Ce bea Andreea Raicu în loc de cafea și are același efect. Iată lista completă!

andreea-raicu-inlocuitori-cafea.jpg

andreea raicu
Andreea Raicu a testat o mulțime de băuturi care înlocuiesc cafeaua cu succes
foto: arhivă personală

Andreea Raicu bea cafea de mulți ani, însă de ceva vreme preferă dis de dimineață alte lichide cu același efect revigorant. Motivul pentru care vedeta a renunțat la cafea e chiar cofeina care îi dă stări de nervozitate toată ziua și care îi afectează adesea digestia. În plus, Andreea Raicu nici nu adoră gustul de cafea. Înlocuitoarele de cafea alese de Andreea Raicu sunt naturale și unele conțin cofeină, dar în cantitate mai mică.

Andreea Raicu recomandă pentru o dimineață plină de energie ceaiurile, iarba de grâu și turmericul. Pe  blogul ei, vedeta explică efectele lichidelor care înlocuiesc cafeaua cu succes.

Băuturi care înlocuiesc cafeaua

 • Ceaiul verde e cel mai eficient înlocuitor pentru cafea, pentru că are o doză redusă de cofeină, te ferește de cancer, Alzheimer și Parkinson și îmbunătățește sănătatea cavității bucale.
 • Ceaiul negru e alt înlocuitor pentru cafea, care îți dă energie și datorită dozei echilibrate de cofeină, îți protejează inima de boli.
 • ceai-negru-shutterstock_247839268.jpg

  ceai negru
  Ceaiul negru este la îndemâna oricui
  foto: Shutterstock
 • Și ciocolata caldă poate fi un alt fel de cafea de dimineață. Atenție însă la cacaoa preparată de-a gata, disponibilă în magazine, pentru că aceasta conține mult zahăr. Ideal, recomandă Andreea Raicu, e să folosim cacao pură și să o îndulcim cu ștevie.
 • Yerba Mate este alt înlocuitor pentru cafea. Cu specific sud american, băutura similară ceaiului are multă cofeină și e mai amară. Conține însă aminoacizi, antioxidanți, vitamine și minerale, deci e foarte sănătoasă. La fel de amară e și Matcha, iar în localuri e servită cu mult zahăr. De aceea, e mai bine să o preparați acasă.
 • yerba-mate-shutterstock_1150398458.jpg

  yerba mate
  Yerba Mate este un înlocuitor excelent pentru cafea
  foto: Shutterstock

Băuturile mai puțin cunoscute, care dau energie cât o cafea

 • Teecino, substitut al cafelei, care conține roșcove, migdale și curmale, are gust similar, deși nu conține cofeină. În plus, e ideală pentru cei cu stomac sensibil.
 • Iarba de grâu e un energizant natural care conține vitamine, nutrienți și minerale. Andreea Raicu ne avertizează că gustul nu este cel mai plăcut, însă o gură de dimineață ne face ziua mai ușoară.
 • Turmeric latte este alt substitut pentru cafea de pe lista Andreei Raicu. Pe lângă rădăcina de turmeric, băutura conține ghimbir, scorțișoară, cardamom (cel mai scump condiment din lume, de origine indiană – n.r.), piper negru, vanilie și miere. Proprietățile antiinflamatoare îl face net superior cafelei.
 • Andreea Raicu  mai scrie pe blogul ei, www.andreearaicu.ro, că a încercat în loc de cafea și Kombucha, o băutură de fermentație din ceai negru, drojdie și zahăr. Această băutură conține probiotice și antioxidanți, stimulând sistemul imunitar și scăzând nivelul colesterolului.
Loading...

Citește și

 • Nici o dimineaţă nu e completă fără o ceaşcă de cafea.

 • Îi place să gătească, face nişte preparate delicioase, a scos chiar şi o carte de bucate, cu toate acestea, silueta ei nu are de suferit. Cum reuşeşte să arate bine şi să mănânce bine? Andreea Raicu are un răspuns simplu: toate reţetele ei conţin ingrediente sănătoase, nutriţionale, dar şi gustoase. Sunt lucruri de care nu se atinge niciodată.