Carmen Negoiţă s-a plimbat o săptămână cu vaporul

Citeste tot despre: 

Azi vizita un oraş, mâine era într-altul de la sute de kilometri distanţă. Un adevărat maraton prin Europa, fără ca măcar să simtă oboseala. A fost posibil acest lucru datorită faptului că mijlocul ei de transport era pe mare, cu vaporul, iar călătoria avea loc pe timpul nopţii.

„Avantajul croazierei este că poţi vedea într-o singură vacanţă mai multe destinaţii turistice. Azi eşti într-un oraş, seara revii pe vas, iei cina, te delectezi cu atracţiile de pe croazieră, pentru ca a doua zi să te trezeşti şi să constaţi că ai ajuns într-un alt oraş din altă ţară. Este ca un hotel de lux plutitor”, povesteşte Carmen Negoiţă despre croaziera de vis pe care a avut-o pe Marea Baltică. A urcat pe imensul vas în portul din Copenhaga (Danemarca), nu înainte de a vizita oraşul. Alături de ea au fost cei doi copii ai ei, Ingrid şi Harry. După o zi petrecută pe mare, a ajuns în Stockholm, capitala Suediei, oraş de care pur şi simplu s-a îndrăgostit. Bloggerul de modă a luat la pas străduţele cochete, au vizitat muzeul maritim, unde se află expusă singura navă din lume aproape intactă din secolul al XVII-lea, apoi Primăria oraşului, Palatul Regal, precum şi grădinile Djurgarden.

În ziua următoare, vasul de croazieră a ancorat în Tallinn, capitala Estoniei, oraş despre care Carmen spune că este ca un muzeu în aer liber. A urmat maiestuosul Sankt Petersburg, metropola rusească supranumită “Veneţia Nordului”, graţie canalelor pe marginea cărora se află ridicate palate şi biserici cu cupole aurii. Croaziera s-a încheiat în Copenhaga, oraşul de unde a şi pornit, şi i-a oferit lui Carmen ocazia de a bifa, într-o singură vacanţă de o săptămână, patru oraşe mari din nordul Europei, pe care altfel i-ar fi fost dificil să le viziteze într-o singură deplasare.

Loading...