiii cu dizabilități vor să învețe», prin care Asociația Conil își propune să achiziționeze echipamente și tehnologie asistivă pentru copiii nonverbali și cei cu deficiențe grave psihomotorii”, explică prezentatoarea Prima TV.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1