Cătălin Striblea a plecat de la România TV. Ce reproşuri are

catalin_striblea.jpg

catalin striblea romania tv demisie
Cătălin Striblea a lucrat la România TV de la înfiinţarea postului
Foto: Arhiva personală

Cătălin Striblea și-a anunțat plecarea de la postul România TV', potrivit unui anunț postat de jurnalist pe blogul său.

Jurnalistul a moderat ieri ultima ediție a emisiunii pe care o realizează alături de Liliana Ruse, Ultima Oră.

„Am convenit acum, de comun acord, că e o răscruce și că nu ne înțelegem cum să mergem mai departe. De ce am plecat? Uneori am simțit că sunt mai multe lucrurile care ne despart, decât cele care ne legau. De ce au vrut ei să plec? Nu mi-e foarte clar, dar probabil că e vorba de același sentiment”, a mai precizat el, a scris Striblea pe blogul său.

Striblea, care a fost la România TV încă de la înființare, a precizat că despărțirea s-a făcut în termeni amiabili

„Ne-am certat? Nicio secundă. Am trecut fiecare cu calm și chiar râzând. Bine, ei au și experiența transferurilor de jucători pe care le fac de ani de zile. M-a surprins? Sincer să fiu, dacă m-ați fi  întrebat acum o lună aș fi avut dubii. Am să le reproșez ceva? Mi-ar fi plăcut ca lucrurile să fie mai clare, dar le mulțumesc pentru sprijin de-a lungul ultimilor ani”, a adăugat el 

Striblea a mai precizat că nu va isca un război și că nu caută răzbunare: „Iar pentru cei care așteaptă să încep un război de natură etică, ideologică sau tabloidă cu conducerea sau patronatul vă înșelați profund. Ce am avut de spus ne-am spus între noi. Eu unul cred că Ultima Oră a fost un program politic bun și credibil. Pentru el am muncit în ultimul an alături de Liliana Ruse, o super-jurnalistă, în fața căreia mă înclin. De altfel, publicul a creditat acest program care, în noiembrie, a fost cel mai vizionat după breaking-news-uri, evident. Asta înseamnă că am muncit serios”.

„Și, da, drumul ales de conducerea România TV în ultimele luni, nu a fost unul cu care să fiu de acord în totalitate. Și ei știu asta. Dar eu unul nu fug când dau de greu. Îmi exprim ideile și fac ce se poate face. Programul nostru, Ultima Oră, a fost corect și ne-am asumat tot ce a fost acolo", a mai precizat Cătălin Striblea.

El a mai explicat că va rămâne în presă, dar încă nu ştie ce va face în continuare: „Nu pot să vă spun încă. Cred că voi rămâne tot în presă, deși încă mai visez și la vârsta asta că aș putea face și altceva. Dar pot să vă spun sigur că nu am plecat pentru că m-a sunat cineva să-mi ofere o chestiune mult mai bună. Am vorbit cu doi sau trei conducători de redacții în ultimul an. Nu m-am dus la niciunul să mă «ofertez». Ei m-au căutat și am stat de vorbă pentru că așa mi se pare normal. Au fost și oferte pe masă, dar nu am fost pregătit. Poate de acum înainte”.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1